רחמים כתב:הר' זמיר כהן והר' דניאל בלס ואחרים מטפלים מצויין במדע
ומראים איך שלא רק שהמדע לא סותר את התורה אלא מחזק את התורה
ולא עוד אלא שהמון דברים כבר היו ידועים לעם ישראל מתוך התורה שבעל פה מאז נתינתה עוד לפני שהמדע גילה אותם
אמת!!!
רחמים כתב:הר' זמיר כהן והר' דניאל בלס ואחרים מטפלים מצויין במדע
ומראים איך שלא רק שהמדע לא סותר את התורה אלא מחזק את התורה
ולא עוד אלא שהמון דברים כבר היו ידועים לעם ישראל מתוך התורה שבעל פה מאז נתינתה עוד לפני שהמדע גילה אותם
נוה הלבנון כתב:כולל יונגערמאן כתב:
אין ספק שהדרך הכי טוב להתמודד עם עולם המדע היה ע"י שיעמד לנו רמב"ם אחד בדורנו, אבל היות והחרדים מסתגרים לתוך ד' אמותם (והשאינם חרדים מנסים לחיות "עם" המדע, אבל לא מרהיבים לחלוק עליו ואדרבה שיחה בטלה שלהם טובה להם יותר מתורה שלימה שלנו) ולא מסתכלים החוצה, לא נראה שזה יקרה בקרוב. שכן כאמור א"א לצפות שמהדתיים תבוא ישועה בכיוון זה.
נראה שבעיניך, הרמב"ם היה בעל משקפיים מוזהבות עגולות, המהלך לאיטו כשידיו שלובות לו לאחוריו, בגן האוניברסיטה, מתנצח עם מלומדים על חדשות המדע האחרונות. (חלילה וחס)
ומשכך ודאי -כיון שאין לנו חרדי מזן זה, ווי לן שאין מי שיתמודד עם המדע...
אברהם ישראל כתב:הוא מאמין שיש בורא לעולם. רק לא מסתדר לו עם היהדות. קרא המון אתרי כפירה ברשת והתבלבל לו הראש.
גם זו לטובה כתב:כמד' שמיכאל אברהם האריך בספרו שאין אפשרות להאמין במאה אחוז.
יאיר כתב: (בקצרה, אם יש הוכחות, מהי האמונה? אלא שלא להמציא תאוריות מופרכות בעצת היצר וכו'.
יש מי שאומר שמצות האמונה היא מהיכן שהשכל כבר לא יכול להבין).
אברהם ישראל כתב:ואין להם ענוה מספיק להבין שהרשב"א הרמב"ם והגר"א היו יותר חכמים.
כולל יונגערמאן כתב:נוה הלבנון כתב:כולל יונגערמאן כתב:
אין ספק שהדרך הכי טוב להתמודד עם עולם המדע היה ע"י שיעמד לנו רמב"ם אחד בדורנו, אבל היות והחרדים מסתגרים לתוך ד' אמותם (והשאינם חרדים מנסים לחיות "עם" המדע, אבל לא מרהיבים לחלוק עליו ואדרבה שיחה בטלה שלהם טובה להם יותר מתורה שלימה שלנו) ולא מסתכלים החוצה, לא נראה שזה יקרה בקרוב. שכן כאמור א"א לצפות שמהדתיים תבוא ישועה בכיוון זה.
נראה שבעיניך, הרמב"ם היה בעל משקפיים מוזהבות עגולות, המהלך לאיטו כשידיו שלובות לו לאחוריו, בגן האוניברסיטה, מתנצח עם מלומדים על חדשות המדע האחרונות. (חלילה וחס)
הרמב"ם היה מדען בעל שם עולמי, לא משנה באיזה צבע המשקפיים ואם ידיו שלובות או פתוחות, (זה כן ברור שהיה מתנצח עם מלומדים אחרים בחדשות וישנות המדע), ודבריו נתקבלו. אם אתה או אחרים משווים את זמיר כהן או אחרים והתפתליות שלהם למידת המדע של הרמב"ם, אינך יודע מה אתה סח.
אילמלי טובי הלמדנים והמוחות שבציבור החרדי היו מתייגעים על המדע ומייחסים לו חשיבות כמו שהרמב"ם עשה, בטח כבר היו מגיעים למשהו.
אמסטרדם כתב:אברהם ישראל כתב:ואין להם ענוה מספיק להבין שהרשב"א הרמב"ם והגר"א היו יותר חכמים.
הסטייפלר ז"ל מדבר מזה בחיי עולם.
כולל יונגערמאן כתב:נוה הלבנון כתב:כולל יונגערמאן כתב:
הרמב"ם היה מדען בעל שם עולמי, לא משנה באיזה צבע המשקפיים ואם ידיו שלובות או פתוחות, (זה כן ברור שהיה מתנצח עם מלומדים אחרים בחדשות וישנות המדע), ודבריו נתקבלו. אם אתה או אחרים משווים את זמיר כהן או אחרים והתפתליות שלהם למידת המדע של הרמב"ם, אינך יודע מה אתה סח.
אילמלי טובי הלמדנים והמוחות שבציבור החרדי היו מתייגעים על המדע ומייחסים לו חשיבות כמו שהרמב"ם עשה, בטח כבר היו מגיעים למשהו.
אברהם ישראל כתב:אוך כמה צריך להיזהר מחילול ה'
אכן זועק על כך "איש השטח" בספרו. ר' משה גולדשטיין הי"וכולל יונגערמאן כתב:ובכן כהיום שהמצב הוא שהרבה נבוכים בזה, יתכן שגם לשוללי הפילוסופיה צריך לעשות משהו עכשיו.
ארזי ביתר כתב:אברהם ישראל כתב:אוך כמה צריך להיזהר מחילול ה'
איזה חילול ה'? שאיזה אחד שהכיר את בוראו ונתכוון למרוד בו, טוען שאינו יכול - נעבעך - להשכיר את דירתו, כיון שהשכן שמעליו הינו "בן תורא"...
רבינו אברהם ישראל: על אנשים כגון אלו, ניתן להמליץ את המעשה שהיה עם אחד מגדולי החסידות. פעם נכנס אליו אחד מחסידיו ואמר לו שיש לו שאלות באמונה. נענה האדמו"ר, ואמר לו: גם פרעה שאל שאלות באמונה, ועל כל שאלה שהוא שאל, הוא חטף מכה. א קושיא - א מכה. וזה הפתרון גם ל"אנוסים" אומללים אלו, שמטרידים אותך בשאלות "איך מעשרין את התבן". א קושיא - א מכה! כל השאלות ייפתרו להם מהר מאוד!!!
(לא מפיו אנו חיים אבל חשוב להקשיב לקולות ולא להדחיק)
אברהם ישראל כתב:שמעת על פרסטר שיצא מהדת ופורסם עליו בתקשורת לפני כחדש? היה בערוצי התקשרות החרדים
נשאל (לא מפיו אנו חיים אבל חשוב להקשיב לקולות ולא להדחיק) מה הקש ששבר את גב הגמל? השיב חילול השם. לא חקירות של אמונה בכלל. לא מעונין להרחיב. מפורסם ברשת.... לא פשוט צדיק.
נויגרשל בראיון עמו בעיתון משפחה שהזכרתי כאן viewtopic.php?f=17&t=21013&p=206714&hilit=%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%A9%D7%9C#p206714בברכה המשולשת כתב:כבר כתבתי באשכול אחר שאמר לי ת"ח העוסק בנוער נושר שהסיבה המכרעת היא ענייני צניעות רח"ל,
ות"ח אחר שעסק בשכבת גיל קצת יותר מבוגרת אמר שהוא בעיקר נתקל בדתל"שים בגלל התנהגות ההורים או הסביבה וכד'
כולל יונגערמאן כתב:אכן לא שייך. ואשר על כן, אין לנו את התועליות שהיה לנו אילו היו הולכים בדרך האחר. זהו.
אלא שבעצם היה ראוי לבחון מחדש הגישה שלנו, שכן אם בימי הרשב"א לא היה יוצא שום נזק אלמלי כל ישראל בבת אחת חדלו מלעסוק פילוסופיה (וגם אם יסברו שבאמת יש חיוב בחקירה, ודע את אלוקי אביך, יאמרו שכורח הנסיבות הביאו למצב של הפרו תורתיך ומעתה א"א לקיים מצוה זו שכן זה מסכן המשך קיום הדת), כעת המציאות שונה בהרבה.
ובפרט שגם המצדדים נגד לימוד הפילוסופיה, מ"מ למדו זכות על הרמב"ם שלמעשה מכיון שהיו הרבה מישראל שעסקו בזה ונבוכו בזה הרבה, הרי דבר גדול עשה ליישב ספיקותם. אם כי לא המליצו לעסוק בענינים אלו בתחילה. ובכן כהיום שהמצב הוא שהרבה נבוכים בזה, יתכן שגם לשוללי הפילוסופיה צריך לעשות משהו עכשיו.
נוה הלבנון כתב:וזה לדעתך הבעיה של הדור??
[ואולי חוות דעתך מדוע לפני 15-20 שנה הציבור לא הוטרד בשאלות מדעיות ופילוסופיות מעין אלו]
אפרקסתא דעניא כתב:והנה החוברת עצמה. ארוכה מעט, אך שווה קריאה. נכתבה על ידי בעיקר ע"פ מאמריו של הרב יהושע ענבל באקדמיה ליהדות ז"ל.
זיסע יונגאלע כתב:נוה הלבנון כתב:וזה לדעתך הבעיה של הדור??
[ואולי חוות דעתך מדוע לפני 15-20 שנה הציבור לא הוטרד בשאלות מדעיות ופילוסופיות מעין אלו]
אינני מתיימר להצביע "זוהי הבעיה של הדור".
מבריאת העולם ועד היום, יש כל דור ודור, דברים טובים ודברים רעים, עד התיקון השלם בב"א.
אולם ספציפית לגבי בעיות של צעירים שמבולבלים ונבוכים בעניניי אמונה.
יש הרבה והרבה גדול"י, וכמו"כ מחנכים שסבורים שצריכים היום לתת תשובות באופן המתיישב על הלב, ולא לסתום: "אין מתעסקים בפילוסופיה ובחקירות"!!!
כתבתי: "הרבה והרבה". ולא כתבתי: "כולם". כיוון שלא הלכתי לשאול אחד אחד.
אולם אלו שכן שאלתי אותם (הן גדול"י, והן מחנכים וחסידים ועובדי ה' מופלגים) כולם בדעה אחת, שלנבוך צריכים לענות תשובות באופן המתיישב על ליבו. ואם האופן היחיד זה לוגיקה כעין ערכים הידברות וכדו', זה מה שצריכים לעשות.
אינני יודע מה הרקע האישי שלך, ולאיזה חוג/אסכולה אתה משתייך.
אולם אם תרצה מידע יותר מפורט (לא סתם לשם סקרנות, אלא לתועלת, [לעצמך/לאחרים]) תוכל לפנות אליי באישי.
נוה הלבנון כתב:לא כתבתי שלא לענות לצעיר [או מבוגר] נבוך, ודאי שלא כתבתי -ובדיוק כמו שמעולם לא חשבתי כך -שצריך לענות בסגנון של 'אין מתעסקים...'זה בדיוק הנקודה שאני (זיסע יונגאלע) כן כתבתי. אז אני שמח שאנו לא חולקים בנקודה חשובה זו.
(אגב אני לא בעל הניק 'כולל יונגרמאן', אלא שמקודם ציטטתי אותו, בכדי להגיב על דבריו, והשתמשתי בביטוי : אינני מתיימר. עיי"ש)
ותודה על ההצעה (שאני בהחלט מזהה בה רצון כנה לעזור ) לתקשר באישי, רק שאין לי ב"ה איזה חסר מיוחד בתחום.אשריך.
ואשרי רבים כמותך.
אולם רחוק מלהיות מאושרים אלו שאינם (לע"ע) כמותך.
הדבר היחיד שהערתי עליו הוא ההערה התמוהה לגבי הסגירות של הציבור החרדי שגורמת שאין לנו היום מישהו כהרמב"ם שיתמודד עם המדע מול היהדות.במחילת כת"ר,
אם יטריח את עצמו ללמוד מספר דברים בסיסיים ב"מדע". שצריך "להתמודד מולו".
יבין מדוע מי שכן למד את הנושא לעומק, מסתכל על אלו שרואים פה איזושהי "התמודדות". כעל בורים מופלגים.
לא פחות מעובדי האלילים של פעם.
פעם גדלו עם שטיפת מוח שהאבן והעץ הוא אליל.
והיום גודלים עם שטיפת מוח שה"מדע" סותר את תורת-הקל, עד כדי "התמודדות" מולו.
בבוטות יותר: עם הארץ ! שב תלמד את הנושא,
ואח"כ תראה שאין צורך לשום איזשהו "רמב"ם ענק" שיושיע את שטופי-המוח הנבערים.
כל אחד עם אינטלגנציה בסיסית שלומד את הנושא בבהירות וביסודיות. יש לו משנה סדורה. ובעיניו ההתמודדות של המדע מול היהדות, היא שוות-ערך להתמודדות של עבודת-אלילים מול היהדות.
ועל מה שנכתב שיש לבחון את הגישה שלנו מחדש.
בעיני הדברים מוזרים וקצת הזויים.הקטע הקודם רק מדגיש כמה השטח זועק !
אמת שיש בדורינו מבולבלים בעניני אמונה, אתה באמת חושב שהסיבה זה עודף החכמה ששוכנת בנו?להיפך, עודף שטיפת מוח וטיפשות.
או שמא זה התאוות והטומאה שסובבים אותנו ובתוכינו?התאווה והטומאה.
שגורמת להיחלשות כל חלקי התורה כולה, וביניהם גם החלק של עקרי האמונה 'דע מה שתשוב'.
אולם לכן מה?-
לכן לא תשתמש בכלי של 'הוכחות לוגיות' ?
אולי גם לכן בחלקים אחרים בתורה לא תשתמש בכלים-דדורותינו. (כגון: שכר פסיעות לבית המדרש, אל תסע אף פעם במכונית. רק בסוס ועגלה כבימות מרע"ה?
הכלים משתנים מדור לדור.
התוכן אותו דבר בדיוק מבריאת העולם עד רגע זה. ועד סוף כך הדורות
אז מה רמב"ם יעזור כאן??כנ"ל
לאותם מבולבלים אכן צריך לעזור ע"י מי שתפקידו לעזור לאנשים עם בעיות מסוג זה, ובצורה הבריאה והנכונה.מסכים.
אבל מכאן אתה רץ רחוק,ולא רק שאתה מבקש מאחד מהגדולים שירוץ להשתקע במדע בשביל להפריך את המדענים,ממש לא. אולי לא הבנת אותי. קרא שוב את אשר כתבתי. ותתמקד היכן הוא ה'רחוק' והיכן ה'קרוב' אליך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.להד"ם.
אלא אתה מציע לשנות את כל הגישה של הציבור בשביל שיוכל לצמוח מתוכינו רמב"ם,ובשביל מי ובשביל מה?להד"ם. כנ"לבשביל המוסבר לעיל.
תאלף אותי בינה: האם יש יהודים השקועים בלימוד, השומרים על לבבם ועיניהם מכל דבר רע [כדת של תורה], שהמדע גורם להם בעיות באמונה?הרוב המוחלט לא
זיסע יונגאלע כתב:נוה הלבנון כתב:לא כתבתי שלא לענות לצעיר [או מבוגר] נבוך, ודאי שלא כתבתי -ובדיוק כמו שמעולם לא חשבתי כך -שצריך לענות בסגנון של 'אין מתעסקים...'זה בדיוק הנקודה שאני (זיסע יונגאלע) כן כתבתי. אז אני שמח שאנו לא חולקים בנקודה חשובה זו.
(אגב אני לא בעל הניק 'כולל יונגרמאן', אלא שמקודם ציטטתי אותו, בכדי להגיב על דבריו, והשתמשתי בביטוי : אינני מתיימר. עיי"ש)
ותודה על ההצעה (שאני בהחלט מזהה בה רצון כנה לעזור ) לתקשר באישי, רק שאין לי ב"ה איזה חסר מיוחד בתחום.אשריך.
ואשרי רבים כמותך.
אברהם ישראל כתב:במחילת כת"ר,
בלת"ק
א- יש לנו מי שיודע להתמודד עם המדע. המון מדענים חרדים.
ב- אין צורך להתמודד עם המדע מכיון שהתורה עסקה במי ברא את העולם ולא באיך ברא את העולם
ואילו המדע עוסק באיך נברא העולם ולא במי ברא את העולם. ממילא אין שום מחלקות בין המדע ליהדות
ג- דרך אגב המדע לא יודע כלום בנושאים המהותיים של החיים
1- מה היה רגע לפני המצפץ הגדול
2- מה גרם למפץ להתפתח ולא להמשיך לעמוד במקום כפי שהיה לדעתם לפני כן
3- הם לא יודעים אם יש נפש
4- הם לא יודעים אם יש לאדם בחירה
בקיצור לא יודעים כלום בהקשר לדת
אז לא צריך להיבהל מהם
אפרקסתא דעניא כתב:והנה החוברת עצמה. ארוכה מעט, אך שווה קריאה. נכתבה על ידי בעיקר ע"פ מאמריו של הרב יהושע ענבל באקדמיה ליהדות ז"ל.
זיסע יונגאלע כתב:נוה הלבנון כתב:לא כתבתי שלא לענות לצעיר [או מבוגר] נבוך, ודאי שלא כתבתי -ובדיוק כמו שמעולם לא חשבתי כך -שצריך לענות בסגנון של 'אין מתעסקים...'זה בדיוק הנקודה שאני (זיסע יונגאלע) כן כתבתי. אז אני שמח שאנו לא חולקים בנקודה חשובה זו.
ואשרי רבים כמותך.
הדבר היחיד שהערתי עליו הוא ההערה התמוהה לגבי הסגירות של הציבור החרדי שגורמת שאין לנו היום מישהו כהרמב"ם שיתמודד עם המדע מול היהדות.במחילת כת"ר,
אם יטריח את עצמו ללמוד מספר דברים בסיסיים ב"מדע". שצריך "להתמודד מולו".
יבין מדוע מי שכן למד את הנושא לעומק, מסתכל על אלו שרואים פה איזושהי "התמודדות". כעל בורים מופלגים.
לא פחות מעובדי האלילים של פעם.
פעם גדלו עם שטיפת מוח שהאבן והעץ הוא אליל.
והיום גודלים עם שטיפת מוח שה"מדע" סותר את תורת-הקל, עד כדי "התמודדות" מולו.
בבוטות יותר: עם הארץ ! שב תלמד את הנושא,
ואח"כ תראה שאין צורך לשום איזשהו "רמב"ם ענק" שיושיע את שטופי-המוח הנבערים.
כל אחד עם אינטלגנציה בסיסית שלומד את הנושא בבהירות וביסודיות. יש לו משנה סדורה. ובעיניו ההתמודדות של המדע מול היהדות, היא שוות-ערך להתמודדות של עבודת-אלילים מול היהדות.
ועל מה שנכתב שיש לבחון את הגישה שלנו מחדש.
בעיני הדברים מוזרים וקצת הזויים.הקטע הקודם רק מדגיש כמה השטח זועק !
אמת שיש בדורינו מבולבלים בעניני אמונה, אתה באמת חושב שהסיבה זה עודף החכמה ששוכנת בנו?להיפך, עודף שטיפת מוח וטיפשות.
או שמא זה התאוות והטומאה שסובבים אותנו ובתוכינו?התאווה והטומאה.
שגורמת להיחלשות כל חלקי התורה כולה, וביניהם גם החלק של עקרי האמונה 'דע מה שתשוב'.
אולם לכן מה?-
לכן לא תשתמש בכלי של 'הוכחות לוגיות' ?
אולי גם לכן בחלקים אחרים בתורה לא תשתמש בכלים-דדורותינו. (כגון: שכר פסיעות לבית המדרש, אל תסע אף פעם במכונית. רק בסוס ועגלה כבימות מרע"ה?
הכלים משתנים מדור לדור.
התוכן אותו דבר בדיוק מבריאת העולם עד רגע זה. ועד סוף כך הדורות
אז מה רמב"ם יעזור כאן??כנ"ל
לאותם מבולבלים אכן צריך לעזור ע"י מי שתפקידו לעזור לאנשים עם בעיות מסוג זה, ובצורה הבריאה והנכונה.מסכים.
אבל מכאן אתה רץ רחוק,ולא רק שאתה מבקש מאחד מהגדולים שירוץ להשתקע במדע בשביל להפריך את המדענים,ממש לא. אולי לא הבנת אותי. קרא שוב את אשר כתבתי. ותתמקד היכן הוא ה'רחוק' והיכן ה'קרוב' אליך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.להד"ם.
אלא אתה מציע לשנות את כל הגישה של הציבור בשביל שיוכל לצמוח מתוכינו רמב"ם,ובשביל מי ובשביל מה?להד"ם. כנ"לבשביל המוסבר לעיל.
תאלף אותי בינה: האם יש יהודים השקועים בלימוד, השומרים על לבבם ועיניהם מכל דבר רע [כדת של תורה], שהמדע גורם להם בעיות באמונה?הרוב המוחלט לא
ביני עמודי גרסי כתב:באופן כללי אנשים מסוג שכזה שבסתר ליבם הם אינם מאמינם, זה נובע כי מעולם לא נהנו מדרך התורה והיה אצלם רק כדרך של פקודות. ולכן התשובה לכאלו אנשים זה לתת להם לחוות את המצוות בנועם וברגש מלבב עד אשר כבר לא יחפשו יותר תשובות לשאלות שלהם - מכיוון שזה ענה להם כבר הכל!!
נ.ב. האם יש דרך איך להעלות לפה קובץ בעניין ששוקל יותר מ10 מגה בית?
ביני עמודי גרסי כתב:אם בהוכחות עסקינן;
אז פעם הקלטתי מהרדיו מתוכנית מלווה מלכה שברשת ב' שדיברו על הנושא והביאו מרצה שנתן הוכחה מאוד מאוד חזקה מתוך שפת האותיות שבתורה - שהיא מסמך אלוקי ללא כל יכולת ביטול! ושעוד שהמרצה שם אמר שזה עדיין עוד לא אפילו דוגמה, אלא רק חצי טעימה. אך מכיוון שאפילו החצי הדוגמה ההיא היא חזקה מאוד מאוד כדאי להביא אותה - שהיא מרשימה כל אחד!
אך מכיוון שהקובץ גדול מדי להעלותו, העלנו אותו בעזרת ה' - על ידי אחד מבני החבורה דידן - לג'מבו מייל, והנה הקישור להורדה:
http://www.jumbomail.co.il/Downloads.as ... 427443413D
מי שהקישור חסום בפניו יכול לשלח לי אימייל לפרטי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 145 אורחים