ברזילי כתב:לדעת החזו״א אסור להאכיל בהמתו בספיחין
ברזילי כתב:אמת שאינם איסור הנאה, אבל ההשתמשות בהם אסורה, ושוב היא כבהמה שנתפטמה באיסורים
אוהב אוצר כתב:מה הנידון על ספיחין כאן? יש אוצר בי"ד, שישית ויבול נכרי וחו"ל שהפרות יכולות לאכול בדיוק כמונו.
בנוגע לעצם הענין, היה פרסום לפני מס' חודשים [אולי עוד בשנה שעברה] על מס' טלפון שאפשר להירשם בשביל חלב ממשקים שומרי שמיטה
ככל הנראה והזכור לי היה זה ב'רשות הרבים' של יתד נאמן.
יועיל מי שימצא ויעלה לכאן.
גם זו לטובה כתב:כאיל תערוג 74
קשר של קיימא כתב:איפה אפשר להזמין חלב ללא כל החששות שנזכרו ?
עט סופר כתב:לפני שמיטה התקשרתי למחלבות לבקש מהם
עט סופר כתב:לפני שמיטה התקשרתי למחלבות לבקש מהם שיאכילו רק משישית או לחלופין מאוצר בית דין [כך שיש על מי לסמוך על הקצירה, ובכל מקרה הזריעה שהיא עבודה דאורייתא תהיה לפני שמיטה]
להלן התשובות:
שטראוס הבטיחו לברר בלשכת הרב, אח"כ חזרו שכל מה בהשגחת הרב רובין הוא מזריעה מוקדמת [אוצר בי"ד], שישית או חו"ל. [יתכן וביטבתה המספוא מקומי, עם מחלבת אביב עדיין קיימת ומספקת את המהדרין של שטראוס בזמנו קיבלתי את הרושם שבעל הרפת שותו"מ].
תנובה אלון מלשכת הרב הסביר לי שהעדה מאד לוחצים, והם מנסים כמה שיותר יהיה בזריעה מוקדמת, אך א"א להכריח חקלאי לקחת סיכון לזרוע קודם, ובמיוחד שכל החקלאים המסכנים שמגדלים חיטה, ובגלל ההכשרים מהדרין אין שימוש לחיטה בשמיטה מגדלים למספוא ואיך יעלה על דעתי לדפוק אותם גם בזה... הוא גם טרח לנזוף בי על שאני לא סומך על הרב קוק לגבי היתר מכירה. הוא טען בתוקף ששטראוס שיקרו, וגם אצלם המספוא לפחות בחלקו גם במהדרין מהיתר מכירה.
טרה אלחנן המשגיח כשרות צרח עלי בטלפון על חוצפתי להתערב לחקלאים בחיים, כל הרבנים אומרים שמותר לך לשתות את החלב, ואתה לא תתערב לחקלאים בחיים האישיים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים