אני זוכר את מורי ורבי פרופ' שושני, מצביע על קירות החדר, ורומז לי שהחדר כולו יכול להימלא בספרי קבלה, המתייחסים לכאורה לעולמות העליוניים, אך הנה באה החסידות, שהגות חב"ד פיתחה, וקבעה שהם מדברים בעצם על הנפש האנושית. ואני זוכר עוד בבירור את אמרתו, טרם הצלחתי לפענחה, גם תיקון לאה ותיקון רחל הקבליים, הם מושגים פסיכולוגיים
מלך שלם כתב:עכ"פ עדיין לא הכרנו גאון בסדר גודל של הרוגוצ'ובי זצ"ל שעד היום ציבור הלומדים לא מתחיל לעכל אותו...
תוכן כתב:אין אף ת"ח אחד שמעיד בו. כל אלו שמהללים אותו ומפארים אותו, הם אנשי אקדמיה. אין שום מערכות של חידושי תורה ממנו. כל מה שנשאר אלו רשימות סתמיות. אין שום עדות על התמדה, עבודת ה', עמל התורה, או שום דבר דומה לזה. כל מה שאנו שומעים עליו הוא על מזוודה מלאה בכסף, סודיות, נסיעות, ידע מדהים, התנהגות מוזרה. משם הדעתנות שלי.
תוכן כתב:איזה הזיות. לא גאון ולא כלום.
כנסת ישראל כתב:אז לסיכום אתה מסכים ששושני היה זכרן עצום ופילוסוף גדול, אתה רק טוען שלא היה למדן.
תוכן כתב:ענין העומק העידו עליו אנשים שאין להם את הכלים להבחין בזה. לוינס היה פילוסוף לא למדן. באמת שאין לי ענין להשפיל את שושני, וכי מה רע הוא עשה לי. אני טוען שבסך הכל הוא היה אדם תמהוני, מוכשר ביותר, שהיה לו הרבה דברים מעניינים להגיד, דוגמת יענקל ראדישקובר או חיים קפלן. אדם גדול - ולא משנה איך נגדיר את המונח - הוא לא היה. אני את שלי אמרתי, והבוחר יבחר.
טוב לי כתב:תוכן כתב:ענין העומק העידו עליו אנשים שאין להם את הכלים להבחין בזה. לוינס היה פילוסוף לא למדן. באמת שאין לי ענין להשפיל את שושני, וכי מה רע הוא עשה לי. אני טוען שבסך הכל הוא היה אדם תמהוני, מוכשר ביותר, שהיה לו הרבה דברים מעניינים להגיד, דוגמת יענקל ראדישקובר או חיים קפלן. אדם גדול - ולא משנה איך נגדיר את המונח - הוא לא היה. אני את שלי אמרתי, והבוחר יבחר.
מי זה חיים קפלן?
הקיק כתב:עוד בעניין שושני: מצאתי שכתוב בעניינו כמה עמודים בספר הנפלא על הג"ר מרדכי פרגמנסקי זצ"ל מאת הרב ביטון בעריכת הרב דב אליאך, ירושלים תשע"ג. יש שם כמה אי דיוקים, למשל ידוע ששושני מעולם לא קיבל שום משרה לא של מדריך ולא של מורה וכד', אבל הסיפור מעניין מאוד. הק' יואל
הרועה כתב:כמדומה שאלי ויזל מתאר שהוא התקרב ליהדות בזכות שושני.
אחימעץ כתב:קבלה מעשית?!
איו כתב:קטע אודות "חכם שושני" מתוך ספר על ר' שמשון גוטליב - (בין היתר שימש כשגריר אורוגוואי בישראל) העומד לצאת לאור אי"ה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 149 אורחים