איש_ספר כתב:[היה בנו"ט להביא כאן ההלצה שמוסרים בשם ר' יוליש מסאטמער שענה למי ששאלה הכיצד נראה מעיין בהגהות רש"ש (וי"ג שהיה זה עם מרכה"מ) וד"ל]
מה זה הרמזים האלה, רוצה לספר תספר , לא רוצה אל תרמוז.
איש_ספר כתב:[היה בנו"ט להביא כאן ההלצה שמוסרים בשם ר' יוליש מסאטמער שענה למי ששאלה הכיצד נראה מעיין בהגהות רש"ש (וי"ג שהיה זה עם מרכה"מ) וד"ל]
איש_ספר כתב:בשם ר' יוליש מסאטמער
איש_ספר כתב:ונא לדבר בדר"א כלפי חכמים.
כותב כתב:איש_ספר כתב:בשם ר' יוליש מסאטמער
אי"ס, ארשה לעצמי להביא לשונך באשכול אחר...איש_ספר כתב:ונא לדבר בדר"א כלפי חכמים.
כותב כתב:איש_ספר כתב:בשם ר' יוליש מסאטמער
אי"ס, ארשה לעצמי להביא לשונך באשכול אחר...איש_ספר כתב:ונא לדבר בדר"א כלפי חכמים.
בור הגולה כתב:כותב כתב:איש_ספר כתב:בשם ר' יוליש מסאטמער
כותב היקר, כוונת אי"ס לדרוש לשבח על ר' יואל'ש.
ישועה בקרוב כתב: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7% ... 7%95%D7%9F כאן בסוף נכתב שחשדוהו שביקש מהשלטונות לאסור על גידול הזקן.
האם ידוע פרטים?
לפי הגרסא ששמעתי זה היה ביאור הגר"א. מודינא שאין לי מקור מוסמך במיוחד אלא שמועה בעלמא.מחולת המחנים כתב:בענין לימוד הרש"ש אצל החסידים, מסופר על האדמו"ר רבי יואל מסאטמאר שפעם נכנס אליו אחד האדמורי"ם וראהו כשהוא מתעמק בחידושי הרש"ש, ארשת של תמיהה עלתה על פניו של אותו אדמו"ר כיצד האדמו"ר מסאטמאר לומד בחידושי הרש"ש, אמר רבי יואל מסאטמאר: ומה אעשה? תוך כדי לימודי התעוררה לי קושיה חזקה, חיפשתי במאור עינים ובשאר ספרי חסידות ולא מצאתי תשובה, ואילו כאן בחידושי הרש"ש הוא דן בדיוק בשאלה זו.
יש אשכול על זה. viewtopic.php?f=7&t=8324מחולת המחנים כתב:בש"ס עוז והדר הוציאו את הגהות רמ"ש על מס' בבא בתרא.
חובב_ספרים כתב:לפי הגרסא ששמעתי זה היה ביאור הגר"א. מודינא שאין לי מקור מוסמך במיוחד אלא שמועה בעלמא.מחולת המחנים כתב:בענין לימוד הרש"ש אצל החסידים, מסופר על האדמו"ר רבי יואל מסאטמאר שפעם נכנס אליו אחד האדמורי"ם וראהו כשהוא מתעמק בחידושי הרש"ש, ארשת של תמיהה עלתה על פניו של אותו אדמו"ר כיצד האדמו"ר מסאטמאר לומד בחידושי הרש"ש, אמר רבי יואל מסאטמאר: ומה אעשה? תוך כדי לימודי התעוררה לי קושיה חזקה, חיפשתי במאור עינים ובשאר ספרי חסידות ולא מצאתי תשובה, ואילו כאן בחידושי הרש"ש הוא דן בדיוק בשאלה זו.
מי יהיה עליו טענות על האדמו"ר מסטמאר עבור לימוד ביאור הגר"א שאין לו טענות עבור לימוד הרש"ש?המעיין כתב:חובב_ספרים כתב:לפי הגרסא ששמעתי זה היה ביאור הגר"א. מודינא שאין לי מקור מוסמך במיוחד אלא שמועה בעלמא.מחולת המחנים כתב:בענין לימוד הרש"ש אצל החסידים, מסופר על האדמו"ר רבי יואל מסאטמאר שפעם נכנס אליו אחד האדמורי"ם וראהו כשהוא מתעמק בחידושי הרש"ש, ארשת של תמיהה עלתה על פניו של אותו אדמו"ר כיצד האדמו"ר מסאטמאר לומד בחידושי הרש"ש, אמר רבי יואל מסאטמאר: ומה אעשה? תוך כדי לימודי התעוררה לי קושיה חזקה, חיפשתי במאור עינים ובשאר ספרי חסידות ולא מצאתי תשובה, ואילו כאן בחידושי הרש"ש הוא דן בדיוק בשאלה זו.
טוב שאין לך מקור מוסמך. שאחרת זה היה מעורר שאלה מה צריך להיות היחס של הלומדים ובכלל לכתבי האדמו"ר מסטמאר.
רק שכנראה כאמור זה לא היה.
חובב_ספרים כתב:מי יהיה עליו טעות על האדמו"ר מסטמאר עבור לימוד ביאור הגר"א שאין לו טענות עבור לימוד הרש"ש?
השקדן כתב:גם אני הבנתי כהבנתך ולא הבנתי למה להבין כהבנתו בעוד הבנתך מובנת לכל הרוצים להבין.
שש משזר כתב:ה-ב-נ-ת-י ...
חובב_ספרים כתב:לפי הגרסא ששמעתי זה היה ביאור הגר"א. מודינא שאין לי מקור מוסמך במיוחד אלא שמועה בעלמא.מחולת המחנים כתב:בענין לימוד הרש"ש אצל החסידים, מסופר על האדמו"ר רבי יואל מסאטמאר שפעם נכנס אליו אחד האדמורי"ם וראהו כשהוא מתעמק בחידושי הרש"ש, ארשת של תמיהה עלתה על פניו של אותו אדמו"ר כיצד האדמו"ר מסאטמאר לומד בחידושי הרש"ש, אמר רבי יואל מסאטמאר: ומה אעשה? תוך כדי לימודי התעוררה לי קושיה חזקה, חיפשתי במאור עינים ובשאר ספרי חסידות ולא מצאתי תשובה, ואילו כאן בחידושי הרש"ש הוא דן בדיוק בשאלה זו.
יתר10 כתב:לגופם של דברים, לענ"ד -וכמדו' שכבר ראיתי מי שכתבו כן ונשכח ממני- מידת התקבלותם של ספרים שונים ממחברים שונים למרות הבעייתיות של המחבר או החיבור תלוי הרבה גם במידת הצורך של החיבור במקצוע המסויים שבו עוסק או ברמה התורנית שבו.
יתר10 כתב:אם ניקח לדוגמא את הרש"ש הנידון כאן אינני בטוח אם כל אותם (ביניהם כמדו' גם המנח"א) שכתבו שבנו הוא שכתב את ההערה על הגלגול היו משוכנעים שאכן כך היו הדברים, אלא שביאוריו וקושיותיו של הרש"ש הם אייזן ופשוט קשה לוותר על ספר כזה אז תולים את הקלקלה בבנו. אותו דבר על בעל התפא"י ועוד. וגם בימינו יש דוגמ' כאלו
ישבב הסופר כתב:מה שלא כ"כ ידוע הוא שהאלמנה והאחים ראם בעלי הדפוס היו נכדים שלו. ועיין אחרית דבר שבסוף ש"ס ווילנא דכתיב כן בהדיא "הנמצא באוצרו של אא"ז רבי שמואל שטראשון ז"ל"
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 101 אורחים