ארזי ביתר כתב:ודאי שמעו רבים על הבשורה המרעישה - גילוי, לכאורה, של תמונת הרה"ק מרוז'ין. ממשלת רוסיה העמידה למכירה, תמונה עתיקה אשר בתחתיתה או בגבה, מופיע הכיתוב 'רבי ישראל פרידמאן'. חב"דניק מידידי, שלח לי תמונה זו בצירוף תמונה של משפיע חב"די בעל אותו שם. מה אתם אומרים על הדמיון? אגב, המשפיע החב"די הוא מצאצאי משפחת הרוז'ינער, אך לא מיוצ"ח ממש.
מחולת המחנים כתב:5#
מיהו היושב כאן ליד הגר"ח שמואלביץ?
לא ידען כתב:לא ידען כתב:מי יודע מי האנשים המשתתפים בחתונה שנערכה כנראה בבני ברק וכנראה באלול תשכ"ז.
מי האדמו"ר, החתן ושאר המחותנים והעומדים.
תודה.
סוכ"ס, אחרי שרובי תמונות שהעליתי ולא זוהו, כותב לי בקי וחוקר גדול שנראה לו שהתמונה שהעליתי בעמ' זה היא מחתונת הדיין החיד"ו וייס שנישא למשפחת שכטר, בת ר' יוסף משה שכטר מב"ב.
החתונה הייתה נראית לי במשפחת שכטר המפורסמת בני ר' יעקב שכטר. אולי יש היודע לאשר או להוסיף פרטים. תודה.
מחולת המחנים כתב:אם כן, הרב האמצעי בתמונה שהעלית הוא ככה"נ רבי אברהם שלמה כ"ץ אב"ד ריסקעווע - קרית יואל בני ברק.
המזהה כתב:בערכו של הרב הרצוג בויקיפדיה מובאת תמונה זו:
מי ומי בהולכים? (בעמוד 4)
צולניק כתב:תורה תמימה כתב:מי הוא הרב הזה?
אולי הרב מונטג מנתיבות?
אורייתא! כתב:מי כאן לצידו של מרן הגר"ע יוסף
לא ידען כתב:דווקא זה נראה לי ר' יצחק פלקסר.
באמצע הרב החסידי נראה כהגר"ש בראנדר. אולי זו אסיפה של אוצר הפוסקים או משהו כזה.
מימין למטה, גבו למצלמה נראה כהג"ר יצחק אריאלי.
והנה עוד תמונה.
איש רגיל כתב:בעבר העלו פה תמונה זו, וזהו את השני הסמוכים לר' אהרן קוטלר (מלבד המוסתרים). הנתיבות שלום, ר' שלמה שרייבר. יש להוסיף שעל יד ר' שלמה שרייבר יושב ר' שלום בראנדר ר"י בעלזא (אביו של אדמור" מסטריקוב שליט"א).
אגב, השלישי אחריו לא מזכיר את הרב עובדיה יוסף?
נהר שלום כתב:מי משמאל להראש"ל הג"ר שלמה משה עמאר שליט"א, אולי הגאון המקובל רבי בניהו שמואלי?
תמונה של הרה"ג אלבז והראש"ל הג"ר שלמה משה עמאר מתפללים לרפואת מרן הרב עובדיה יוסף זיע"ה
עתניאל בן קנז כתב:לא ידען כתב:נראה לי אולי כר' ניסים קרליץ שיחי'.
אין פותר את שאלתי בעמוד הקודם?
רב ספרדי מוכר מאוד ששמו נשכח ממני. מחכמי פורת יוסף נראה לי.
אני מגישה כעת שוב.
האם זה לא חכם אבא שאול?
איש רגיל כתב:בעבר העלו פה תמונה זו, וזהו את השני הסמוכים לר' אהרן קוטלר (מלבד המוסתרים). הנתיבות שלום, ר' שלמה שרייבר. יש להוסיף שעל יד ר' שלמה שרייבר יושב ר' שלום בראנדר ר"י בעלזא (אביו של אדמור" מסטריקוב שליט"א).
אגב, השלישי אחריו לא מזכיר את הרב עובדיה יוסף?
מתפעל כתב:מימין לגר"ש בראנדר נראה הרב רוזנטל מחיפה כמדומני,
מימינו ר' אליעזר פלצ'ינסקי,
מימינו איני יודע אבל זה בטח לא הרב עובדיה,
מימינו ר' הלל ויטקינד
בשורה מול ר' אהרן,
משמאל לימין,
ר' צבי קליין (כמדומני) שהיה מנהל מחלקת רבנים במשרד הדתות,
ר' שמעון אלעזר אלתר,
ובשורה השניה הכי קרוב אלינו, נדמה לי שזהו הגאון ר' שלמה זלמן זצ"ל
מעניין היה לנסות לתארך את התמונה.
מתפעל כתב:יישר כח גל
ר' ניסן טיקוצ'ינסקי, היה בנו של ר' יחיאל מיכל ?
הוה אמינא כתב:לפניו רבי יהודה עדס בצד ימין.
פרי_העץ כתב:מי מזהה את הרבנים שבתמונה? צולם בט"ו סיון תר"ץ (11/6/1930) בווארשא
תיאור הרקע לתמונה נכתב בפולנית באתר הפולני dziennik ומתורגם בתרגום גוגל:
הטרדה ממפלגות אנטישמיות, בדרישה לגירושם של היהודים לפלסטין, טופלו בתחומי ממשל, שהחלו להרהר בלשלוח אותם למדגסקר (!). בייאושו, כ -1,000 צעיר יהודים יצא לדרך למסע לפלסטין ללא דרכונים וכרטיסים. נעצר על ידי המשטרה כבר בPyry הפרברי, נענשו בבית המשפט.התמונות של 11 מחאה 1930 יוני נגד איסור היציאה. בראש מצעד רבנים בתלבושת מסורתית.קהל של אנשים צעירים שנאסף עם באנרים בתוך סימונס המעבר המורכב. Wydawnictwo RM
http://www.rm.com.pl/pol_pl_Przedwojenna-ydowska-Warszawa-166_3.jpg
פרי_העץ כתב:מי מזהה?
גם זה מווארשא
פרי_העץ כתב:מי מזהה את הרבנים שבתמונה? צולם בט"ו סיון תר"ץ (11/6/1930) בווארשא
הטרדה ממפלגות אנטישמיות, בדרישה לגירושם של היהודים לפלסטין, טופלו בתחומי ממשל, שהחלו להרהר בלשלוח אותם למדגסקר (!). בייאושו, כ -1,000 צעיר יהודים יצא לדרך למסע לפלסטין ללא דרכונים וכרטיסים. נעצר על ידי המשטרה כבר בPyry הפרברי, נענשו בבית המשפט.התמונות של 11 מחאה 1930 יוני נגד איסור היציאה. בראש מצעד רבנים בתלבושת מסורתית.קהל של אנשים צעירים שנאסף עם באנרים בתוך סימונס המעבר המורכב. Wydawnictwo RM
תוך כדי דיבור כתב:פרי_העץ כתב:מי מזהה?
גם זה מווארשא
זוהי (התמונה הראשונה) אסיפת ועד הישיבות בוורשה בשנת תרפ"ו, יושב רביעי מימין בצילינדר הגרמ"מ עפשטיין (ולפניו אולי חתנו רבי יוסף זוסמנוביץ) ואחריו רבי יהודה ליב פיין מסלונים, היושב בקצה השלחן משמאל עם מעין קולפיק הוא רבי יוסף ליב בלוך מטלז, אחריו הגרח"ע גרודזינסקי ולפניהם (בולט קדימה לתוך השלחן) רבי מאיר שפירא מלובלין. וכמובן עוד גאונים.
תוך כדי דיבור כתב:פרי_העץ כתב:מי מזהה את הרבנים שבתמונה? צולם בט"ו סיון תר"ץ (11/6/1930) בווארשא
הרב הראשון משמאל בשורה (עם מקל בידו) הוא רבי שלמה דוד כהנא.
שני אחריו (עם הצילידנר) נראה כמו רבי חיים יעקב גוטשכטר (רק הזקן לא לבן מספיק).
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 204 אורחים