הודעהעל ידי דרדקי » ד' אוגוסט 25, 2010 11:11 am
אני נאלץ לתת כאן גם צד אחר, כי בחתונת ביתו של המחבר היה תזמורת כינורות וצ'לות, הוא בעל תשובה אמריקאי שחיפש טוהר וזוך במחנינו ולא כ"כ מצא, ועל כן טוב שעשה מה שעשה, אבל הוא ברשימות השחורות אותם הפיץ בישיבות הכניס את כ-ו-ל-ם, למעט בנדר ועוד כמה שמנגנים בהתאם, כך שזה לא היה מעשי, אם הוא מחפש מה שלא קיים זה לא כ"כ שייך. כולנו בעד הקלרינטים והתופים המרקידים והטובים, אבל לא להגזים- עם היותי מסכים לנכונות דבריו, עכ"פ המחליטים בענינים אלו הם החתנים בעצמם ולא ההורים כך שלא יעזור כ"כ לתת את החוברת להורים, וכ"ש לא לבחורים שלא מבינים כלום, אלא תלויים בלחץ החברים שלפי סגנון אותה ישיבה בה למד.
כולכם בטח ראיתם את מה שהוא התקין בכח החוק בכל אולם שמחות חרדי, מד רעש שמנתק את כל החשמל באולם אם עוברים את הדציבלים המותרים _שכולכם מבינים שזה נמוך שבנמוך שגם הזקנים לא נהנים) אז מה נראה לכם- שזה נגמר? שטויות! כל בעלי התזמורות למדו מהר שיטות עוקפות. (אפי' באחד מחתונות בנותיו עקפו את המד רעש...) וככה זה ימשיך כל עוד השליטה בידי החתנים ובעלי התזמורות המשמיצים את ראשי הישיבות והמשגיחים בריש גלי, כך היה בכמה תכניות ברדיו חרדי, שהם פתחו את הפה בצורה משפילה ונוראה.
הוא בזמנו ניסה להכריח את כל ראשי הישיבות לחתום שלא יסדרו קידושין למי שיזמין תזמורת מהרשימה השחורה, ועשה את זה ממש בכח ע"י שאמר להם שהוא מפרסם את מי שחתם, ומכלל לאו אתה שומע הן, ולמעשה אני דברתי עם אחד מראשי הישיבות שאמר לי שאחרי שבירר מי ברשימה השחורה ואמרו לא שזה רוב מוחלט של התזמורות, הוא לא הסכים לחתום.
מה שבטוח הוא שכשאני נכנס היום לחתונות אני מסתכל ושואל את עצמי 'האם אלה הם מוסרי התורה לדור הבא'? אלו הם 'פח השמן הטהור בו אנחנו כ"כ מתגאים'? רחמנא לשיזבן.
הרעיון נכון וחובה להציל את הדור הצעיר, השאלה היא רק איך, כשהם לא מבינים בסחף ימי הבחרות. וה' יעזרינו על דבר כבוד שמו.