זלמניו כתב:[ועובדה ידענא בחד שהיה זקוק לישועה והחליט להשתמש בעצה זו ולשלם שכ"ל לת"ת מסויים כאילו יש לו שם בן, מחמת הידור שילם כפול וכעבור שנה נולדו לו תאומים...]
זלמניו כתב:מד"ר פר' אמור עה"פ מי הקדימני ואשלם, שמי שאין לו בנים ומשלם למלמדי תינוקות, יוושע.
זו כמדומני הסגולה הקדומה ביותר ומד' חז"ל הק' בעצמם.
[ועובדה ידענא בחד שהיה זקוק לישועה והחליט להשתמש בעצה זו ולשלם שכ"ל לת"ת מסויים כאילו יש לו שם בן, מחמת הידור שילם כפול וכעבור שנה נולדו לו תאומים...]
איש רגיל כתב:שמעתי מקודם בסעודת יא"צ שיש יהודי (לטאי) בבית וגן שביקש פעם ברכה מאחד האדמורי"ם שליט"א, ואותו אדמו"ר למד אז בספר הק' נועם אלימלך, ואמר לו 'בזכות הנועם אלימלך תווושע בבנים', וחזר על ברכתו זו שלושה פעמים, לאחר שנה נולד לו בן בכ"א אדר יומא דהילולא רבא. במשך שנים נולדו לו עוד שני בנים, וגם הם נולדו בכ"א אדר.
בן החבורה כתב:מידיעה אישית: לפני כמה שנים היו כמה אברכים שציפו לזש"ק שהיו מתכנסים מדי שבוע במסגרת של חבורה חסידית ובכל התכנסות שתו לחיים ואיחלו כולם לכולם מעומק הלב לישועה בקרוב ותוך זמן קצר נושעו כולם.
איש רגיל כתב:שמעתי מקודם בסעודת יא"צ שיש יהודי (לטאי) בבית וגן שביקש פעם ברכה מאחד האדמורי"ם שליט"א, ואותו אדמו"ר למד אז בספר הק' נועם אלימלך, ואמר לו 'בזכות הנועם אלימלך תווושע בבנים', וחזר על ברכתו זו שלושה פעמים, לאחר שנה נולד לו בן בכ"א אדר יומא דהילולא רבא. במשך שנים נולדו לו עוד שני בנים, וגם הם נולדו בכ"א אדר.
ארי במסתרים כתב:יש סגולה ללמוד אחר ליל הסדר את האוה"ח הק' על הפסוק והגדת לבנך. אני לא יודע מה המקור.
אני יודע על מישהו שעשה את זה ונושע
ישבב הסופר כתב:למה היו אמותינו עקרות, לפי שהקב"ה מתאווה לתפילתן של צדיקים. והרי ידענו כי מפתח של חי' היא ביד אלוקי הרוחות לכל בשר.
יש להרבות תפילה, ולזכור כי הכל מאיתו יתברך. אינני מזלזל בסגולות, אבל חלילה אין להניח העיקר, [למרות שזה קשה מאוד].
ואם הולכים אצל חכם ומבקשים שיתפלל, הרי זהו 'תפילתן של צדיקים', וכנ"ל.
יה"ר שיזכו להיוושע במהרה בפקודת ישועה ורחמים משמי שמי קדם, וישמח האב ביוצ"ח ותגל אמו בפרי בטנה אכי"ר.
ארי כתב:ואולי בשעת ההגדה עצמה כשאומרים והגדת לבנך הוי שעת הכושר להזכיר את האוה"ח ולבקש על זש"ק.
היימישער כתב:בן החבורה כתב:מידיעה אישית: לפני כמה שנים היו כמה אברכים שציפו לזש"ק שהיו מתכנסים מדי שבוע במסגרת של חבורה חסידית ובכל התכנסות שתו לחיים ואיחלו כולם לכולם מעומק הלב לישועה בקרוב ותוך זמן קצר נושעו כולם.
היה שם עוד משהו ששכחת לפרט וכנראה שהוא העיקר.
מחפש משמעות כתב:
לאחרונה ראיתי מי שמביא [לא זוכר מי] כמדומני בשם האבני נזר שיש סוגלה מקובלת במסורת ללמוד רי"ף עם בעל המאור על פרק אחד [לא זוכר איזה פרק] בבא קמא,
תחפש באוצר החכמה מסתמא תמצא שם.
אמסטרדם כתב:היימישער כתב:בן החבורה כתב:מידיעה אישית: לפני כמה שנים היו כמה אברכים שציפו לזש"ק שהיו מתכנסים מדי שבוע במסגרת של חבורה חסידית ובכל התכנסות שתו לחיים ואיחלו כולם לכולם מעומק הלב לישועה בקרוב ותוך זמן קצר נושעו כולם.
היה שם עוד משהו ששכחת לפרט וכנראה שהוא העיקר.
מסקרן אותי. אולי תכתוב אתה?
דרומי כתב:יישר כח
אגב, ראיתי לאחרונה סיפור על איזה יהודי תמים שהלך לעמוקה להתפלל על זיווגו ולא נושע. הלך לצדיק אחד ושאלו על כך, ואמר לו הצדיק שכאשר הולכים לציון קברו של צדיק ומתפללים יש להשאיר שם פתק עם השם והבקשה
רון כתב:ימחלו החברים דפה שיחיו,
אני יודע שאתם מחפשים לעזור לחבר, והכל נסוב סביב תכל'ס. איזו סגולה הכי מועילה וכו'.
אז חשוב לי לומר ב' דברים יסודיים וחשובים.
א. כל מי שיגיד לכם שפלוני עשה סגולה כזו וכזו ונושע, אין בדבריו כלום. !!!!!
אין בעולם מי שיודע איזו סגולה הועילה, ובמאה אחוז מהמקרים אין זוג שמוכן להודות שעשו טיפולים, ויהיו מוכנים לומר כל סגולה שלא תהיה העיקר שלא יחשבו שהם נושעו מהטיפולים. ולכן אין להביא ראיה משום אחד שאומר שעשה סגולה פלונית ונושע.!!! כמובן איני בא לזלזל בשום סגולה אם יש לה מקור נאמן, אך לבא ולומר פלוני עשה X ונושע, אין לסמוך על זה כלל אפילו לא בתור שמץ ראיה.......
ב. לא לשכוח שאם באמת אכפת לכם מהחבר, לא תמיד הוא צריך עצות, ויותר מזה, בדרך כלל הוא לא צריך את העצות שלכם תאמינו לי. מה שהוא כן צריך זה את האוזן שלכם ואת הלב שלכם.
למי שלא חווה את הנסיון הזה לעולם לא יבין אותו, וכמה שינסה לדמיין לא יצליח. חד משמעית. ואם יש לכם חבר שאתם מביאים אותו למצב שהוא פורק אצלך ומספר כמה קשה לו ולאשתו, ואתה לא נותן לו עצות, רק שומע ומקשיב, שומע ומקשיב [אם יש לך כסף מעשר תחשוב איך לתת לו בצורה מכובדת, אתה לא יודע לכמה זקוקים במצב הזה] רק מקשיב לו וכואב את כאבו כמה שתוכל,
אזי נתת לו את הגדולה שבמתנות
וזה מה שיכול חבר אמיתי לעשות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
והרופא לשבורי לב הוא ירפא לכל התבירי ליבא וימלא משאלות ליבם לטובה
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 506 אורחים