שלח כתב:מדוע הרב יצחק מאיר לוין נציג אגודת ישראל חתם על מגילת העצמאות?
בשם עצמו ולא בשם גדולי ישראל. כך שמעתי. נשמח אם מישהו יברר את הדברים.
שלח כתב:מדוע הרב יצחק מאיר לוין נציג אגודת ישראל חתם על מגילת העצמאות?
שלח כתב:מדוע הגאון הרב כהנמאן תלה דגל על ישיבת פונוביז שהמשיכו לתלותו עד הזמן האחרון ביום העצמאות?
שלח כתב:ראיתי שהרב יצחק דדון כתב שני כרכים אתחלתא היא עם ציטוטים מגדולי ישראל בעד המדינה מה אומרים על זה?
משולש כתב:שלח כתב:ראיתי פה על הרב הגאון הרב גוסטמאן שתומך במדינה ובצבא
המעיד שם ידוע בסילופיו הרבים. כך שערבך ערבא צריך. מלבד הדברים המוזרים שכותב עליו שם. (אני לא אומר שגם כאן שיקר. אני רק אומר שצריך בדיקה טוב טוב לעומק).
משולש כתב: לצערנו הרב העובדות הנוראות מגובות במסמכים. (שרופי הכבשנים מאשימים).
משולש כתב:שלח כתב:דברי הרב ציץ אליעזר
http://www.otzar.org/aspcrops/141750_230_135019305-922014.asp
הציץ אליעזר הודה בעצמו שטעה בהוצאת הספר "הלכות מדינה" וגנזו ולא הוציא אותו עד סוף ימיו.
גדולי ישראל כולם לא סברו כמותו בנושא זה.
וכמובן שגם אפשר לבחון את הדברים שכתב האם הם עולים בקנה אחד עם דברי הפוסקים הראשונים והאחרונים.
משולש כתב:שלח כתב:ראיתי שהרב יצחק דדון כתב שני כרכים אתחלתא היא עם ציטוטים מגדולי ישראל בעד המדינה מה אומרים על זה?
שהוא שקרן
[/quote]בברכה המשולשת כתב:משולש כתב: לצערנו הרב העובדות הנוראות מגובות במסמכים. (שרופי הכבשנים מאשימים).
ניתי ספרא וניחזי
בברכה המשולשת כתב:אם כב' מתכוון אלי- אז אני חוזר ומזכיר שאני הבהרתי את דברי באר היטב (אא"כ כב' סבור שכל מה שאינו תואם את דעתו הוא התחמקות- ואז באמת צר לי על כב')
ואזכיר לכב' שהעובדה שכב' אינו מסכים עם "הדברים החמורים הנ"ל " אינה גורמת לכל מה שאינו תואם את דעת כב' להיות "מנוגד לכל התורה"
משולש כתב:בברכה המשולשת כתב:משולש כתב: לצערנו הרב העובדות הנוראות מגובות במסמכים. (שרופי הכבשנים מאשימים).
ניתי ספרא וניחזי
משולש כתב:בברכה המשולשת כתב:אם כב' מתכוון אלי- אז אני חוזר ומזכיר שאני הבהרתי את דברי באר היטב (אא"כ כב' סבור שכל מה שאינו תואם את דעתו הוא התחמקות- ואז באמת צר לי על כב')
ואזכיר לכב' שהעובדה שכב' אינו מסכים עם "הדברים החמורים הנ"ל " אינה גורמת לכל מה שאינו תואם את דעת כב' להיות "מנוגד לכל התורה"
יתכן שכ' צודק מנקודת ראייתו, אבל אני לקוצר השגתי עדיין מרגיש שהיתה פה התחמקות מהדיון. אם כי אני באמת מבין את הקושי להודות בטעות חיים.
בברכה המשולשת כתב:משולש כתב:משולש כתב: לצערנו הרב העובדות הנוראות מגובות במסמכים. (שרופי הכבשנים מאשימים).בברכה המשולשת כתב:ניתי ספרא וניחזי
זה לא כתוב בעמוד שהעלה כב'.
בברכה המשולשת כתב:משולש כתב:בברכה המשולשת כתב:אם כב' מתכוון אלי- אז אני חוזר ומזכיר שאני הבהרתי את דברי באר היטב (אא"כ כב' סבור שכל מה שאינו תואם את דעתו הוא התחמקות- ואז באמת צר לי על כב')
יתכן שכ' צודק מנקודת ראייתו, אבל אני לקוצר השגתי עדיין מרגיש שהיתה פה התחמקות מהדיון. אם כי אני באמת מבין את הקושי להודות בטעות חיים.
אני מודה לכב' מקרב לב על ההבנה.
בברכה המשולשת כתב:משולש כתב:שלח כתב:ראיתי שהרב יצחק דדון כתב שני כרכים אתחלתא היא עם ציטוטים מגדולי ישראל בעד המדינה מה אומרים על זה?
שהוא שקרן
אדרבה- יראה כב' במה וכיצד. הפרחת עלבונות מצידו של כב' איננה ראיה.
ה"בבא סאלי" זצ"ל עלה ארצה בפעם האחרונה, ביקש מחתנו, שיקנה לו את ספרו של האדמו"ר מסאטמאר "ויואל משה", וכאשר קבלו, פנה מכל לימודיו, הסתגר בחדרו וקרא בו בעיון נמרץ מרישא לסיפא. וכאשר סיים את קריאתו, יצא מחדרו ואמר לחתנו: "אין לנו גדול בדור בזָכּוּת העיון ובסברא ומשיב תשובה ניצחת, כר' יואל יצ"ו, הוא ענה בספרו בראיות ברורות לכל אותם שגיבבו דברים על גבי דברים, ולא השאיר זוית ופינה, שלא ענה עליה תשובה ניצחת, ולכן בואו ונעשה סעודת מצוה, סעודת סיום הספר "ויואל משה", כדרך שעושים סעודת סיום מסכת, כי ספר זה הוא מסכת גדולה וחשובה בדורנו, בדור המעורפל הזה, דור אובד עצות, ומחשבותיו מבולבלות, ור' יואל הוא "עמודא דנהורא" ולאורו נלך עד ביאת משיחנו". בכל הסעודה היה רבינו חוזר ומשנן בעל פה על דברי הספר, מתפעל מחריפותו של ר' יואל, ומבקיאותו הרבה בכל דברי רבותינו ובמדרשיהם, ומודה לקב"ה ששתל בדורנו צדיק, גאון וקדוש, המדריך עדת יראים בדרכי ה' יתברך האמיתיים ללא כל פשרות".
"נקדים ונאמר כי בטעות נשתרשה דעה בקרב המון עם מסויים כי מאחר שרבנו היה מכבד ומוקיר את האדמו"ר מסאטמר זצ"ל, מסתמא היתה דעתו קרובה להשקפתו לרעה על מדינתנו וישוב א"י בזמננו, [ניסיון נואל להכליל את מתנגדי המדינה החילונית כמתנגדים לישוב ארץ ישראל] ולא כן! חס לרבינו לומר כן".
משולש כתב:אני קצת מתוסכל. האם העמ' הנ"ל לא היה בעברית?
אולי היה גדול מידי?
אני מקטין.
משולש כתב: אני גם מברך את כבודו שיזכה לקבל את האומץ והכוחות להתקרב לדרך התורה.
חזק ואמץ!!
עשוי לנחת כתב:אוצר ישראל כתב:לגאון הרב טייכטל זצ"ל הי"ד (היה אנטי ציוני קיצוני כחסיד מונקץ' לפני השואה ובשואה נעשה ציוני וקורא בספרו לשתף פעולה עם בניין הארץ של החלוצים החילוניים)
כבר נודע שזה היה אחד מהאסונות של השואה, בלא לפגוע מכבוד תורתו הרמה חלילה.
אמסטרדם כתב:ארי שבחבורה כתב:ארי
?????????????
ארי שבחבורה כתב:עשוי לנחת כתב:אוצר ישראל כתב:לגאון הרב טייכטל זצ"ל הי"ד (היה אנטי ציוני קיצוני כחסיד מונקץ' לפני השואה ובשואה נעשה ציוני וקורא בספרו לשתף פעולה עם בניין הארץ של החלוצים החילוניים)
כבר נודע שזה היה אחד מהאסונות של השואה, בלא לפגוע מכבוד תורתו הרמה חלילה.
התגובות כאן הולכות ומאבדות כל פרופורציה.
זה שהרב טייכטל שינה את דעתו והפסיק לחשוב כפי שאתה חושב שצריך לחשוב זה אסון? ועוד "אחד מהאסונות של השואה"?
משולש כתב:גם הסטייפלר כתב שהקמת המדינה היא שלא כדין מצד איסור שלושת השבועות. (קריינא דאיגרתא ב - רה).
גם הגרח"ע גרודזינסקי כתב שאיסור למרוד באומות כנ"ל. (כרגע אינו תחת ידי, והוא באחד ממכתביו בשנת תרס"ז כמדומני, אביא בהמשך בל"נ את המקור המדויק).
בברכה המשולשת כתב:במכתבו (שהוא מאוחר טובא למכתב זה) למרן הגריא"ה הרצוג מרן הגרח"ע כתב אחרת
בברכה המשולשת כתב:איני יודע איך עושים זאת. אנסה לגלות איך בעז"ה
בברכה המשולשת כתב:זה נמצא בספר ואת ארצי חלקו (את הספר אחיעזר מכתבים וכתבים הנ"ל אין לי- וראיתיו לפני שנים)
משולש כתב:משולש כתב:גם הסטייפלר כתב שהקמת המדינה היא שלא כדין מצד איסור שלושת השבועות. (קריינא דאיגרתא ב - רה).
גם הגרח"ע גרודזינסקי כתב שאיסור למרוד באומות כנ"ל. (כרגע אינו תחת ידי, והוא באחד ממכתביו בשנת תרס"ז כמדומני, אביא בהמשך בל"נ את המקור המדויק).
משמרת חומתינו ז עמ' 50 ומצוטט ב"והארץ אזכור" י. שפיגל.
מחולת המחנים כתב:משולש כתב:משולש כתב:גם הסטייפלר כתב שהקמת המדינה היא שלא כדין מצד איסור שלושת השבועות. (קריינא דאיגרתא ב - רה).
משמרת חומתינו ז עמ' 50 ומצוטט ב"והארץ אזכור" י. שפיגל.
חבל שנכשלים שוב ושוב במכתבים המזויפים של חיים בלאך, שהובאו ברובם הגדול גם במשמרת חומותנו.
וכבר הוכח שאין בהם סרך של אמת.
המעיין כתב:רק למען היושר, אם אתה כבר מציע ללכת לבית דין, על בית הדין שלך לפסוק אם יש ממש בטענותיך והשני רק עושה נסיון נואש להצדיק דרכו או דלמא שיש ממש בטענותיו, וטענותיך אתה הנן רק נסיון נואש להצדיק דרכך.
משולש כתב:מחולת המחנים כתב:משולש כתב:חבל שנכשלים שוב ושוב במכתבים המזויפים של חיים בלאך, שהובאו ברובם הגדול גם במשמרת חומותנו.
וכבר הוכח שאין בהם סרך של אמת.
אתה מכיר את זה מבלאך, או שאתה משער בגלל שזה ממשמרת חומתינו?
בכל אופן אני חשבתי שאם שפיגל מצטט אותו אז סימן שזה אוטנטי.
(יש בעיה שפגשתי אנשים שכל פעם שהם נפגשים באחד מגדולי הדור שמדבר נגד הציונים מיד הם צועקים "בלאך בלאך" וכך כל מי שמדבר נגד הציונות הופך אוטומטית לבלאך).
בכל אופן גם אם זה מזויף, דעתו של הגרח"ע ידועה, שהרי הוא עמד בראש הכנסיה בתרצז שקבעה שלא מסכימים להקמת מדינה אם לא תהיה הסכמה ערבית מקיר לקיר.
משולש כתב:לכן כתבתי את שתי השורות האחרונות.
כל אחד מוזמן לשטוח את טענותי ואת טענות החולקים עלי בפני ת"ח מובהק, שהאמת היא נר לרגליו, ונשמע האם באמת יש כאן שתי דעות, או שמדובר רק בנסיון נואש להצדיק את דרכו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים