בברכה המשולשת כתב:כמדומני שראיתי את האימרה פעם בספר ארחות רבינו (בשם הקה"י זצ"ל)
צונאמי כתב:בברכה המשולשת כתב:כמדומני שראיתי את האימרה פעם בספר ארחות רבינו (בשם הקה"י זצ"ל)
ארחות רבינו לפנינו [באוצר],
ניתי ספר וניחזי...
בינתיים לא מצאתי. [לפי כשרונות/כשרון/כשרוני]
מלבד זאת שאין לחפש שידוך עילוי ובעל כשרון.
איש רגיל כתב:אולי זה קשור לזה: viewtopic.php?f=17&t=16177&p=152094&hilit=%D7%9B%D7%96%D7%94+%D7%A2%D7%A1%D7%A7#p152094
צונאמי כתב:יוסף דעת יוסף מכאוב...
ואעפ"כ זה עדיף מלהיות מחוסר דעת,
אמסטרדם כתב:ולעצם השאלה של האשכול - כלל ישראל הרוויח מהם יותר ממה שסבל מהם.
אמסטרדם כתב:ולעצם השאלה של האשכול - כלל ישראל הרוויח מהם יותר ממה שסבל מהם.
תוכן כתב:בעלי כשרון סובלים מבעלי כשרון.
איש רגיל כתב:אניהבנתי שבשאלה היתה מונחת ההבנה הפשוטה שכלל ישראל הרויח המון מבעלי כשרונות. והשאלה היא רק האם גם הפסידו מהם.
והוא פשוט.
הוגה ומעיין כתב:אני שמעתי אימרה זו משמיה דהגר"ח, בהתייחס לבעל-כשרון אחד, ספציפי, וככל הנראה מתוך זיקה לרוח אותם ימים, ומניסיון שהיה לו עם תלמיד אחר, בעל כשרון אף הוא.
צונאמי כתב:איש רגיל כתב:אניהבנתי שבשאלה היתה מונחת ההבנה הפשוטה שכלל ישראל הרויח המון מבעלי כשרונות. והשאלה היא רק האם גם הפסידו מהם.
והוא פשוט.הוגה ומעיין כתב:אני שמעתי אימרה זו משמיה דהגר"ח, בהתייחס לבעל-כשרון אחד, ספציפי, וככל הנראה מתוך זיקה לרוח אותם ימים, ומניסיון שהיה לו עם תלמיד אחר, בעל כשרון אף הוא.
ההבנה שלי היתה, שכלל ישראל יותר סבל מבעלי כשרונות מאשר מה שהרויח מהם.
וכאן הבן שואל: האומנם?
איש רגיל כתב:צונאמי כתב:איש רגיל כתב:אניהבנתי שבשאלה היתה מונחת ההבנה הפשוטה שכלל ישראל הרויח המון מבעלי כשרונות. והשאלה היא רק האם גם הפסידו מהם.
והוא פשוט.הוגה ומעיין כתב:אני שמעתי אימרה זו משמיה דהגר"ח, בהתייחס לבעל-כשרון אחד, ספציפי, וככל הנראה מתוך זיקה לרוח אותם ימים, ומניסיון שהיה לו עם תלמיד אחר, בעל כשרון אף הוא.
ההבנה שלי היתה, שכלל ישראל יותר סבל מבעלי כשרונות מאשר מה שהרויח מהם.
וכאן הבן שואל: האומנם?
שטויות והבלים.
בן החבורה כתב:צונאמי, חבל לך, בא אחד ופירש בדבריך כאילו התכוונת לדברים של טעם ואתה קילקלת לעצמך.
בן החבורה כתב:לא הבנתי
איש רגיל כתב:בן החבורה כתב:לא הבנתי
נראה לי שצונאמי התכוון שאתה אחד מבעלי הכשרונות שכלל ישראל סובל מהם...
רק שעדיין לא ברור איך חזקת את דבריו בכך שכלל ישראל סובל מבעלי הכשרונות, עוד יותר ממה שהרויח מהם.
וי"ל, שכל מה שכלל ישראל הרויח מרבי עקיבא איגר, לא משתווה למה שהפסיד מההודעה שלך...
:)
איש רגיל כתב:בן החבורה כתב:לא הבנתי
נראה לי שצונאמי התכוון שאתה אחד מבעלי הכשרונות שכלל ישראל סובל מהם...
רק שעדיין לא ברור איך חזקת את דבריו בכך שכלל ישראל סובל מבעלי הכשרונות, עוד יותר ממה שהרויח מהם.
וי"ל, שכל מה שכלל ישראל הרויח מרבי עקיבא איגר, לא משתווה למה שהפסיד מההודעה שלך...
:)
אמסטרדם כתב:למה לילך במישור כשיכולים לילך בעקיפים...
פשוט שהרב צונאמי התכוין בפתיחת האשכול לערער על הקביעות ששמע או ראה שכלל ישראל סבל מ"בעלי כשרונות".
איש.dot כתב:לשיטת תורה עם דרך ארץ.
גאון הדורות כתב:כמדומה שכ"ה באורחות רבינו ח"ה בחלק ההשקפה הנודע לשמצה על הרב גורן.
תוכן כתב:איש.dot כתב:לשיטת תורה עם דרך ארץ.
יוצק זהב רותח לתוך פיך על שכתבת דבר זה. שיטת תורה עם דרך ארץ שנוסדה על ידי הצדיק יסוד עולם רשר"ה, חכם נפלא שראה את הנולד בעוד יותר ממאה שנה כמבואר מהתנגדותו לזכריה פרנקל, היא היא ורק היא הצילה יהדות אירופה וארה"ב ובמידת מה גם יהדות הארץ מכליון.
איש.dot כתב:תוכן כתב:איש.dot כתב:לשיטת תורה עם דרך ארץ.
יוצק זהב רותח לתוך פיך על שכתבת דבר זה. שיטת תורה עם דרך ארץ שנוסדה על ידי הצדיק יסוד עולם רשר"ה, חכם נפלא שראה את הנולד בעוד יותר ממאה שנה כמבואר מהתנגדותו לזכריה פרנקל, היא היא ורק היא הצילה יהדות אירופה וארה"ב ובמידת מה גם יהדות הארץ מכליון.
נא אל תדונני בדין כה קשה לפני שמיעת טענת בעל-דין. כתבתי, וחבל שלא הדגשתי, וכוונת הדובר, היינו אותו אחד בלתי נודע שאליו מיוחס המשפט; מכיון שקודם לכן הועלו השערות על זהות האיש, והשערות אלו לא חרגו מגבולות גדול"י הקנאים, שלמיעוט דעתי לא הסכימו עם שיטת חכמי ארץ אשכנז הנ"ל, ויכול אף להיות שטענו כן כנגדם.
אף שעניות דעתי אינה נחשבת, מכל מקום אבהיר שחס וחלילה לי מלפתוח פי כנגד גדולי וקדושי ישראל ולהכנס לבין להבות אורם.
וזאת הגיע לי על שלא נזהרתי בלשוני ולא דקדקתי בכבוד ת"ח גדולים, מלהכלילם עם עוכרי-ישראל כהמשכילים והציונים רח"ל (וכוונתי גם לציונות הדתית שהבאתי בחדא-מחתא עם הציונים, בשגגתי).
מוחה ומתוודה אני על כבוד ת"ח שהגסתי ופגעתי בלא-כוונה, וימחלו לי הם מן השמים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 76 אורחים