תוכן כתב:אני לא הולך להתפלל על החולים האלו, וכל מי שחושב כמוני נא לחתום שמו.
אוצר החכמה כתב:לא ידעתי מיהו בעל הבניין עולם, אבל אין ספק במעלתו של הספר, ובתועלת ממנו לזיכוי רבים, יחלימהו הקב"ה וירפאהו.
תוכן כתב:אני לא הולך להתפלל על החולים האלו, וכל מי שחושב כמוני נא לחתום שמו.
כתונת_פסים כתב:שאלתי את הגאון הצדיק רבי גרשון איידלשטיין שליט"א אם להתפלל על מה שהרופאים אינם נותנים כל סיכוי - והשיב לי שאין כל ספק שצריך להתפלל וגם תמה ואמר לי היד השם תקצר?!
לא מתפללים על נס ממש כמו שהוכיח הגרמ"פ ממשנה בפ"ט דברכות אבל זה שהרופאים לא נותנים סיכוי עדיין לא נחשב כנס.חרבונה כתב:כתונת_פסים כתב:שאלתי את הגאון הצדיק רבי גרשון איידלשטיין שליט"א אם להתפלל על מה שהרופאים אינם נותנים כל סיכוי - והשיב לי שאין כל ספק שצריך להתפלל וגם תמה ואמר לי היד השם תקצר?!
אז מדוע לא מתפללים על קטוע רגל, שתחזור רגלו, היד ה' תקצר? ומדוע לא מתפללים עם חולה שמת שיקום לתחיה? (מלבד הבקשה הכללית שנזכה לראות בתחיית המתים).
דניאל כתב:לא מתפללים על נס ממש כמו שהוכיח הגרמ"פ ממשנה בפ"ט דברכות אבל זה שהרופאים לא נותנים סיכוי עדיין לא נחשב כנס.חרבונה כתב:כתונת_פסים כתב:שאלתי את הגאון הצדיק רבי גרשון איידלשטיין שליט"א אם להתפלל על מה שהרופאים אינם נותנים כל סיכוי - והשיב לי שאין כל ספק שצריך להתפלל וגם תמה ואמר לי היד השם תקצר?!
אז מדוע לא מתפללים על קטוע רגל, שתחזור רגלו, היד ה' תקצר? ומדוע לא מתפללים עם חולה שמת שיקום לתחיה? (מלבד הבקשה הכללית שנזכה לראות בתחיית המתים).
יאיר כתב:היום כבר לא ברור על מה ניתן להתפלל.
מעל 30 מליון מתים קלינים שחזרו לחיים (בנס גלוי!) זה מעט?
היו הרבה מקרים שנראה שאין מה להתפלל (ובהרבה מקרים היה מדובר במתים ממש. ראה לדוגמא 'חיה יחיה' תינוק שנולד מת!) והיו ניסים של 'תחיית המתים' ממש (כ"ש במקרים אחרים) שאנשים התרפאו או חזרו לחיים.
כמובן שאין להתפלל על משהו שאינך מאמין שיכול לקרות...
אני חושב שההגדרה היא נס של שינוי הטבע ממש כמו קריעת ים סוף ולא מה שנקרא בלשון ימינו "נס רפואי".חרבונה כתב:אך אתה מודה לי שבמקום שעל פי דרך הטבע אין שום סיכוי, ומעולם לא יצא אדם חי ממצב כזה [נחסוך ממך את התיאור איך נראה גידול במצב מתקדם, ואיך נראים האברים שלידו], אין זה נכון להתפלל, שעל אף שהקב"ה הוא כל יכול, אין מתפללים על ניסים גלויים.
כתונת_פסים כתב:הוא צדיק נסתר בלא מובן המלה.
אינו יושב במזרח ועמל בתורה כל היום ללא כל גוזמא. - ספר מוסר חי והרואה אותו איך הוא משתפך לפני קונו בתפילה מעורר לתשובה ממש.
שמעתי מהרבה מאוד אנשים שכל מה שהוא מבטיח מתקיים באורח פלא.
מעולם לא פירסמתי את שמו שזה לא לרוחו.
יאיר כתב:מתגובתך פה
viewtopic.php?f=17&t=13627&p=146807#p146797
היה נראה שאתה סבור קצת אחרת. העיקר שבסוף יש הסכמה.
יאיר כתב:היום כבר לא ברור על מה ניתן להתפלל.
היו הרבה מקרים שנראה שאין מה להתפלל (ובהרבה מקרים היה מדובר במתים ממש. ראה לדוגמא 'חיה יחיה' תינוק שנולד מת!) והיו ניסים של 'תחיית המתים' ממש (כ"ש במקרים אחרים) שאנשים התרפאו או חזרו לחיים.
יאיר כתב:אשכול בנושא:
viewtopic.php?f=17&t=11569
חרבונה כתב:יאיר כתב:היום כבר לא ברור על מה ניתן להתפלל.
רבי יאיר היקר, אם יש מעל 30 מליון מתים קליניים ש'חזרו לחיים', הוי אומר שאין זה יציאה מגדרי הטבע שמת קליני 'יחזור לחיים' [הכוונה יתרפא, כיון שהוא עדיין לא מת], וניתן וכדאי להתפלל על מת קליני רח"ל.
קשה לי להאמין שהיה בדורותינו מת גמור שחזר לחיים כמעשה בבן השונמית, אך אם היה, זה יציאה מגדרי הטבע לגמרי, ואין שום מקום להתפלל שיקרה שוב כזה מקרה.
יאיר כתב:ראה לדוגמא 'חיה יחיה' תינוק שנולד מת!
מאן מלכי כתב:אם כבר דברו על תפילה על נסים אכתוב פה שטיקל קטן:
גמ' ב"מ פג. שהתפללו שר' יוחנן ימות מאחר שנטרפה דעתו משמת ר"ל, וצ"ע אמאי לא התפללו שיתרפא וימצא חברותא דומיא דר"ל. ושוב חשבתי לתרץ לפמש"כ הגרע"א בגלי' או"ח בסי' רל בשם ס"ח דאין להתפלל על ניסים. וא"כ שפיר י"ל דהיה צריך נס ע"מ להחזירו לקדמותו דרש"י כ' שם שנעקרה דעתו [ולא רק נטרפה] ואפשר דהכונה דדעתו נפגמה מאד עד שנעקרה וצריכים נס להחזירו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 21 אורחים