אמרתי אחכמה כתב:מורה צדק כתב:בימים אלה ממש יצא ספר גדול מימדים ובו למעלה מ-1000 תמונות נדירות, וביוגרפיה מדהימה על תורת מרן שליט"א.
מה שם הספר?
viewtopic.php?f=19&t=10233
אמרתי אחכמה כתב:מורה צדק כתב:בימים אלה ממש יצא ספר גדול מימדים ובו למעלה מ-1000 תמונות נדירות, וביוגרפיה מדהימה על תורת מרן שליט"א.
מה שם הספר?
אורייתא! כתב:מפני אוירת הבחירות...
מכתב שישנו ברשותי בו הרב כותב: ותפרסמו שאני עצמי מצביע ג', יחד עם כל בני ביתי, ואילו היה מותר לי מבחינת החוק, הייתי מדביק מודעות, ומפרסם למען כבוד התורה ונושאי דגלה.
אורייתא! כתב:בעוד מספר שבועות. לא הרבה יצא לאור בעז"ה חלק שני של הספר "המנהיג".
לפני שיצא הספר יפורסם בעיתונים מס' שאלות, אשר התשובות עליהן נמצאים בגוף הספר.
נשמח לקבל תשובות. אשר יזכו בהגרלה על כמות נכבדת של ספרים.
חלק מהשאלות פשוטות ואין צורך לענות עליהם. [כגון שאלה 4].
אעתיק חלק מן השאלות אשמח לתגובתכם!
1. מה גרם לרב מבריסק לא לישון כל הלילה?
2. מי הרב האשכנזי, שהיה מוכן לתת למו"ר משכורת של 100 ל"י בחודש ובלבד שלא יעזוב את ירושלים?
3. מי היה ה"משיב" בישיבה אותה הקים הרב בהיותו בן שלשים שנה?
4. שהגאון רבי שמואל רוזובסקי והגרש"ז אויערבאך היו מתווכחים בהלכה, מי היה מכריע ביניהם?
5. כמה ספרים הכילה ספריית הרב בהיותו דיין בפתח תקוה?
6. מדוע הוצרך הרב לשכנע רבות את אב בית הדין רבי ראובן כץ בכדי שיסכים לשלוח שוב גט אחר לבית הדין בתוניס. [עי' שו"ת איש מצליח עשרה סימנים רצופים. סי' לה - מד].
7. לתוכנית "פינת ההלכה" ברדיו 'קול ישראל' בה היה הרב עונה לשאלות ותשובות היה מאזין אחד מגדולי הדור הקודם. מי הוא זה?
8. באיזה תלמוד תורה לימד רבינו תשב"ר?
לייטנר כתב:אורייתא! כתב:בעוד מספר שבועות. לא הרבה יצא לאור בעז"ה חלק שני של הספר "המנהיג".
לפני שיצא הספר יפורסם בעיתונים מס' שאלות, אשר התשובות עליהן נמצאים בגוף הספר.
נשמח לקבל תשובות. אשר יזכו בהגרלה על כמות נכבדת של ספרים.
חלק מהשאלות פשוטות ואין צורך לענות עליהם. [כגון שאלה 4].
אעתיק חלק מן השאלות אשמח לתגובתכם!
1. מה גרם לרב מבריסק לא לישון כל הלילה?
2. מי הרב האשכנזי, שהיה מוכן לתת למו"ר משכורת של 100 ל"י בחודש ובלבד שלא יעזוב את ירושלים?
3. מי היה ה"משיב" בישיבה אותה הקים הרב בהיותו בן שלשים שנה?
4. שהגאון רבי שמואל רוזובסקי והגרש"ז אויערבאך היו מתווכחים בהלכה, מי היה מכריע ביניהם?
5. כמה ספרים הכילה ספריית הרב בהיותו דיין בפתח תקוה?
6. מדוע הוצרך הרב לשכנע רבות את אב בית הדין רבי ראובן כץ בכדי שיסכים לשלוח שוב גט אחר לבית הדין בתוניס. [עי' שו"ת איש מצליח עשרה סימנים רצופים. סי' לה - מד].
7. לתוכנית "פינת ההלכה" ברדיו 'קול ישראל' בה היה הרב עונה לשאלות ותשובות היה מאזין אחד מגדולי הדור הקודם. מי הוא זה?
8. באיזה תלמוד תורה לימד רבינו תשב"ר?
9. האם כשהיה רבינו בקהיר קיפל את ממחטתו והכניסה לכיס העליון של חליפתו או לכיס מכנסיו?
הרה"ג ר' יוסף שלום אליישיב נולד בליטא כבן יחיד להוריו לאחר 17 שנות נישואין [לפי גרסה אחרת, אביו נישא בשנת תרנ"ט, ולפי זה הבן יוסף שלום נולד לאחר אחת עשרה שנות נישואין]. סבו מצד אמו, חיה מושא, היה המקובל רבי שלמה אלישיב (עליאשאוו), מחבר הספרים "לשם שבו ואחלמה". אביו היה הרב אברהם לוינסון שכונה רבי "אברהם אראנער", על שם עירו.
בילדותו שימש הגרי"ש כסופר של סבו הגדול לאחר שעיניו כהו [עי' לש"ו ספר הכללים דף ו ע"ב]. משפחתו עלתה לארץ בשנת תרפ"ד, והשתקעה בשכונת מאה שערים בירושלים. לצורך העלייה שונה שם המשפחה ל"אלישיב", כשם נעוריה של אמו, על מנת לקבל סרטיפיקט משפחתי אחד (שינוי השם נעשה בעצת החפץ חיים). לצורך השגת הסרטיפיקט נעזרה המשפחה ברב אברהם יצחק הכהן קוק [עי' אגרות לראי"ה, אגרת קלב].
לאחר עלייתו לארץ למד תורה באופן עצמאי בבתי מדרש שונים בירושלים, אך לא בישיבה. בשנת תר"ץ, בהיותו בגיל עשרים, נישא לשיינה חיה, בתו של רבי אריה לוין (שנפטרה בי' בתמוז תשנ"ד). ובשנת תרצ"ח הוסמך לרבנות על ידי הרב זליג ראובן בנגיס, ראב"ד העדה החרדית בירושלים [השקדן ח"א עמ' 58]. משנת ת"ש נמנה עם רבני בית המדרש "אוהל תורה" שבראשות הרב שמואל יצחק הילמן.
בראשית ימי המדינה מונה הרב אלישיב למשרת רב העיר רמלה, אך לאחר זמן קצר התפטר מתפקידו. בח' בכסלו ה'תשי"א מונה בידי הרבנים הראשיים לישראל, הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג והרב בן-ציון מאיר חי עוזיאל, לדיין בבית הדין הרבני האזורי בירושלים. בהמשך מונה לדיין בבית הדין הרבני הגדול, תחילה במינוי זמני לתקופה של כחודשיים, ובמינוי קבוע החל מו' באייר ה'תשט"ו. הוא כיהן במשרה זו עד ז' בחשוון ה'תשל"ג. בעקבות היבחרו של הרב שלמה גורן לרב הראשי לישראל ולנשיא בית הדין הרבני הגדול, ובעקבות פולמוס פסק דין האח והאחות, פרש הרב אלישיב מבית הדין. עם זאת, הורה לאחרים שלא לפרוש מהרבנות.
משנת תשס"ג הוצרך לעבור מספר ניתוחים. ומשנת התשס"ט נחלש ואושפז מספר פעמים. בטבת תשע"ב הידרדר מצב בריאותו, והוא אושפז בבית החולים שערי צדק עד ליום כ"ח בתמוז תשע"ב בו נפטר כשהוא זקן ושבע ימים בן מאה ושתים שנה. יה"ר שנזכה בקרוב ל'הקיצו ורננו שוכני עפר' (ישעיה כו, יט).
התכתבויות רבות ישנם בין הגרי"ש זצ"ל לבין שיבדלחט"א מו"ר הרב שליט"א. גם בקובץ תשובות של הגרי"ש הובאו דברים שהופנו לרבינו [ומשום מה הושמט שמו של רבינו]. פעם סיפר רבינו שהגרי"ש זצ"ל עם כל גאונותו והתמדתו הנוראה, וכושר הסברתו בתורה שבע"פ, מ"מ היה מתקשה בהבעת הדברים בכתב, ומשום כך הוא נמנע מכתיבת תורתו וחידושיו העצומים. ובהיות הרב דיין בבית הדין הגדול יחד עם הגרי"ש, היה רבינו כותב פסקי דין ופתרונות הלכתיים שנפסקו על ידי הגרי"ש. חלקם נדפסו מאוחר יותר, וחותם דרך הכתיבה של רבינו טבוע בהם.
מכתב שישנו ברשותי בו הרב כותב: ותפרסמו שאני עצמי מצביע ג', יחד עם כל בני ביתי, ואילו היה מותר לי מבחינת החוק, הייתי מדביק מודעות, ומפרסם למען כבוד התורה ונושאי דגלה.
צדיק כתב:אורייתא! כתב:מפני אוירת הבחירות...
לא לשכוח לציין כי ההערות הנוספות בכת"י הם של הרה יצחק יוסף
שלח כתב:האם היה בן נוסף לגר"ע יוסף שנפטר בגיל צעיר ומה היה שמו
מזמור שיר כתב:למה הקפצה? למה לא תפתח אשכול מיוחד בעקבות פטירתו זיע"א?
מזמור שיר כתב:למה הקפצה? למה לא תפתח אשכול מיוחד בעקבות פטירתו זיע"א?
איש רגיל כתב:כי פה מרוכז המון חומר אודותיו. זי"ע.
תולדות כתב:[אני לא הצלחתי למצוא אותו].
תולדות כתב:להלן סירטון נדיר ביותר, ממסיבת ט"ו בשבט בישיבת מדרש בני ציון, בט"ו בשבט תשי"ב!!
נראים הרצ"פ פרנק, הרב עוזיאל, הר"א ראם, הרי"מ טיקוצ'ינסקי, הרא"ד רוזנטל, ועוד רבים.
לפי הכותרת גם הרב עובדיה נראה שם. [אני לא הצלחתי למצוא אותו].
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 8qxnF2OHTQ
אברך כתב:תולדות כתב:להלן סירטון נדיר ביותר, ממסיבת ט"ו בשבט בישיבת מדרש בני ציון, בט"ו בשבט תשי"ב!!
נראים הרצ"פ פרנק, הרב עוזיאל, הר"א ראם, הרי"מ טיקוצ'ינסקי, הרא"ד רוזנטל, ועוד רבים.
לפי הכותרת גם הרב עובדיה נראה שם. [אני לא הצלחתי למצוא אותו].
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 8qxnF2OHTQ
לחסומים מביננו הנה הסרטון
https://copy.com/aTtm0s4bA8kaeJP8
יעקב כהן כתב:המנהיג חלק ג' ? או ספר אחר ?
אפשר לפרט יותר ?
יעקב כהן כתב:המנהיג חלק ג' ? או ספר אחר ?
אפשר לפרט יותר ?
אורייתא! כתב:בתחילה היה אמור לצאת המנהיג בד' או ה' חלקים ועתה בעוונותינו...
מקובלים כתב:כך שמעתי מפי איש נאמן ויודע דבר בירושלים.
האם יש סימוכין לכך?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 446 אורחים