היא שיחתי כתב:יש מן הפוסקים הטוענים כי מיץ ענבים שנמהל במים אינו ראוי לקידוש
אני אישית נוהג לשים לכה"פ רביעית יין והשאר מיץ ענבים כפסק הגריש"א דבמיץ ענבים לא בעינן רוב יין
על כל פנים אילו חברות מיץ ענבים אינן מערבות מים במיץ כלל?
בדרך כלל לא כתוב 100% טבעי
לבב כתב:האם יש נאמנות לבעלי אינטרס?
למה שיודה המשגיח כי ביקב עליו הוא מופקד, או הבעה"ב על יקבו, כי מערבבים מים?
לבב כתב:האם יש נאמנות לבעלי אינטרס?
היימישער כתב:לבב כתב:האם יש נאמנות לבעלי אינטרס?
אם המשגיח נחשב אצלך לבעל אינטרס שא"א לסמוך עליו אינך יכול לשתות מהיין כלל.
ולגבי כרמל אכן גם המשגיח שעבד שם וגם המשגיח שעובד שם מעידים שאין שם מים, וכך גם נראה מסיור פנימי במפעל.
לבב כתב:או ליתר דיוק: אנחנו סומכים על ועד הכשרות. המשגיח צריך למלא הראות של ועד הכשרות ותו לא. ואוי לו למשגיח שידליף פרטים שבעל החברה לא מעוניין שידליף, כגון בהוספת מים.
ברקים רב כתב:"100% טבעי" לא מלמד דבר על מידת המים המעורבת במשקה.
ארזי ביתר כתב:ברקים רב כתב:"100% טבעי" לא מלמד דבר על מידת המים המעורבת במשקה.
כבודו צודק מאוד!!!
וכי מים אינם טבעיים? 100% טבעי, מלמד רק שאין חומרים סינטטיים, צבעי מאכל וחומרים משמרים במיץ ענבים, אך מים עדיין יש. למשל ביקבי ציון, כפי המוזכר לעיל, ב"תירוש ענבים טבעי" כתוב 100% טבעי ויש שם אחוזים מסוימים של מים, וב"מיץ ענבים בית סבא" כתוב 100% מיץ ענבים!
צופר הנעמתי כתב:100% טבעי לא מלמד דבר על מים, אבל 100% מיץ ענבים טבעי מלמד גם מלמד.
(גילוי נאות - אין לי מניות בחברה הנ"ל. התמונה כמובן להמחשה בלבד, אצל כל החברות כתוב אותו דבר)
ברקים רב כתב:מידיעה ברורה, יש בקבוקים שכתוב עליהם 100% טבעי והם מהולים במים רבים [זה ידוע גם לגבי מוצרים אחרים, ש100% טבעי איננו 100% טהור].
מי שעסק בבירור ענין זה במפעלים ובחברות, הוא ר' דב לנדאו מביד"צ חוג חת"ס, וכדאי לשוחח עמו בענין [כמדומני שדעתו שאין בנמצא דבר כזה - מיצ"ע ללא מים].
ברקים רב כתב:לצערי, יש לי בעייה לפרט, אבל חשוב לדעת שגם אם המפעלים מצהירים שאין מים, זה עדיין לא מעיד שזה אכן כך.
צופר הנעמתי כתב:100% טבעי לא מלמד דבר על מים, אבל 100% מיץ ענבים טבעי מלמד גם מלמד.
(גילוי נאות - אין לי מניות בחברה הנ"ל. התמונה כמובן להמחשה בלבד, אצל כל החברות כתוב אותו דבר)
קלונימוס הזקן כתב:חשוב היה לתועלת הענין, שפותח האשכול יכניס מפעם לפעם בהודעה הראשונה סיכום זמני של כל החברות שהוזכרו לטובה
קלונימוס הזקן כתב:חשוב היה לתועלת הענין, שפותח האשכול יכניס מפעם לפעם בהודעה הראשונה סיכום זמני של כל החברות שהוזכרו לטובה
איש רגיל כתב:טעמן הנפוץ ללא מים, בעבר היה לטעמן עוד מותג בו היה מעורב מים, אך כבר כשנתיים שלא ראיתיו בחנויות. הסימן הוא שעל המיץ ענבים ללא מים כתוב 100% טבעי.
נחמד כתב:ישנם מיץ ענבים שאומרים שהם ללא מים אך יש הרגשה בשתייתם שהם כן מהולים במים, (היינו למי ששתה הרבה פעמים מיץ ענבים ביתי שיודע מזה מיץ ענבים אמיתי ללא מים).
פעם ביקשו בדץ בית יוסף להיכנס לכרמל לבדוק באופן מדוקדק האם באמת הם לא מכניסים מים כפי מה שטענו להם (כי היו צריכים לאפות עוגות לפסח במיץ ענבים הזה וסיכמו איתם כרמל שיספקו להם מיץ ענבים ללא טיפת מים) ולא הסכימו להם להיכנס על מנת לבדוק בשום פנים ואופן!
ולכאורה זה לא ברור ממה הם מפחדים? אם הם אמתיים אז מה הבעיא?
התחושה המתגנבת ללב היא שאולי כן יש איזה צינור שמוביל מים למיכלים, ורק בשביל ההסכם עם בדץ בית יוסף על הספקת המיץ לצורך אפית העוגות הם ינתקו את המים זמנית.
איש_ספר כתב:רושיצקי (אדם ירא"ש, חסד"ג) בעל ענבי ירושלים, העיד באזני שאינו מוהל טיפת מים במיץ הענבים שלו, וכן אין שלב בעשיית המיץ שבו המיץ אינו ראוי לשתיה. (עניין בעייתי נוסף)
אגב הייתי באיזה ברית שהג"ר שריה דבליצקי כובד בברכות (היה זה אצל משפחתו) וכששם לב ליין עם הכשר בד"ץ, התחמק מלברך ואמר שיקח את העמידה לברכות.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 40 אורחים