איש_ספר כתב:תוכל לתת פרטים נוספים בבקשה?
נזכרתי שישנם צאצאים בשם שפירא בכפ"ח, מישהו יודע שם פרטי?
איש_ספר כתב:לר' הירש מיכל היה בן יחיד ושמו ר' בן ציון (מיחידי חסידי בית אל).
לר' בן ציון שלושה בנים ובת אחת
ר' משה אליעזר רב בארה"ב, היה לו בן יחיד בארה"ב שלו ילדים רבים בארץ.
ר' אליהו - בנו ר' ירמיהו מתגורר בבני ברק.
ר' בנימין זאב בנו הוא ר' דוד שפירא שהו"ל את התיקון חצות של זקנו מחדש. לר"ד בן יחיד, רווק ל"ע.
בת אשת ר' אברהם הריס (אחי ר' מרדכי הריס). ולהם צאצאים המתגוררים בכפ"ח ובירושלים.
מן הנכדים רשמתי רק מקצת, הידועים לי ומה ששמעתי.
איש_ספר כתב:נמסר לי עתה שהוא רח"י זילברברג בן הגאון מקוטנא רבו של ר' הירש מיכל
פעם הזדמן רבי נפתלי אמסטרדם לבתי מחסה, נכנס לבית הכנסת והתיישב בשולחן המערב. לקראת התחלת התפילה נכנס רבי צבי מיכל שפירא (בעמח"ס ציץ הקודש) וכשראה שרבי נפתלי נמצא בבית הכנסת ויושב במקום צדדי על יד קיר מערב התקרב ביראת הכבוד וישב לצידו משום כבודו. אחריו נכנס לביהכנ"ס רבי משה נחום וולנשטיין ראב"ד ירושלם תובב"א ומשראה את שני ארזי הלבנון במערב ביהכנ"ס, התיישב אף הוא אצלם משום כבודם. המראה היה מיוחד. לפתע נכנס רבי יוסף חיים זוננפלד וכשהפנה ראשו הבחין בשלושה גדולי ישראל היושבים במערב - מיד רץ לכותל המזרח לעבר מקומו הקבוע כשהוא מפטיר: "אינני מהם, המקום שלי במזרח. שחלילה לא יבוא מישהו וידמה אותי לגדולים אלו" אמר ומיהר לשבת במקומו והתפילה החלה.
מפי רבי צבי הירש קופשיץ
איש_ספר כתב:לר' הירש מיכל היה בן יחיד ושמו ר' בן ציון (מיחידי חסידי בית אל).
ר' בנימין זאב בנו הוא ר' דוד שפירא שהו"ל את התיקון חצות של זקנו מחדש. לר"ד בן יחיד, רווק ל"ע.
בת אשת ר' אברהם הריס (אחי ר' מרדכי הריס). ולהם צאצאים המתגוררים בכפ"ח ובירושלים.
ישבב הסופר כתב:לרבי בנציון "ר' הירש מיכל'ס" היה בן בשם הרב משה שפירא, שהיה רב בעיר אטלנטיק סיטי בניו ג'רסי. בנו היה ר' יהושע [צבי מיכל?] שפירא מבאלטימור שנפטר בשלהי קייטא תש"ע. לר' יהושע יש בן שנקרא כרמי שפירא שמתגורר במושב מתתיהו.
איש_ספר כתב:אילקע לידי פנקס עב כרס מלא תשובות וחידו"ת שלו (ברבים מהם מפלפל בתורת מורו הזית רענן, בשו"ת ובתפארת ירושלים).
הסרפד כתב:עתה ראיתי שברשימות רבות בmyheritage.com מיוחסת לר' משה בת בשם רבקה אליאך, ולה ב' ילדים.
ישבב הסופר כתב:איש_ספר כתב:לר' הירש מיכל היה בן יחיד ושמו ר' בן ציון (מיחידי חסידי בית אל).
מצאתי במכתב כת"י שנמצא תח"י, שהרב משה שפירא מאטלנטיק סיטי, היה לו חתן ר' דוד וואכטפויגל ז"ל שהיה רב בפילדלפיה, ומנו"כ בהר הזתים, בנו של הרב יצחק יעקב וואכטפויגל מירושלים.
האם זה נכון?
ישבב הסופר כתב:הסרפד כתב:עתה ראיתי שברשימות רבות בmyheritage.com מיוחסת לר' משה בת בשם רבקה אליאך, ולה ב' ילדים.
מעניין שלא כתבתי כאן, אבל באשכול על משפחת אליאך כתבתי, שלר' דוד אליאך יש בן מזיוו"ר, שנקרא הרב בנציון שפירא על שם משפחת אמו, והוא מתגורר בבני ברק, והוא ת"ח חשוב.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 285 אורחים