שלח כתב:אני מחפש חומר על הרב קורמן תולדות חייו שיטתו וספריו, האם ידוע דבר בענין?
יגאל10 כתב:שח לי מישהו שמורו, רבו ומדריכו של קורמן בספריו הי' המחבר הידוע של 'שרי המאה'.
היש אמת בדבר?
יערוסלב כתב:האם יש למישהו את ספרו 'יהודי וארצו' בPDF וכדו'. כבר שנים שיגעתי ולא מצאתי את הספר. תודה למפרע
א מבקש כתב:אני אישית די התאכזבתי מהידע הן ההלכתי והתלמודי שלו והן מבידע המדעי שלו, בעקיקר בספריו על זרמים וכתות וכן על אבולוציה ויהדות.
אחדהעם כתב:כמדומה שיצא הקצף עליו מרבני העדה ואסרו את ספריו, [הגם שיש לחקור על מה היה האיסור, ואם רבני העדה ירדו לעומקם של דברי קורמן, דכידוע לא כל מה שנראה כדברי כפירה הוא באמת דברי כפירה, ולא כל מה שנראה כדברי אמונה הם באמת דברי אמונה, צריכים להכיר את הנושא ולבדוק הדברים לעומקם
הקישון33 כתב:א מבקש כתב:אני אישית די התאכזבתי מהידע הן ההלכתי והתלמודי שלו והן מבידע המדעי שלו, בעקיקר בספריו על זרמים וכתות וכן על אבולוציה ויהדות.
אפשר דוגמאות?
בתוך הגולה כתב:לפני כמה שנים מצאתי בגניזה שע"י בית הכנסת "חסדא" (פא"י) ברחוב הרב דסלר פינת רס"ג בב"ב שני חיבורים סטענסיל. האחד על מאגיה ביהדות והשני על הציונות וכו'
מסגנון הכתיבה וכן מההפניות שבספר הכרעתי שאלו חיבורים של הרב קורמן אלא שלא בדקתי לפי שעה אם הם התפרסמו כבר בדפוס.
אם זה מעניין מישהו אוכל בעז"ה לעלות כאן צילומים בהמשך.
שלח כתב:בספר של הרב יוסף שני שער יוסף , יש פרק נגד הרב אברהם קורמן ,ובו 2 כרוזים מהבדץ ואגודת ישראל שספריו כפירה ומינות
נוריאל עזרא כתב:בתוך הגולה כתב:לפני כמה שנים מצאתי בגניזה שע"י בית הכנסת "חסדא" (פא"י) ברחוב הרב דסלר פינת רס"ג בב"ב שני חיבורים סטענסיל. האחד על מאגיה ביהדות והשני על הציונות וכו'
מסגנון הכתיבה וכן מההפניות שבספר הכרעתי שאלו חיבורים של הרב קורמן אלא שלא בדקתי לפי שעה אם הם התפרסמו כבר בדפוס.
אני אשמח.
בתוך הגולה כתב:נוריאל עזרא כתב:בתוך הגולה כתב:לפני כמה שנים מצאתי בגניזה שע"י בית הכנסת "חסדא" (פא"י) ברחוב הרב דסלר פינת רס"ג בב"ב שני חיבורים סטענסיל. האחד על מאגיה ביהדות והשני על הציונות וכו'
אני אשמח.
אשתדל להעלות בקרוב אי"ה
כמדומני שאיפכא מסתברא: סימוני־הכתב הללו נועדו, כנראה, עבור המדפיס.בתוך הגולה כתב:כפי שניכר גם מסימני כתב שונים המחליפות אותיות
לבי במערב כתב:מוסג"פ:
בתוך הגולה כתב:עברתי ברפרוף על המאמר מניב המדרשיה (אודות המאגיה והכישוף) ואכן הן הן הדברים בשינוים קלים (לדוג' בעמ' 152 ע"י הערה 16 הוא מביא ברי הרמב"ם והחינוך. בטיוטה שבידי נכתב דעת הרמב"ם והרא"ה עם הפניה לספר החינוך) והשמטות מועטות.
אנקדוטה קלה אחת: בעמ' 168 הערה 41 ישנה הפניה להערה 28 ובמוסגר הפניה לנאמר בהשמטה שם. המעיין הנבוך לא ימצא שום השמטה. אמנם בטיוטה חלק ניכר מהאמור בהערה (מ'מנשה בן ישראל' עד הסוף) נדפס בראש ההערות כהשמטה מהערה 28.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 473 אורחים