שמח כתב:תמונה של רבי נחום בצעירותו (חתוך מתוך תמונה משפחתית עם אשתו וילדיו)
יש גם תמונה ממנו בזקנותו בספר ירושלים של מעלה. (עם סיפור עליו בהיותו יושב אצל הרה"ק מלעלוב)
שמח כתב:ראה "ירושלים של מעלה" חלק ב' בערך עמ' 130 הסיפור בהרחבה.
אין שם תמונה עם הרה"ק מלעלוב אלא תמונה של ר' נחום בעצמו. הסיפור הוא עם הרה"ק מלעלוב.
חנן כתב:ר' נחום נולד בשנת תר"נ, אמו אסתר פריידל היתה מקשה לילד הלכו לבית הרב המגיד מטריסק להוושע בדבר ישועה, אבל לדאבון לב קרוביה לא היה המגיד בבית והיה שם בנו הרה"ק ר' נחום אמר שהוא יפעול ישועה והכל יהיה טוב אבל צווה שיתנו לבן הנולד שם כשמו 'נחום', וכן היה שנולד הבן למזל טוב ולדאבון לב חסידי טריסק כן היה שעוד לפני הברית נפטר הרה"ק ר' נחום מטריסק
מצורף תמונת הרה"ח ר' משה עהרליך שהמקובל ר'אשר זעליג מרגליות (היה בן עירו) העיד עליו שהיה לו גילוי אליהו
חנן כתב:כן אינו מדיוק, תודה על הערה שלך, הצצתי שוב בכתבים שלי וראיתי שר' שלום גפנר ע"ה כתב שנולד בערך תר"נ, א"כ הוא ג"כ כתב זמן בלתי מדיוק, וכפי דבריך וכפ המעשה שכתבתי יהיה שנה שנולד סביב תרמ"ה - תרמ"ט, מעשה זה הוא מעשה מקובל במשפחה
חנן כתב:כנראה לי האדמו"ר מברדיטשוב זכה ללמוד עם ר' נחום
אבל עדיין לא זכיתי לחזות מהדורה זו
ישבב הסופר כתב:האם הג"ר ישראל ארליך שליט"א ר"מ בישיבת בית התלמוד בניו יורק, הוא מצאצאי רבי נחום ארליך דנן? שמעתי שנולד בירושלים.
פרישקייט כתב:תולדות חייו עם סיפורים מובאים בסוף ספר 'ברית כרותה' שחיבר בן נכדו ר"פ גפנר.
נחוניא כתב:חנן כתב:כן אינו מדיוק, תודה על הערה שלך, הצצתי שוב בכתבים שלי וראיתי שר' שלום גפנר ע"ה כתב שנולד בערך תר"נ, א"כ הוא ג"כ כתב זמן בלתי מדיוק, וכפי דבריך וכפ המעשה שכתבתי יהיה שנה שנולד סביב תרמ"ה - תרמ"ט, מעשה זה הוא מעשה מקובל במשפחה
רבי מנחם נחום בן המגיד מטריסק עזב את העיר טריסק בתחילת חודש סיון תרמ"ה ושוב לא חזר לשם עד להסתלקותו בשבט תרמ"ז.
כשהיה אמו של רבי נחום ארליך מקשה לילד בעיר טריסק, לא היה שם רבי מנחם נחום בנו של המגיד.
שמח כתב:נחוניא כתב:חנן כתב:כן אינו מדיוק, תודה על הערה שלך, הצצתי שוב בכתבים שלי וראיתי שר' שלום גפנר ע"ה כתב שנולד בערך תר"נ, א"כ הוא ג"כ כתב זמן בלתי מדיוק, וכפי דבריך וכפ המעשה שכתבתי יהיה שנה שנולד סביב תרמ"ה - תרמ"ט, מעשה זה הוא מעשה מקובל במשפחה
רבי מנחם נחום בן המגיד מטריסק עזב את העיר טריסק בתחילת חודש סיון תרמ"ה ושוב לא חזר לשם עד להסתלקותו בשבט תרמ"ז.
כשהיה אמו של רבי נחום ארליך מקשה לילד בעיר טריסק, לא היה שם רבי מנחם נחום בנו של המגיד.
כיצד ליישב בדיוק את התאריכים יש הרבה דרכים, יתכן גם שהסיפור התרחש במקום אחר ולא בטריסק וכו' וכו'.
בדיוק היום שמעתי הוכחה לאמיתות הסיפור:
הרה"צ ר' משה אבראהם שליט"א נינו של ר' נחום ערליך, חתן כ"ק האדמו"ר ר' אליעזר חיים מקאשוי שליט"א, כאשר רצה לתת לבנו השם נחום ע"ש זקנו, פנה להרה"ק ר' רפאל בלום זצ"ל זקן אשתו בשאלה על זה, והוא הפנה אותו ליבדלחט"א האדמו"ר מראחמסטריווקא ארה"ב שליט"א. האדמו"ר מראחמיסטריווקא ענה לו שבוודאי הסיפור אמת, שכן הוא זוכר כאשר הוא ואחיו היו ילדים בעיה"ק ירושלים, היה אביהם הרה"ק ר' יוחנן שולחם לבית המדרש בו היה בעל קורא ר' נחום ערליך, "שיסתכלו על פניו של רבי נחום ערליך, עבורו מסר נפשו ר' נחום מטריסק" וסיפר להם כל הסיפור בדיוק כפי שידוע אצל בני המשפחה.
שמח כתב:ר' נחום היה מגדולי המקובלים והמכוונים בירושלים, מחשובי חסידי רוז'ין והסתופף בצל אדמור"י לעלוב הירושלמיים (נלב"ע כ"ג תשרי תש"ך). אביו ר' משה ב"ר ברוך עהרליך (נלב"ע ט' ניסן תרע"ה) היה מחסידי המגיד מטריסק. אמו מרת אסתר פריידל (י"ט כסליו תרע"ח) היתה בת ר' אברהם יעקב שהיה מגדולי תלמידי המגיד מטריסק בעל מגן אברהם, ושימש אצלו כבעל תוקע. מקובל שזכה לגילוי אליהו.
זוגתו של ר' נחום, מרת חיה אסתר (כ"ב תשרי תש"ט) היתה בת הרה"ח ר' משה חיים הכהן צוקער (י"ד טבת תרע"ו) שהיה איש צדיק וקדוש וגם עליו מקובל שהיה לו גילוי אליהו. היה מממוני כולל וורשא בפולין ואח"כ בירושלים. הוא היה בן ר' יוסף הכהן צוקער שהיה בן אחר בן לרבינו נפתלי כץ בעל סמיכת חכמים ולמעלה בקודש. זוגתו של ר' יוסף מרת צביה היתה דור חמישי להרבי רבי שכנא מלובלין רבו וחותנו של הרמ"א, ולמעלה בקודש. זוגתו של ר' משה חיים צוקער מרת רבקה (י' ניסן תרע"ז) היתה בת ר' יוסף יהודה ורחל. והם מגזע רבינו בעל הפנים מאירות (על המצבה של מרת חיה אסתר בהר הזיתים חלקת הגניזה שהיא מגזע הסמיכת חכמים והפנים מאירות).
אפרט יותר את צאצאיו (לפי סדר הגילים):
מרת יענטא אשת הרה"ח ר' יעקב זאב הכהן ברזסקי מזקני וחשובי חסידי ברסלב.
מרת רחל אשת הרה"ח ר' אברהם מרדכי יוזביץ מזקני וחשובי תלמידי הרה"ק ר' אהרל'ע ראטה בעל שומר אמונים.
מרת חנה אשת הרה"ח ר' חיים אשר לדרמן, מזקני וחשובי חסידי קרלין.
ר' אברהם (יעקב אלטר) ערליך מארה"ב ובסוף ימיו בארה"ק.
ר' משה חיים ערליך.
מרת רבקה אשת הרה"צ ר' יהושע הלברשטאם-בארון
מרת פריידל אשת הרה"ח ר' אברהם אייזנבאך
ר' ברוך ערליך.
ישבב הסופר כתב:האם הג"ר ישראל ארליך שליט"א ר"מ בישיבת בית התלמוד בניו יורק, הוא מצאצאי רבי נחום ארליך דנן? שמעתי שנולד בירושלים.
חנן כתב:לאחרונה נודע לי שנדפס מהדורה של העץ חיים להאר"י ז"ל ע"י הרבי מברדיטשוב ממאנסי עם הגהות של ר' נחום, ושם בקדמה כתב תולדות ימי חייו של ר' נחום, כנראה לי האדמו"ר מברדיטשוב זכה ללמוד עם ר' נחום
אבל עדיין לא זכיתי להזות מהדורה זו
כמעיין המתגבר כתב:מצאתם את הספר הזה?
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 295 אורחים