חיס כתב:הקשר כנראה כך:
קוזניץ:
הרבי ר' אלימלך זי"ע בעל הנועם אלימלך
בנו רבי אלעזר זי"ע
בנו רבי נפתלי וייסבלום מליז'נסק זי"ע
בתו מרת רחל אשת רבי ישראל צילנקר
בנו של רבי נתן יחזקאל מקוז'ניץ זצ"ל- תלמיד הגה"ק מקוזניץ זי"ע
[בן רבי שמחה לנדא זצ"ל בן רבי נתן מדוברומיל זצ"ל בעל מחבר "שארית נתן" בנו של "הפני יהושע" זי"ע].
וייסבלום
הרבי ר' אלימלך זי"ע בעל הנועם אלימלך
בנו רבי אלעזר, זי"ע
בנו רבי נפתלי וייסבלום מליז'נסק
בנו רבי אלעזר ווייסבלום זצ"ל [סגי נהור]
בנו רבי נתן יחזקאל וייסבלום אב"ד לאדאמער
תולדות כתב:על פי חכמי גליציה, אשת רבי אלעזר סגי נהור, היתה נכדת המגיד מקוזניץ.
אולי היה קשר נישואין בין המגיד מקוזניץ לבין רבי נתן יחזקאל מקוזניץ שהיה ממיודעיו, ובכך היה נתן יחזקאל ויסבלום אב"ד לאדמיר, צאצא לר' נתן יחזקאל מקוזניץ.
עתניאל בן קנז כתב:אני מחפש מידע אודות רבי נתן יחזקאל ווייסבלום אב"ד לאדאמער שבסלובקיה.
המידע הידוע לי: היה בנו של רבי אלעזר ווייסבלום [בן רבי נפתלי, בן רבי אלעזר, בן הנועם אלימלך מליז'ענסק זי"ע].
נישא ליוכבד בת רבי צבי טוכמאן, אב"ד לאדמער, ולאחר מות חותנו, ישב על כיסא הרבנות במקומו.
כמה מצאצאיו ידועים...
היה לו בן בשם ר' אלעזר, שנפטר בצעירותו. ועל מצבתו מופיע שהיה מצאצאי [הנועם אלימלך כמובן], האר"י הקדוש, הפני יהושע, ורבי יונתן אייבשיץ. אולם לא ידוע כיצד.
והנה זה עתה שמתי ליבי למובא כאן באחד הפורמים
http://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=19&t=13547&p=126670&hilit=%D7%A0%D7%AA%D7%9F+%D7%99%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%90%D7%9C#p126670
אודות רבי נתן יחזקאל מקוז'ניץ, נינו של הפני יהושע, שהתייחס מצד אמו להאר"י הקדוש.
דמיון השמות נותן לי לשער, שאכן ר' נתן יחזקאל ווייסבלום דידן, היה נכד או צאצא לרבי נתן יחזקאל מקוז'ניץ, ודרכו יוסבר הייחוס לפני יהושע והאר"י,
אשמח מאד האם יש למשהו איזה מידע נוסף אודות ר' נתן יחזקאל ווייסבלום, או אודות ייחוסו.
בתודה
חנן כתב:בספר חמדה גנוזה (ח”א דף קמ”ז) פעם בא לצאנז אחד מנכדי הרבי ר’ אלימלך ושמו ר’ אליעזר מליזענסק, ואמר לו כ”ק אא”ז (הרה”ק מצאנז) הלא אף אם היית רק נכד הרבי ר’ אלימלך בלבד, היית ראוי להיות עני ל”ע, ומה גם שאתה גם נכד האר”י הקדוש ונכד הפני יהושע, בודאי אתה צריך להיות עני, ענה ר’ אליעזר הלא הי’ לי גם זקינים עשירים וכו’
לכאו’ המדובר מר’ אלעזר סגי נהור
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 161 אורחים