מאיר סובל כתב:ר' סתם,
דייקתי כשכתבתי "מנסה להיות" הסטוריון.
אם הוא מעתיק משבועונים וכותב שהם לא אמינים, לפחות הוא מציין בכל קטע שזה מהם, אז למה זה בעיה באימון? לזה אתה קורא סותר את עצמו?
(כעת ברשותי רק חלק ג'. אם אתה יכול לציין לי את מי מנסה "לקדם" ועל חשבון מי, זה יעניין אותי, אתה יכול באישי אם אין זה ענין ציבורי. אני רואה שהוא מוביל את הגרי"ש כבעל דעה אישית חסרת נטיות בין כל הטיפות ובלי חשבונות חד צדדיים לאף צד).
דוד שמולביץ כתב:אשמח לדעת מיהו אביו של הסופר הנכבד, שהוא אב"ד.
וגם לא הבנתי מה היה הסיפור עם החכ"ים של יהדות התורה.
איש_ספר כתב:יצא לי לקרוא את השקדן ח"א ומאד נהנתי, הן מהצגת דמותו של הגריש"א זצוק"ל והן מהכתיבה לכשעצמה. לא שאני מבקר ספרות גדול או קטן, אבל כשנטפלים אל הספר בטענות של מה בכך (שאולי חבל שאינן נכונות...), חשתי צורך לכתוב את הדברים.
אוצר החכמה כתב:לא הבנתי את הסיפור מי היה תובע ומי הנתבע? אני מבין שחברי הכנסת היו הנתבעים אם כך מה הדיון? יאמרו אנו רוצים ללכת לפני ב"ד של פלוני ואלמוני מגדולי ישראל.. ומה פירוש רשות לתובע ללכת לבית משפט?
מאיר סובל כתב:אוצר החכמה כתב:לא הבנתי את הסיפור מי היה תובע ומי הנתבע? אני מבין שחברי הכנסת היו הנתבעים אם כך מה הדיון? יאמרו אנו רוצים ללכת לפני ב"ד של פלוני ואלמוני מגדולי ישראל.. ומה פירוש רשות לתובע ללכת לבית משפט?
כבר כתבתי לעיל שהרעיון לכתוב על דרכו של הגרי"ש בבתי דין, והקבלה לדעה אחרת, זה רעיון יפה. ומה שמפריע זה עירוב הפרשה הספציפית, שנותן ריח של "העזה" או פופוליזם. במליצה: זה קוץ קטן שחבל שלא שוייף.
סתם כתב:מאיר סובל כתב:אוצר החכמה כתב:לא הבנתי את הסיפור מי היה תובע ומי הנתבע? אני מבין שחברי הכנסת היו הנתבעים אם כך מה הדיון? יאמרו אנו רוצים ללכת לפני ב"ד של פלוני ואלמוני מגדולי ישראל.. ומה פירוש רשות לתובע ללכת לבית משפט?
כבר כתבתי לעיל שהרעיון לכתוב על דרכו של הגרי"ש בבתי דין, והקבלה לדעה אחרת, זה רעיון יפה. ומה שמפריע זה עירוב הפרשה הספציפית, שנותן ריח של "העזה" או פופוליזם. במליצה: זה קוץ קטן שחבל שלא שוייף.
שני בתי הדין הללו {ב"ד ירושלים וב"ד דהגרנ"ק}
פניהם צהובין זה לזה מתמול שלשום.
{עיין ערך פרשת סורוצקין שולזינגר}
לכן הבאת ה"שטיקל תורה" כאן, היא היתלות באילן גדול של מרנא הגרי"ש בסכסוך ישן
תוך ניצול צמאון הציבור לידיעה על רבו.
וידוע גיבויו של הגרי"ש לבי דינא דהגרנ"ק.
אורח כתב:כמו באשכול על ישיבת הישוב כך פה. שום מידע חדש, שום תרומה ממשית. קנטורים ועקצוצים.
איש_ספר כתב:יצא לי לקרוא את השקדן ח"א ומאד נהנתי, הן מהצגת דמותו של הגריש"א זצוק"ל והן מהכתיבה לכשעצמה. לא שאני מבקר ספרות גדול או קטן, אבל כשנטפלים אל הספר בטענות של מה בכך (שאולי חבל שאינן נכונות...), חשתי צורך לכתוב את הדברים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 531 אורחים