אורח כתב:בסיפורים אנו קוראים על הרבנים העיירות שהבית שלהם היה הפקר, והדלת היתה נעה על צירה בכל שעות היום והלליה, אני לא מדבר דוקא על ר' חיים בריסקר שהקבצנים היו ישנים על המיטה שלו ושל ילדיו, אלא בכלל. מי שיש לו שאלה בין בעוף בבין בגמרא בא לרב, ומקבל תשובה. אבל זה רק בסיפורים, בפועל המצב היום שכל רב שמכבד את עצמו, יש לו רבע שעה בבוקר, עשר דקות בצהרים, ועוד משהו כזה באישון ליל. וגם אז רבים מהם עונים בקוצר רוח, היה אחד זצ"ל שהיה טורק את הטלפון בסוף התשובה. כמדומני שיש בחז"ל דברים קשים על התנהגות כזו. ובכל מקרה מדובר בהתנהגות מקוממת ומרגיזה מאין כמוה. האם מדובר בתופעה חדשה? האם יש סיכוי לשנות אותה?
אורח כתב:בסיפורים אנו קוראים על הרבנים העיירות שהבית שלהם היה הפקר, והדלת היתה נעה על צירה בכל שעות היום והלליה, אני לא מדבר דוקא על ר' חיים בריסקר שהקבצנים היו ישנים על המיטה שלו ושל ילדיו, אלא בכלל. מי שיש לו שאלה בין בעוף בבין בגמרא בא לרב, ומקבל תשובה. אבל זה רק בסיפורים, בפועל המצב היום שכל רב שמכבד את עצמו, יש לו רבע שעה בבוקר, עשר דקות בצהרים, ועוד משהו כזה באישון ליל. וגם אז רבים מהם עונים בקוצר רוח, היה אחד זצ"ל שהיה טורק את הטלפון בסוף התשובה. כמדומני שיש בחז"ל דברים קשים על התנהגות כזו. ובכל מקרה מדובר בהתנהגות מקוממת ומרגיזה מאין כמוה. האם מדובר בתופעה חדשה? האם יש סיכוי לשנות אותה?
אוהב אוצר כתב:מה יעזור הנידון פה???
מנוחה ושמחה כתב:אוהב אוצר כתב:מה יעזור הנידון פה???
תודה לכל המגיבים!
אבל לשאלה המצוטטת אף אחד לא הגיב.
לא כל בעיה צריכה לעלות על השולחן הזה.
מהמעלה אשכול כזה נדרשת מעט מחשבה! מה יענו לו:
יענו לו שהוא צודק ויוסיפו להכפיש רבנים? [כבוד התורה בהתגלמותו]
יענו לו שהוא לא צודק ורוב הרבנים לא כאלה, ויהיה אי מי שיתווכח ויאמר 'הרבנים של היום!!!' וכו' וגו', ואז אולי הוא אפילו יגלה לנו את שם הרב [לה"ר או מציא ש"ר] ויתחיל ויכוח כמה הוא צדיק?
אז נחזור לשאלה הקשה של הרב אוהב אוצר:מה יעזור הנידון פה?
אורח כתב:תודה רבה לכל המגיבים.
אין פה אף אחד ששותף לתסכול שלי?
איש יהודה כתב:כמי שמכיר מקרוב את הדבר אני מוחה מחאה נמרצת, והסיבה העיקרית רוב רובם של הרבנים היום מקבלים משכורות רעב או כמעט שלא מקבלים כלום, מלפנים בישראל ידעו לכבד את הרבנים בשכר נאה, ואכן רוב גדולי ישראל שנזקקו ליטול לכס הרבנות היה לחיות את נפשם ואת זרעם, והיום בזמננו יש קהילות שהרבנים מקבלים משכורת של אברך כולל ותו לא, משכורת זעומה שא"א בכלל להתפרנס ממנה, ובנוסף לשעות הרבות על השאלות המצויות הרבנים עוסקים גם בשעות שהם לא יום ולא לילה בשלום בית, וליישב מריבות קטנונויות ועוד ועוד, וכי מה אתה רוצה שגם הרבנים יבטלו לגמרי את כל זמנם ויהיו עמי ארצות מוחלטים בעד כלום.
וכאן אני קורא קריאה קדושה לכל העסקנים אנא התאמצו יותר בשכר הרבנים, זהו כבוד התורה
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 108 אורחים