לא ידען כתב:גלאגוזים ואחרים זיהו מרבית האישים. התמונה מתש"מ.
השמאלי אכן הג"ר בערל שוורצמן.
אחריו כנראה זה לא ר' שמעון סירוקה על אף שיש דמיון. אח"כ,העסקן ר' שמואל שאולזון מי-ם, אחריו הג"ר חיים גרינפלד מרבני ווינה.
אחרי שאולזון מציץ הג"ר שרגא גרוסברד כנראה אחריהם, אמרו כאן שזה הרב ברמן, איני יודע. אח"כ הג"ר מנחם מנדלזון מקוממיות בצעירותו.
מאחור הג"ר יצחק אזרחי ור' בונם ורנר מטבריה. ביניהם בזקן לבן (אולי עליו חשבו שזה הרב מפוניבז') הג"ר אלחנן סורוצקין בהגר"ז. במרכז העסקן ר' שמואל מרדכי מינץ. משמאל (בשפם) העסקן ר' אלכסנדר שוויד מלונדון. ולמעלה משמאל כמדומה שהרב פראג מבד"ץ אגו"י. (אולי אפי' הרב פראג שיחי' או אחיו חתן רחי"ל אוירבאך זצ"ל.)
שיף כתב:רבה של מיר וראש ישיבתה הגרא"ה קמאי וההג"ר ר' ראובן בורנשטיין רבה של קמניץ
טוב לי כתב:שיף כתב:רבה של מיר וראש ישיבתה הגרא"ה קמאי וההג"ר ר' ראובן בורנשטיין רבה של קמניץ
הנה התמונה כפי שקבלתיה. האם יש למאן דהו הסבר?
מאיר סובל כתב:בתמונה האחרונה, הימני ודאי רבי שמעון שקאפ והשמאלי ודאי לא רבי שלמה הרכבי, אולי בנו רבי משה מרדכי שקופ.
התמונה אינה זכורה לי משום מקום, מאוד יתכן שהיא ראויה להיות מתוייגת כנדירה.
מחולת המחנים כתב:טוב לי כתב:שיף כתב:רבה של מיר וראש ישיבתה הגרא"ה קמאי וההג"ר ר' ראובן בורנשטיין רבה של קמניץ
אני משער שהנראה בצד ימין הוא רבי אהרן יוסף באקשט הי"ד, הנקרא רבי ארציק, ששימש כרבה של סוואלק לאמזא ובשנת תר"ץ התמנה לרבה האחרון של שאוויל, ונקרא הרבה פעמים גם כרבה של לאמזא.
רבה האחרון של לאמזא היה רבי משה שאצקעס שניצל מגיא ההריגה ועזב אותה טרם ימי המלחמה, בספר יזכור של לומזה עמ' 120 כתבו שהרב האחרון של לאמזא בימי המלחמה היה רב בשם איידלברג, הם לא ידעו מיהו, אך כנראה הכוונה לרבי מרדכי דוד איידעלבערג הי"ד, אב"ד פלאצק בעל חזון למועד, שבימי הזעם כפי הנראה התגלגל ללאמזא.
כאן בספר לב אהרן של רבי ארציק נמצאת תמונתו, קצת במטושטש, אולי זה אכן הוא
http://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?163301&
כמו"כ יותר מסתבר שרבה של מיר ישב לשיחה עם רבי אהרן באקשט שהיה מגדולי הדור ההוא, (ולדאבוננו כהיום זכרונו קצת נשכח מן הלב).
טוב לי כתב:מאיר סובל כתב:בתמונה האחרונה, הימני ודאי רבי שמעון שקאפ והשמאלי ודאי לא רבי שלמה הרכבי, אולי בנו רבי משה מרדכי שקופ.
התמונה אינה זכורה לי משום מקום, מאוד יתכן שהיא ראויה להיות מתוייגת כנדירה.
אכן על פי המקור בתמונה זו נראים הגר"ש שקאפ ובנו רבי משה מרדכי.
טוב לי כתב:שיף כתב:רבה של מיר וראש ישיבתה הגרא"ה קמאי וההג"ר ר' ראובן בורנשטיין רבה של קמניץ
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 267 אורחים