סענדער כתב:אם אתה דוגרי עם השווער לעתיד,
תבחר בש''ס שוטנשטיין / ושננתם / מתיבתא ....
חכם באשי כתב:סענדער כתב:אם אתה דוגרי עם השווער לעתיד,
תבחר בש''ס שוטנשטיין / ושננתם / מתיבתא ....
אך יחד עם הש"ס, אל תשכח לבקש ארון גדול ונכבד שיכיל את הש"ס כפול ארבע...
סענדער כתב:אם זהו ה'שיג' וה'שיח' של ה'חתן שלנו'
מספיקה לו מסכת אחת .....
ואולי המסכת הכ''ה
הערשל_מבולטון כתב:סענדער יקירי, היה עדיף שלא תחשוף את בורותך. אם בשבילך מי שאינו נזקק לש"ס שוטנשטיין הוא בבחינת תלמיד חכם גדול, אז אני מוותר מראש על עצותיך. אולי תנסה לייעץ לזאטוטים בחצרות החסידים.
חכם באשי כתב:סענדער כתב:המסכת הכ''ה
מהי?
רפאל נתניה כתב:מה אתה רוצה מהחסידים?
מדוע אתה פוגע בהם?
ואז גם תחסוך את ארון הספרים, ויספיק לך ארון מחשבאורי אגסי כתב:לכבוד החתן שליט"א!
יש לי בשבילך הצעה חדשנית:
תבקש מהשווער דיסק "אוצר החכמה", בו יהיו לך גם ש"ס וגשל וגם עוז והדר וגם דפוס ונציא ועוד.
ובתור בונוס עוד כמה עשרות אלפי ספרים...
אל תשכח בערב שבת להדפיס את הדפים שאתה צריך לשבת, (אני מקוה שאינך צריך יותר מ-10 עמודים מכל ספר, כי אוצה"ח לא נותן יותר...)
הערשל_מבולטון כתב:בבואי לכאן חשבתי שיש לי עסק עם אנשי ספר מבוגרים ממני שהם בעלי ענין ותוכן.
אך מר לי מר, חוץ מבדיחות טפלות שטויות וריקנות נוראה, לא מצאתי כאן כלום. שום תשובה עניינית.
במר לי אלך ואחפש את נפשי במקומות אחרים.
אין צריך לענות, ממילא כבר לא אכנס לכאן יותר.
אל תשכח בערב שבת להדפיס את הדפים שאתה צריך לשבת, (אני מקוה שאינך צריך יותר מ-10 עמודים מכל ספר, כי אוצה"ח לא נותן יותר...)
צוציק כתב:זקן, לדעתי הוצאת את הדברים מהקשרם כשלא הבאת את דברי סענדער שקדמו להתלהמות של הערשל. הערשל כפי הנראה אינו חסיד תמים ושפל רוח עד כדי שלא ישיב לכסיל כאיוולתו.
אבל ברור שבכללות דבריו הוא צודק. הוא שאל שאלה רצינית, ורובא דרובא של התשובות כאן הם התלוצצות על גבי התלוצצות.
יש בפורום הזה אנשים שתמיד צריכים להגיב, גם כשאין להם מה לומר. תמיד מנסים לתקוע איזה דבר חכמה מצחיק לפי דעתם המשובשת.
יאיר כתב:בקיצור לנעול ודחוף!
(ממילא כל אחד כתב ויעץ מה שרצה ומימלא הוא כבר אמר שלא יכנס לפה יותר)..
יאיר כתב:מסכים איתך..(גם אני "ליטאי" ואפילו "מתנגד")..
אך מה לעשות וצוות האוצר רובו ככולו ליטאי..
עדיין...ברור שהדברים צריכים להראות אחרת ולא צריך ללבות מחלוקות ישנות..
אחדות! אחדות בעז"ה תביא גאולה..ב"חיפוש" תוכלו למצוא אשכול בנושא..
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 472 אורחים