מחולת המחנים כתב:א. מרן הגאון רבי אליעזר יהודא פינקל ראש ישיבת מיר, חתן הגאון רבי אלי' ברוך קמאי אב"ד ור"מ מיר.
ב. הגאון המופלא רבי משה פינקל חתן מרן הגאון רבי משה מרדכי עפשטיין אב"ד ור"מ סלבודקא ולאחר מכן בחברון.
ג. הגה"צ רבי אברהם שמואל פינקל, חתן הגאון רבי יהודה החנוכי אב"ד טשעכנאווצי [פערשטאט], (זקנו של ראש הישיבה הגרנ"צ, אי"ה בהמשך).
חתנו:
א. בנו הגדול הגה"צ רבי חיים זאב פינקל, הנקרא חז"פ, ראש ישיבת "בית התלמוד" בתל אביב, ולאחר מכן משגיח ישיבת מיר.
ילדיו:
2. הגאון רבי משה פינקל ז"ל, ר"מ בישבת מיר בעל "בני חיל", אשתו הרבנית רמה שתחי', בת רבי בצלאל אפשטיין (כמדומני), בנו או נכדו של רבי משה מרדכי אפשטיין (ונקראה על שמו).
איש_ספר כתב:א. רא"ב קמאי חתן הגרחי"ל טיקטנסקי אב,ד ור"מ מיר. ראיתי השבוע בבית הקברות בת,א בחלקת שומרי שבת מצבת משה טיקטנסקי בהגרחי""ל. מי היה האיש?
ליתק דיוק, בתרס"ט נעשה ר"מ במיר אחרי פטירת הגרח"ל טיקטינסקי, ובתרס"א בעקבות עליית האדר"ת ירושלימה התמנה גם לאב"ד.מחולת המחנים כתב:רבי אלי' ברוך קמאי לא היה חתן משפחת טיקטינסקי בכלל, הוא היה חתן רבי חיים זאב וואלף יפה אב"ד שקוד, ונעשה אב"ד ור"מ מיר אחר עליית האדר"ת רבה של מיר לארה"ק.
בישורון הקודם (כז) היה עליו ועל חותנו ר"י החנוכי.איש_ספר כתב:ג. רא"ש פינקל מח"ס נתיבות המוסר. עלה עתה לאוצר המקוון מהדורה חדשה עם דברים אודותיו.
פלטה קולמוסך, וכוונתך אחות ר' שמשון, והם בני ר' פייבל אפשטיין בנו יחידו של הגרמ"מ.איש_ספר כתב:ד. הרבנית רמה היא בת ר' שמשון עפשטיין בן ר' פייבל עפשטיין בנו יחידו של הגרמ"מ
מחולת המחנים כתב:5. בנו הגאון רבי אברהם צבי שמואלביץ שליט"א, ר"מ בישיבת מיר.
א"צ להרחיק עד לשם, גם בהקדמה לדברי אליעזר כתובים שמותיהם: יוסף (כנראה ע"ש הבית הלוי, בלי דוב כשם חותנו, וצ"ב למה לא נקרא חיים ע"ש הסבא) ושרה ראשה (ע"ש חמותו אשת הג"ר צבי דוב גליקסון).מחולת המחנים כתב:ג. בנו הק' רבי אברהם מאיר פינקל הי"ד, חתן רבי צבי קליגזאהן, חתן הגר"ח מבריסק, הנזכר באשכול הסמוך.
ילדיהם הוזכרו בספר "האבא מסלבודקה".
תולדות כתב:ר' אליעזר דוד פינקל, בן ר' משה בן הסבא.
לא ידען כתב:אני מסתמך על שם האשכול 'משפחת' פינקל ומרשה לעצמי לכתוב על רעבעצין פינקל תחי' , למרות שנראה לי עד עתה לא כתבו על הנשים באשכול זה.
אני מכירה לאחרונה. פשוט בגילה המאוד מבוגר רצה ממעשה חסד אחד לשני. פשוט רודפת אחרי מצוות. לא מוותרת לעצמה מפאת גילה. פשוט נפעמתי והצליחה גם אותי לעורר.
לא הצלחתי להתאפק מלכתוב זאת. בוודאי תכעס. אנא אל תגידו לה...
איש_ספר כתב:אני מכיר כמה מבניו : ר' נפתלי צבי, ר' יצחק ויש עוד בן ששכחתי את שמו. דודם הגאון ר' זיסל ברוידא רצה מאד להכניס מי מהם לישיבת חברון, כדי להשאיר לסבא הגרנ"צ שם ושארית בחברון, אך לא עלתה בידו. כיום בישיבת כנסת ישראל חברון אין ולו צאצא אחד לסבא מייסד הישיבה.
מחולת המחנים כתב:הגאון רבי ברוך רוזנברג, ראש ישיבת סלבודקא, היה חתנו של מרן הגה"צ רביאברהם גרודזנסקי הי"ד, משגיח דישיבת סלבודקא ומגדולי תלמידי הסבא.
ישיבע בוחער כתב:האם ר' משה פינקל שיש לו ישיבה ברמות הוא בנו של הגר''ד פינקל זצ''ל
יחזקאל כתב:מחולת המחנים כתב:הגאון רבי ברוך רוזנברג, ראש ישיבת סלבודקא, היה חתנו של מרן הגה"צ רביאברהם גרודזנסקי הי"ד, משגיח דישיבת סלבודקא ומגדולי תלמידי הסבא.
כמו"כ הגר"ח קרייסווירט אב"ד מחזה"ד אנטווערפן, היה חתנו של רבי אברהם ועבר לישיבת בריסק בסקאוקי-שיקאגאו (לפני שנתקבל לאנטוו"פ) כדי שלא לעורר מדנים וויכוחים.
יחזקאל כתב:מחולת המחנים כתב:הגאון רבי ברוך רוזנברג, ראש ישיבת סלבודקא, היה חתנו של מרן הגה"צ רביאברהם גרודזנסקי הי"ד, משגיח דישיבת סלבודקא ומגדולי תלמידי הסבא.
כמו"כ הגר"ח קרייסווירט אב"ד מחזה"ד אנטווערפן, היה חתנו של רבי אברהם ועבר לישיבת בריסק בסקאוקי-שיקאגאו (לפני שנתקבל לאנטוו"פ) כדי שלא לעורר מדנים וויכוחים.
מחולת המחנים כתב:וכעת לאחר שפורטו בני רבי דוד ב"ר משה פינקל בן הבסגא מסלבודקא, ראוי גם להוסיף את חתנו של רבי משה פינקל ה"ה ראש ישיבת חברון הגאון רבי שמחה זיסל ברוידא, וכן את בנו של רבי משה פינקל, רבי מאיר, וחתנו פרופ' הרב שלמה זלמן הבלין הי"ו, שכתב רבות על הגה"צ רבי חיים זאב פינקל בישורון, וזאת ראוי לציין כי גם הספר "האבא מסלבודקא" בנוי ביסודו על מאמרו של הרב הבלין.
מחולת המחנים כתב:לא ידען כתב:אני מסתמך על שם האשכול 'משפחת' פינקל ומרשה לעצמי לכתוב על רעבעצין פינקל תחי' , למרות שנראה לי עד עתה לא כתבו על הנשים באשכול זה.
אני מכירה לאחרונה. פשוט בגילה המאוד מבוגר רצה ממעשה חסד אחד לשני. פשוט רודפת אחרי מצוות. לא מוותרת לעצמה מפאת גילה. פשוט נפעמתי והצליחה גם אותי לעורר.
כוונתך כנראה על 'אמה של מלכות' הרבנית אסתר פינקל שתחי', בתו של רבי שמואל גריינימן, ואחותו של הגר"ח גריינימן שליט"א, אשר אכן מעשי צדקותה בצדקה וחסד ידועים עוד משנים קדמוניות.
בר אוריין תנינא כתב:מחולת המחנים כתב:לא ידען כתב:אני מסתמך על שם האשכול 'משפחת' פינקל ומרשה לעצמי לכתוב על רעבעצין פינקל תחי' , למרות שנראה לי עד עתה לא כתבו על הנשים באשכול זה.
כוונתך כנראה על 'אמה של מלכות' הרבנית אסתר פינקל שתחי', בתו של רבי שמואל גריינימן, ואחותו של הגר"ח גריינימן שליט"א, אשר אכן מעשי צדקותה בצדקה וחסד ידועים עוד משנים קדמוניות.
לפי ההודעות הקודמות נראה לי דוקא שכוונתו להרבנית חנה פינקל אלמנת הגר"ד זצ"ל בת הגר"ה וויטקינד. אשה חכמנית ומשכילה מוסרת שיעורים עשרות בשנים, מראשי ארגון "נשי אגודת ישראל". (מבלי לגרוע מאומה מכבודה של הרבנית אסתר שתחי', אבן שואבת לכל חולה בעצותיה הנבונות וכו' וכו')
ר_חיים_הקטן כתב:וגם יש הרב גדליה פינקל שליט"א אחיו של מרן הראש הישיבה זצ"ל (וגיסו של הרב בנימין קרליבך) שהוא ר"מ בישיבת מיר בירושלים ומחבר הספרים אמרי גדליה. יש לו בן משה פינקל שחיבר הספרים מנחת משה ויש לו חתן הילדסהיימר שחיבר הספרים באר אליהו.
איש_ספר כתב:אני מכיר כמה מבניו : ר' נפתלי צבי.
מאיר סובל כתב:יחזקאל כתב:מחולת המחנים כתב:הגאון רבי ברוך רוזנברג, ראש ישיבת סלבודקא, היה חתנו של מרן הגה"צ רביאברהם גרודזנסקי הי"ד, משגיח דישיבת סלבודקא ומגדולי תלמידי הסבא.
אם כבר נדחף הגה"צ המשגיח בעל התורת אברהם מסלבודקה לאשכול זה השייך למשפחת פינקל, בלי קירבת משפחה.
יש להזכיר עם שני הגאונים חתניו הנזכרים, גם את החתן השלישי הגה"צ רבי שלמה וולבה זצ"ל.
שיף כתב:ועדיין לא הזכירו את אשתו של החז"פ נכדת רבה של ירושלים הגרי"ח זוננפלד זצוק"ל
זאגער ישן כתב:מחולת המחנים כתב:5. בנו הגאון רבי אברהם צבי שמואלביץ שליט"א, ר"מ בישיבת מיר.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 72 אורחים