ישבב הסופר כתב:יש עיר בהולנד "Geithoorn" שבנוי על נחלים כדוגמת וונציה, ונקרא וונציה ההולנדית.
איש_ספר כתב:נזכרתי במשהו נוסף
תרי באקו נינהו.
באקו שברומניה, שם כיהן ר' בצלאל שפראן ועוד רבנים מפורמים, ובאקו שבקווקז שם היה תעשיה מפותחת של נפט ועוד, הגאב"ד האחרון (שידוע לי) הוא הגאון מקדש יחזקאל שליט"א....
שאלתיאל כתב:יאנוב, היו ערים רבות דבר הביא לידי בלבול גדול.
יש יאנוב בפוליסיה, ויש יאנוב הסמוכה ללובלין ויש גם יאנוב בגאליציה. וכולם ערים ותיקות.
גוראריה כתב:גם "ביאלא" אפשר לומר שהיו כמה , ביאלא פודלסק, ביאלא צ'רקוב, ביילסקו ביאלא, ביאלא ביליץ וכו'. אבל זה לא נכון כי "ביאלא" פירושו לבן וזה כל מיני שמות שבשמותם משובצת המילה לבן.
ארזי ביתר כתב:גוראריה כתב:גם "ביאלא" אפשר לומר שהיו כמה , ביאלא פודלסק, ביאלא צ'רקוב, ביילסקו ביאלא, ביאלא ביליץ וכו'. אבל זה לא נכון כי "ביאלא" פירושו לבן וזה כל מיני שמות שבשמותם משובצת המילה לבן.
טשארני/צ'ארנא, מבטא בלועזית "שחור".
בדרך כלל הערים שהיו נקראות ביאלא _______ יש גם ערים שנקראות טשארני/צ'ארנא באותו שם.
יגאל10 כתב:טארנא וטארנוב. כמדו' זה בגליציה וזה ב?
איש_ספר כתב: כמדומה שגם קמינקא יש שניים.
איש_ספר כתב:ועוד: זברז' שבגבול רוסיה, זברז' הסמוכה לטרנפול (ראיתי בעבר אצל וונדר)
פראג שבצ'כיה נקראת לעיתים גם פראגה. כשמו של הפרבר הורשאי בו כיהן ר"מ זעמבא כרב.
ארזי ביתר כתב:גוראריה כתב:[אני מכיר רק את ביאלא סלונימא וטשערנא סלאנימא...]
[/size]
ולגבי שאלתך, אני צריך לשאול את סבי שמתמצא בנושא מאוד. עכ"פ, משהו אחד אשלוף מזכרוני: טשארני-אוסטראה, מקום מגוריו של הרה"ק רבי זאב זצוק"ל מתלמידי הבעש"ט, רבו של התורת חיים מקאסוב, שהבטיחו כי מלכותו תמשך עד ביאת הגואל. מנו"כ בבית החיים הישן בטבריה סמוך ונראה להרה"ק רבי מנדלי מוויטבסק זיע"א והרה"ק הכהן הגדול מקאליסק זיע"א, ועוד צדיקים.
גוראריה כתב:ארזי ביתר כתב:גוראריה כתב:[אני מכיר רק את ביאלא סלונימא וטשערנא סלאנימא...]
אהבתי... אני חסיד סלונים... ;-) מתאים במיוחד להרב יעקב רוטנברג מנכ"ל מוסדות סלונים ביתר, מגיע מבית של חסידי ביאלא וכיום חסיד סלונים נלהב...
ולגבי שאלתך, אני צריך לשאול את סבי שמתמצא בנושא מאוד. עכ"פ, משהו אחד אשלוף מזכרוני: טשארני-אוסטראה, מקום מגוריו של הרה"ק רבי זאב זצוק"ל מתלמידי הבעש"ט, רבו של התורת חיים מקאסוב, שהבטיחו כי מלכותו תמשך עד ביאת הגואל. מנו"כ בבית החיים הישן בטבריה סמוך ונראה להרה"ק רבי מנדלי מוויטבסק זיע"א והרה"ק הכהן הגדול מקאליסק זיע"א, ועוד צדיקים.
אבל שם אין ביאלא אוסטראה
קדוש ישראל כתב:עירו של המגיד הגדול, גדול תלמידי הבעש"ט, הוא מז'יריץ'. היישוב בפולין הוא מזריץ'.
גוראריה כתב:ישבב הסופר כתב:אכן מעניין, אבל בעלז שבגליציה לא נפישי בה משחקי התיאטרון האידישאי, וגם אין העיר מפורסם כנאה ביותר. ע"כ לא הייתי מנחש שהשיר הזה נכתב אודות העיר בעלז הגליצאיני. משא"כ בעלץ הרומני שהוא עיר נאה ברומניה שהיא מדינה יפה, וגם השירים האלו רבו בעיקר בתרבות יהודי רומניה ובסרביה ["רומעניא רומעניע" וכו'] ולא כ"כ אודות ערים בגליציה.
בדיוק בשבוע שעבר ישבתי במטוס ליד יליד בעלץ, והוא אמר לי ג"כ שהשיר הוא על בעלץ ולא בעלז.
היו שלש.
בעלז הגליצאית, בעלז המולדובית [רומניה-אוקראינה], ובעלץ ברומניה - בה כיהנו אדמורי"ם משושלת ר' אהרן מצ'רנוביל.
השיר - על בעלז המולדובית.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: ישבב הסופר ו־ 384 אורחים