יאיר כתב:(1) שכחנו באשי שרק כשאתה כותב דברים מוזרים יש להם דין תורה..
(2) ואע"פ שאתה מזלזל חושב אני
(3) שיתכן מאוד שמי שנפל לו הדיסק ונשקו הקב"ה לא יקפח שכרו..אך אם זה משעשע אותך אתה מוזמן להמשיך ללעוג..אך אם תגזים..
(4) יתכן וגם אני אפתח פי.
זקן ששכח כתב:וכל הדיונים, ההתפלספויות והמריבות, גורמות לי לשוב ולשאול, האם אכן יש הלכה המחייבת לנשק ספר שנפל?
חכם באשי כתב:אבקש ממך סליחה ומחילה אם נפגעת מדברי.
מנחם כתב:אין ולא תתכן הלכה מתי לנשק ואת מה! (יש רק הלכה מתי לא לנשק, כהא דאו"ח סי' צ"ח ס"א ועוד)
גם שם לא כתוב לנשק אלא מה להקדים.
וידעתי גם ידעתי שישראל המחבבין התורה מנשקין אותה בהוצאתה מן ההיכל, ומנשקין כל ספר קודש הנופל על הארץ רח"ל.זקן ששכח כתב:האם אכן יש הלכה המחייבת לנשק ספר שנפל?
מנחם כתב:אף אני לא אמרתי אלא לענות לזקן השואלוידעתי גם ידעתי שישראל המחבבין התורה מנשקין אותה בהוצאתה מן ההיכל, ומנשקין כל ספר קודש הנופל על הארץ רח"ל.זקן ששכח כתב:האם אכן יש הלכה המחייבת לנשק ספר שנפל?
וכאן אוסיף שאלה בעניין הנישוק: האם יש סיבה לנשק פת שנפלה על הארץ?
יאיר כתב:צודק..אני רק הבאתי את זה להראות שאני לא דעת יחד..אבל אני בעצמי לא בטוח בזה ב100% אלא מאמין שהקב"ה לא יקפח שכר יהודי שמנשק בתמימות הדיסק שנפל..כמעשה החלות בארון הקודש והבעש"ט..
עניני כתב:הדיסק של אוצר החכמה אין בו שום קדושה ואפשר לדרוך עליו ויותר מזה
עניני כתב:הדיסק של אוצר החכמה אין בו שום קדושה ואפשר לדרוך עליו ויותר מזה כך מבואר בפוסקים אולי מבחינה רגשית ראוי להחמיר תעינו בתובה של הרב עובדיה לגבי מחיקת קלטותעם דברי תורה ושם ה אותו דין לדיסק ואין בו שום קדושה כך נראה אלא אם נמצא מקור מפורש נגד זה אבל לא נראה לי שמשהו ימצא דבר כזה
אוצר החכמה כתב:עוד יש להוסיף כמו שדובר ע"ז כבר בנושא אחר שהאותיות על המסך אפילו אם נימא שמקרי כתב שאינו מתקיים ועדיפא מיניה שהוא מתחדש בכל עת ושעה (וזה הטעם שלא חוששים למחיקת השם) מ"מ לעניין ביהכ"ס אם מכניס מחשב נייד שכתוב בו על המסך צריך להחמיר כי סו"ס דברים שבקדושה כתובים יש כאן כרגע ויש לפלפל בזה.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 186 אורחים