שאלתיאל כתב:הרב שך היה נגד השתלטות של החוג ההוא. וכל הטעמים הם לא עיקר הענין. לכן אני גם תמה על הרבנים שהצטרפו עתה לכרוז ללמוד הלכות ת"ת משו"ע הרב.
האם זה לא ברור שאין כאן משהו מעבר לחיזוק בתלמוד תורה? אתמהה
שאלתיאל כתב:אני מכיר את דברי הרב שך הכתובים, וגם מכיר את הלכות ת"ת של הגר"ז שהם הספר בהא הידיעה על הלכות ת"ת ואעפ"כ איני חוזר מכל דברי.
הרב שך לא דאג למכשול שיצא שמישהו יפסוק כהרמב"ם רח"ל, אלא היה נגד ההשתלטות שלהם שראה בזה משהו שלילי. ולא משנה מה הוא כתב.
חב"ד יש לה זכויות רבות ונפלאות, אבל בא נאמר שחיזוק תלמוד תורה זה לא הדגל העיקרי שלה, ואם הלכות ת"ת היו מתחברות ע"י רבי יוסף ן' שמחון הם לא היו עושים את הטראסק זה.
הוי אומר העיקר הוא המפלגתיות ויהיו שיגידו ההשתלטות.
שאלתיאל כתב:חב"ד יש לה זכויות רבות ונפלאות.
תוכן כתב:שאלתיאל כתב:חב"ד יש לה זכויות רבות ונפלאות.
זכויות רבות? אני יכול לחשוב על שתי זכויות של תנועת חב"ד של היום.
א. חלק מהשלוחים פותחים בתי חב"ד בכל מיני מקומות בעולם, ובזה מועילים להרבה יהודים. אבל אי אפשר להזכיר זכות זו מבלי להזכיר החוב הגדול שבא ביחד איתו, והוא פתיחת בתי חב"ד בכל מיני מקומות שאינם אלא מצירים ומשיגים גבול של רבנים קיימים, ובזה הורסים את המרקם של הקהילה וגורמים למחלוקות רבות ומיותרות.
ב. שהשקיעו רבות בחזרה בתשובה, ובכך עזרו ליהודים רבים להתקרב לאביהם שבשמים.
יש עוד זכויות?
אני מבקש לא למנות את חסרונם, כי אז האשכול יהפוך לאשכול ניגוח לחב"ד. אין לי ענין לנגח את חב"ד אשר רבים מאנשיהם שאני מכיר אישית הם יהודים יראים ושלמים, ואנו מצפים ומייחלים ליום שתנועה זו שיש לה היסטוריה כזו מפוארת, תעלה שוב על דרך המלך, ותחזור להיות מגדלור שתאיר לכל עם ישראל.
שאלתיאל כתב:
אבל האשכול זה לא חב"ד. אלא מה מסתתר מאחורי התנועה ללימוד הרמב"ם בחוגים הלאומיים (היותר מודרניים שבהם!)
אפשר לנסות לדון בכך בצורה מתונה ושקולה ובלי התלהמות בבקשה.
לייטנר כתב:שאלתיאל כתב:
אבל האשכול זה לא חב"ד. אלא מה מסתתר מאחורי התנועה ללימוד הרמב"ם בחוגים הלאומיים (היותר מודרניים שבהם!)
אפשר לנסות לדון בכך בצורה מתונה ושקולה ובלי התלהמות בבקשה.
מי שפותח ניק במיוחד בשביל דיון זה, בהחלט אינו יכול לדרוש לדון בכך בצורה מתונה ושקטה ובלי התלהמות.
אם באמת ובתמים הדבר מטריד אותך, עצתי לך: היכבד ושב בשקט. השתתף בפורום במיני נושאים, וכשתיחשב חבר מן המניין ולא אורח, העלה שוב את הנושא.
שאלתיאל כתב:אין שום הבדל בין כתיבת אלף הודעות בזהות בדויה אחת, לבין כתיבת חמש הודעות בזהות בדויה, אלו כמו גם אלו מחייבות התייחסות לגופן של דברים ולא לגופן של כותבים.
שאלתיאל כתב:צודק לגמרי שהמשקל של הדברים הנשקל גם לפי אומרם. אבל אני לא אומר קבלו דעתי, אלא רק שואל שאלה. למה מפעל הרמב"ם היומי הוא על ראש שמחת של החוג היותר מודרניים בציבור הדת"ל. (מה שנקרא 'ישיבות הגוש').
שאלתיאל כתב:חברי'ה אתם טועים בי, אני אדם חרדי, אבל ממש לא מגזרי, (אני לא חושב שיש חרדים רבים שהצטרפו למפעל שצבינו הדת"ל כ"כ בולט), אבל באמת אני חש במשהו זר בכל המפעל הזה.
את הקשר בין הרב סבתו הסופר לרב ליכטנשטיין (הגוש) למדתי מהספר המשותף שלהם
אני מבין שהוא המגיד שיעור שם, ומה ענין הרב שבתי סבתו לכאן?
ישיבת אור ישועה היא של הרב זייני נכון? אז לא כ"כ משנה אם היא קרובה לגוש עציון או לגוש חלב. הוא אדם מודרני במלוא מובן המילה.
בקיצור אתם סתם מתקיפים אדם ששואל שאלות תמימות.
לייטנר כתב:הנחתך שגויה ודבריך מועטים וחסרי שחר. האם אתה נוהג ללמוד כך סוגיה או שכך אתה עושה רק כשאתה רוצה לדבר לשון הרע ולהוציא שם רע?!
שאלתיאל כתב:חברי'ה אתם טועים בי, אני אדם חרדי, אבל ממש לא מגזרי, (אני לא חושב שיש חרדים רבים שהצטרפו למפעל שצבינו הדת"ל כ"כ בולט), אבל באמת אני חש במשהו זר בכל המפעל הזה.
את הקשר בין הרב סבתו הסופר לרב ליכטנשטיין (הגוש) למדתי מהספר המשותף שלהם
אני מבין שהוא המגיד שיעור שם, ומה ענין הרב שבתי סבתו לכאן?
ישיבת אור ישועה היא של הרב זייני נכון? אז לא כ"כ משנה אם היא קרובה לגוש עציון או לגוש חלב. הוא אדם מודרני במלוא מובן המילה.
בקיצור אתם סתם מתקיפים אדם ששואל שאלות תמימות.
אורח כתב:כמדומני שיש קשר בין המפיקים לבין הרב קאפח.
אורח כתב:אני מתרשם שאתה עומד כאן כפילטר המסנן ומדרג תגובות. שאפו! יהיה יותר מועיל אם גם תכתוב משהו משלך.
אני לא מפריח ולא מטיח אלא מדבר על עובדות.
הרמב"ם הזה מבוסס על הרמב"ם 'מהדורת המופת' של הרב יוחי מקבילי. שגם שם נשמטו השגות הראב"ד! הרב מקבילי הוא תלמידו של הרב קאפח ככל הידוע לי.
וממילא הדברים ברורים!
אורח כתב:להוי ידוע לך כי אנשי הרב קאפח (ואת מקבילי באופן אישי איני מכיר) נוטים להסתיר את מגמתם, והם למדו זאת מרבם. ואכמ"ל. לכן אין ערך למה שאמר. ומה שאני מוציא מדבריך זה רק את זה, שהחשד בקרב מקבילי כ'קראי של הרמב"ם', אינו חדש....
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: א. חיים, ישבב הסופר ו־ 293 אורחים