איש_ספר כתב:בזמן האחרון הוציאו ספר מתורתו, שכחתי את שמו ושם מבוא עליו.
תיאור קצת שונה תמצא באנצ' לחלוצי הישוב ובנויו של תדהר המצויה באוצר.
דרדקי כתב:כפי הידוע הגאון ר' יעקב אדלשטיין שליט"א מחזיק את עצמו לתלמידו של הסנדלר, הוא מפנה תמיד להתפלל על קברו כחלק מהתפילה המפורסמת שלו על קבר החזו"א, למיטב ידיעתי החזו"א היה מבקר אצלו תדיר, ומשם הגיע אליו הגר"י אדלשטיין.
דרדקי כתב:למיטב ידיעתי החזו"א היה מבקר אצלו תדיר, ומשם הגיע אליו הגר"י אדלשטיין.
איש_ספר כתב:דרדקי כתב:למיטב ידיעתי החזו"א היה מבקר אצלו תדיר, ומשם הגיע אליו הגר"י אדלשטיין.
גם לפי ערך דורנו יש כאן גזמנות יוצאת דופן.
בר ששת כתב:אלא שגם אני כאיש ספר, (להבדיל בין גאון ל...) לא זוכר את שם הספר.
מסעוד מימראן כתב:הרב הסנדלר היה ספרדי או אשכנזי?
אומרים שרבי חיים כהן החלבן היה לומד אתו הרבה בקבלה
מסעוד מימראן כתב:הרב הסנדלר היה ספרדי או אשכנזי?
זקן ששכח כתב:מסעוד מימראן כתב:הרב הסנדלר היה ספרדי או אשכנזי?
רבי מסעוד, למאי נפק"מ???
מסעוד מימראן כתב:זקן ששכח כתב:מסעוד מימראן כתב:הרב הסנדלר היה ספרדי או אשכנזי?
רבי מסעוד, למאי נפק"מ???
תורה היא וללמוד אני צריך.
כיון שהעלו כאן זכרו של אותו צדיק והרבה שמעתי שמו מתגלגל בין כתלי דבי מדרשא אלא שמעולם לא שמעתי מי היה ומה היה, מי היו רבותיו שלימדוהו תורה וח"ן וחסד ומנין בא - אמרתי כיון שעלה זכרו הטוב כאן אוחזה גם אני הקטן בסנסיניו ואברר , למען דעת.
ובכן - יזכונו נא חכמי מועצת חכמי האוצר בסיפור גדולתו ורב חילו באורייתא.
איש_ספר כתב:דרדקי כתב:למיטב ידיעתי החזו"א היה מבקר אצלו תדיר, ומשם הגיע אליו הגר"י אדלשטיין.
גם לפי ערך דורנו יש כאן גזמנות יוצאת דופן.
מור כתב:הרב כהן הוא האחרון מקבוצת המקובלים שהוכרו בשם עבודתם שלמדו יחד בשנות ה-60 (ארבעת האחרים הם: "הסנדלר" - הרב משה יעקב רביקוב, שהיה הרב של הקבוצה; "הצייר" - הרב פטילאון; "מנקה הרחובות" - הרב יוסף וולטוך; "הרצף" הרב אברהם פיש). הרב כהן מלמד שיעורים בגמרא בכולל "השלום" בגבעתיים, ושו"ת בנושאי קבלה פרי עטו פורסם בסוף הספר "אוסרי לגפן" של הרב יהודה שיינפלד]].
בסעודה שלישית נהג לומר תורה, שהעלה על פתקים במוצאי השבת וממנה נכתב הספר: "ליקוטי רבי משה יעקב על התורה".
שאפשר להשיגו בטל'' 036196820 .
זקן ששכח כתב:מסעוד מימראן כתב:הרב הסנדלר היה ספרדי או אשכנזי?
רבי מסעוד, למאי נפק"מ???
זקן ששכח כתב:מסעוד מימראן כתב:זקן ששכח כתב:בכל מקרה, ראיתי בספר עתיק יומין, ששמע איש מפי איש, שבישיבה של מעלה אין בודקים לחכמים אם היו ספרדים או אשכנזים, אלא בודקים במכסת מצוותיהם ומעשיהם הטובים. ובעצם זוהי המכסה היחידה הקובעת שם.
אקוה מאד שיש בדברים בכדי להרגיע את חששותיהם של כמה וכמה טובים ושלמים.
מסעוד מימראן כתב:יאמר לי כבודו זאת מניין לי לדעת?
הא גופא קא מיבעיא לי אי קמשתעי בשכנזית או בלה"ק או דילמא בלאדינו או בשפת ישמעאל.
ולד' כב' איך עסק עמו רבי חיים הכהן החלבן בזוהר ובקבלה? באידיש?
חכם באשי כתב:אני רק לא מבין כיצד ניתן להיות 'צדיק נסתר' כשכל העולם רץ אחריו להתברך...
תסבירו זאת לבור כמותי.
חכם באשי כתב:אני רק לא מבין כיצד ניתן להיות 'צדיק נסתר' כשכל העולם רץ אחריו להתברך...
תסבירו זאת לבור כמותי.
אוצר החכמה כתב:אז מי זה צדיק לא נסתר
הלא פשוט שבכל גדולי ישראל אין מכירים רק קצות דרכיהם וכפי שלפעמים מתגלה אחר פטירתם
תסבירו זאת לבור כמותי.
גוראריה כתב:חכם באשי כתב:אני רק לא מבין כיצד ניתן להיות 'צדיק נסתר' כשכל העולם רץ אחריו להתברך...
תסבירו זאת לבור כמותי.
לפני כמה שנים התפרסמה בבטאון עולם החסידות עליו השלום כתבה על הסנדלר, ושם מסופר שמרן החזו"א חשף סוד גדולתו כשכבר היה זקן. הוי אומר: מרבית ימיו היה אכן נסתר לחלוטין ורק בסוף ימיו התגלה!
וכשנתגלה - לך ותדע כמה טפחים כיסה על כל א' שגילה.
בר ששת כתב:גוראריה כתב:חכם באשי כתב:אני רק לא מבין כיצד ניתן להיות 'צדיק נסתר' כשכל העולם רץ אחריו להתברך...
תסבירו זאת לבור כמותי.
לפני כמה שנים התפרסמה בבטאון עולם החסידות עליו השלום כתבה על הסנדלר, ושם מסופר שמרן החזו"א חשף סוד גדולתו כשכבר היה זקן. הוי אומר: מרבית ימיו היה אכן נסתר לחלוטין ורק בסוף ימיו התגלה!
וכשנתגלה - לך ותדע כמה טפחים כיסה על כל א' שגילה.
כלל ישראל, שמע על הסנדלר כמה שנים לפני שנוסד העיתון 'עולם החסידות' שממנו הבאתם ראיה.
לפי מעט הידע, גם לפני בוא החזו"א, היה רמ"י מוכר כיהודי של צורה. (לא בכדי בא החזו"א אליו).
גם לפי דבריכם, אזי יש לתקן, כי בתחילת ימיו היה נסתר, ולאח"מ התגלה. משהו כמו הבעש"ט או שאר צדיקים שאולצו להתגלות.
שאלתו של באשי הייתה ובצדק, כיצד ניתן לייחס לאנשים תואר 'נסתר' עם הכל יודעים מכך. היא נותרה בעינה.
כפי שלמדנו, צדיקים נגלים רבים, מכסים אלפיים אמות, על כל גילוי ובמה יוחדו איפוא אותם נסתרים.
הנסתרים שנשמעו במשך הדורות, מעולם לא נתגלו ולא נודע שמם, רק לאחר פטירתם.
ויש דוגמאות למכביר.
בר ששת כתב:
זקן ששכח כתב:מור כתב:הרב כהן הוא האחרון מקבוצת המקובלים שהוכרו בשם עבודתם שלמדו יחד בשנות ה-60 (ארבעת האחרים הם: "הסנדלר" - הרב משה יעקב רביקוב, שהיה הרב של הקבוצה; "הצייר" - הרב פטילאון; "מנקה הרחובות" - הרב יוסף וולטוך; "הרצף" הרב אברהם פיש). הרב כהן מלמד שיעורים בגמרא בכולל "השלום" בגבעתיים, ושו"ת בנושאי קבלה פרי עטו פורסם בסוף הספר "אוסרי לגפן" של הרב יהודה שיינפלד]].
מה עם החייט גרין? זוכרני לפני שנים שהצביעו אף עליו כאחד מאותה חבורה מסתורית. הוא היה עוסק ברח' הרצל בבני ברק.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 225 אורחים