תוכן כתב:ספר עץ חיים לר' יעקב חזן כולל נוסח צרפת של התפילה. כך לומר שנוסח צרפת לעולם לא נדפס אינו נכון. ומה בקשר למחזור ויטרי? למה הוא לא נחשב כנוסח צרפת?
חכם באשי כתב:מדוע אתם מתמקדים בנוסח צרפת בעוד שאני זקוק לנוסח אשכנז בדווקא?!
חכם באשי כתב:האם באמת, סידור התפילה (מחזור) האשכנזיים שנדפס בויניציאה שמ"ז הוא הסידור האשכנזי הראשון שנדפס?
שבטיישראל כתב:חכם באשי כתב:האם באמת, סידור התפילה (מחזור) האשכנזיים שנדפס בויניציאה שמ"ז הוא הסידור האשכנזי הראשון שנדפס?
שמ"ז או רמ"ז ?!
(הרי כמוני כמוך יודע שמחזור מעגלי צדק כבר נדפס בשנת ש"י בשאלוניקי, וקדמו לו דפוסי גרשם כהן בפראג שנת רע"ט)
בספרייה הבריטית ראיתי הדפוסים הראשונים שתח"י משנת ר"ן ? שאלוניקי רנ"ה ופיזארו רס"ח (מחזור כמנהג האשכנזים דפוס פיזראו רע"ז נמצא ברשת)
אולי תשאל את ר' יצחק סץ - הוא אמור להיות בקי בענינים אלו
אברהם שרייבר כתב:שבטיישראל כתב:חכם באשי כתב:האם באמת, סידור התפילה (מחזור) האשכנזיים שנדפס בויניציאה שמ"ז הוא הסידור האשכנזי הראשון שנדפס?
שמ"ז או רמ"ז ?!
(הרי כמוני כמוך יודע שמחזור מעגלי צדק כבר נדפס בשנת ש"י בשאלוניקי, וקדמו לו דפוסי גרשם כהן בפראג שנת רע"ט)
בספרייה הבריטית ראיתי הדפוסים הראשונים שתח"י משנת ר"ן ? שאלוניקי רנ"ה ופיזארו רס"ח (מחזור כמנהג האשכנזים דפוס פיזראו רע"ז נמצא ברשת)
אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לאתר כת"י הללו, יישר כח
עקבי כתב:אברהם שרייבר כתב:שבטיישראל כתב:חכם באשי כתב:האם באמת, סידור התפילה (מחזור) האשכנזיים שנדפס בויניציאה שמ"ז הוא הסידור האשכנזי הראשון שנדפס?
שמ"ז או רמ"ז ?!
איטליא ר"ן נמצא באוצר
עקבי כתב:אברהם שרייבר כתב:שבטיישראל כתב:חכם באשי כתב:האם באמת, סידור התפילה (מחזור) האשכנזיים שנדפס בויניציאה שמ"ז הוא הסידור האשכנזי הראשון שנדפס?
שמ"ז או רמ"ז ?!
איטליא ר"ן נמצא באוצר
אברהם שרייבר כתב:אולי תחכים אותי, פה אני סידור משנת ק"ן, וגם יותר קדומים, מה הכוונה שמציינים סידור ליסבון ר"ן כסידור הראשונה שממנו העתיקו כל הסידורים?
http://212.199.162.70/viewtopic.php?f=5 ... 16#p275083
עקבי כתב:אברהם שרייבר כתב:אולי תחכים אותי, פה אני סידור משנת ק"ן, וגם יותר קדומים, מה הכוונה שמציינים סידור ליסבון ר"ן כסידור הראשונה שממנו העתיקו כל הסידורים?
http://212.199.162.70/viewtopic.php?f=5 ... 16#p275083
המוקדמים יותר הם כתבי יד הקדומה ביותר הוא כ"י אוקספורד 133 הנזכר שם (אבל הוא נוסח צרפת). סידור איטליה ר"ן היא המהדורה המודפסת הראשונה בנוסח אשכנז. סידור ליסבון ר"ן הוא נוסח ספרד.
חזור אל “עיון תפילה וחקר פיוט”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים