מיללער כתב:מה ידוע על חתן הגר"ח, בן מי היה והאם נשארו צאצאים ממנו כהיום?
מיללער כתב:אז זכינו להוסיף ענף נוסף להעץ שכולה נשמדה לדאבונינו, השם ינקום דמם לעינינו, הב' יוסף ב"ר צבי גליקזאהן.
הגר"צ גליקסון היה ממשפחת חסידי גור.מיללער כתב:זה שבנו ר' ישעי' היה חתנו של ר' יצחק יוסף זילברברג מקרסשלניץ ושבנו הב' יוסף היה מיודד עם ר' מנחם ארי' לאנדאבערג, אומר לי שבהיות שגרו ולמדו בווארשא נתקרבה משפחת גליקזאהן למשפחות חסידי גור וראדאמסק.
כשמרן הגר"ח היה בוארשא באו לדבר עמו כל גדולי פולין (!) בלימוד, היו ביניהם שני בחורים עילויים שבאו גם לדבר עמו בלימוד, א' מהם היה הגאון רבי נתן שפיגלגלס זצ"ל והשני היה הגאון רבי צבי הירש גליקסאן זצ"ל, בבחרותם. מרן הגר"ח כ"כ התפעל מהם עד שהציע את בתו לרבי הירש, שהיה אז בגיל שבע עשרה. רבי הירש בהיותו חסיד גור הלך לשאול בעצת מורו ורבו האדמו"ר מגור, אמר לו הרבי, אם מציעים לך חטוף הענין, וכך הוה.
פעם שאלו את מרן הגר"ח מדוע לקח את ר' הירש גליקסאן לחתן ולא לקח עילוי מעולם הישיבות, ענה הגר"ח 'לקחתיו לחתן צעיר כדי שאוכל לבנותו ולעצבו, ואילו הייתי לוקח בחור מבוגר כבר הי' עקום וא"א הי' לתקנו ע"כ העדפתיו.' ואכן כידוע רבי הירש עלה ונתעלה במחיצת מורו ורבו חמיו מרן הגר"ח עד שנהיה לראש ישיבת תורת חיים בווארשא, וכידוע היה לגאון וצדיק גדול מאד.
איש_ספר כתב:ר' משה מרדכי זצ"ל הביא פעם בשיעור שמישהו סיפר שרק בשעת החופה גילה ר"ח שר' צבי כבד שמיעה ומעשה שלם סביב זה. ור' משה מרדכי חרה אפו מאד בסיפור ובעיקר בלקח שהמספר רצה להוציא מהסיפור. מישהו מכיר פרטים?
ספרן כתב:בספר/יומן "קידוש השם" של ר' שמעון הוברבאנד הי"ד מובא תיאור הנהגת הצוררים האכזרית בשעת פטירתו של רצ"ג או של בנו עיי"ש.
הגהמ כתב:בספר 'תורת חיים' על פרקי אבות עמ' רנד-ה (הנוגע בקשר רפוף לפיסקא 'הלומד ילד') נאמר כדלהלן:כשמרן הגר"ח היה בוארשא באו לדבר עמו כל גדולי פולין (!) בלימוד, היו ביניהם שני בחורים עילויים שבאו גם לדבר עמו בלימוד, א' מהם היה הגאון רבי נתן שפיגלגלס זצ"ל והשני היה הגאון רבי צבי הירש גליקסאן זצ"ל, בבחרותם. מרן הגר"ח כ"כ התפעל מהם עד שהציע את בתו לרבי הירש, שהיה אז בגיל שבע עשרה. רבי הירש בהיותו חסיד גור הלך לשאול בעצת מורו ורבו האדמו"ר מגור, אמר לו הרבי, אם מציעים לך חטוף הענין, וכך הוה.
פעם שאלו את מרן הגר"ח מדוע לקח את ר' הירש גליקסאן לחתן ולא לקח עילוי מעולם הישיבות, ענה הגר"ח 'לקחתיו לחתן צעיר כדי שאוכל לבנותו ולעצבו, ואילו הייתי לוקח בחור מבוגר כבר הי' עקום וא"א הי' לתקנו ע"כ העדפתיו.' ואכן כידוע רבי הירש עלה ונתעלה במחיצת מורו ורבו חמיו מרן הגר"ח עד שנהיה לראש ישיבת תורת חיים בווארשא, וכידוע היה לגאון וצדיק גדול מאד.
גלאגוזים כתב:חתנו של הגר"צ גליקזון ,
היה רבי אברהם מאיר פינקל הי"ד
בן הגרא"י זצ"ל.
מתפעל כתב:אנצל אשכול זה לשאול על הספר במחיצתם של גדולי הדור, של הסופר יעקב מארק, מתאר את פגישותיו עם הגר"ח זצ"ל בחוף הים וזה נשמע די פנטסטי
האם הסופר הזה נחשב מהימן?
הנה ציטט מדבריו:
"באותם הקייצים שרבי חיים (מבריסק) בילה בליבוי, כמעט שלא עבר יום שלא נפגשנו יחד והיינו שוכבים על גבי החול שעות ארוכות והיינו עוסקים בבעיות מתימטיות מסובכות ביתר, אף על פי שלא ידע את הכללים היסודיים ביותר. כן היינו עוסקים בפיזיקה ובשאר ידיעות כלליות. אבל כשהיינו מגיעים לבעיה שעומדת בסתירה כלשהיא עם דעת חז"ל, היה ר' חיים עושה תנועת ביטול בידו כאומר: דברי הבלים הם".
קצת קשה לתאר את הגאון ר' חיים שוכב שעות רבות על החול ועוסק בבעיות מתמטיות.
מתפעל כתב:אנצל אשכול זה לשאול על הספר במחיצתם של גדולי הדור, של הסופר יעקב מארק, מתאר את פגישותיו עם הגר"ח זצ"ל בחוף הים וזה נשמע די פנטסטי
האם הסופר הזה נחשב מהימן?
מיללער כתב:גלאגוזים כתב:חתנו של הגר"צ גליקזון ,
היה רבי אברהם מאיר פינקל הי"ד
בן הגרא"י זצ"ל.
הזמנה לחתונתו, מפה:
http://havolim.blogspot.com/2007/12/vae ... on-es.html
מתפעל כתב:יישר כח,
היכן אפשר למצוא קצת מקורות חייו של אותו יעקב מארק?
כמה אני מקנא בו שזכה לכזו קירבה להגר"ח זצ"ל.
כמה הייתי משלם לקבל חמש דקות עם יהודי נשגב זה.
מתפעל כתב:יישר כח,
גביר כתב:מתפעל כתב:יישר כח,
היכן אפשר למצוא קצת מקורות חייו של אותו יעקב מארק?
אף אני מחפש חומר על אודותיו, וזה אשר מצאתי לעת עתה באתר הביבליוגרפיה של הספר העברי:
מקום לידה: פולאנגן [ Polangen, לאטוויה]
תאריך לידה עברי: ג סיון תרי"ז [26.5.1857]
מקום פטירה: ניו-יורק
מקום פטירה: New York
תאריך פטירה עברי: ל אדר-א (א של ראש-חודש אדר-ב) תרפ"ט [10.2.1929].
היגר לארצות-הברית בשנת תר"ף [1920].
ב"צ אייזענשטאדט, דור רבניו וסופריו, ו, ניו יארק תרס"ה, עמ’ 48
לעקסיקאן פון דער נייער יידישער ליטעראטור, 5, ניו-יארק 1963, עמ’ 514
את המקור הראשון טרם ראיתי, ומקווה לראות בעזהי"ת, בנוגע למקור השני אודה למי ממביני ז'ארגון המצויים כאן אם יוכל לתרגם לפחות תמצית מהאמור שם.
לפי http://aleph.nli.org.il/F/3EVN9E45HYDX8 ... =000013034
מתפעל כתב:דיברתי על הגר"ח מבריסק.
חיס כתב:ספרן כתב:בספר/יומן "קידוש השם" של ר' שמעון הוברבאנד הי"ד מובא תיאור הנהגת הצוררים האכזרית בשעת פטירתו של רצ"ג או של בנו עיי"ש.
בספר הנ"ל עמודים 33=34 מובא תיאור של פטירת בנו העילוי הקדוש רבי ישעיה גליקסון הי"ד.
בתוך הגולה כתב:משה צינוביץ אישים וקהילות עמ' 437 ואילך. אם יש מישהו שיוכל לעלות את העמודים המבוקשים שכמ"ה.
בתוך הגולה כתב:חיס כתב:ספרן כתב:בספר/יומן "קידוש השם" של ר' שמעון הוברבאנד הי"ד מובא תיאור הנהגת הצוררים האכזרית בשעת פטירתו של רצ"ג או של בנו עיי"ש.
בספר הנ"ל עמודים 33=34 מובא תיאור של פטירת בנו העילוי הקדוש רבי ישעיה גליקסון הי"ד.
שניכם צודקים
בעמ' 33-34 מדובר אודות הבן אבל בעמ' 77 (וסביבתו) מדובר על האב הי"ד שניהם.
מי שיכול לעלות יבורך ממעון הברכות.
מיללער כתב:תודה,
אז זכינו להוסיף ענף נוסף להעץ שכולה נשמדה לדאבונינו, השם ינקום דמם לעינינו, הב' יוסף ב"ר צבי גליקזאהן.
-
זה שבנו ר' ישעי' היה חתנו של ר' יצחק יוסף זילברברג מקרסשלניץ ושבנו הב' יוסף היה מיודד עם ר' מנחם ארי' לאנדאבערג, אומר לי שבהיות שגרו ולמדו בווארשא נתקרבה משפחת גליקזאהן למשפחות חסידי גור וראדאמסק.
גיורא בשמי שמיא כתב:בלינק הנ"ל כתוב שהגר"מ שטרנבוך שליט"א הכירו. האיך? האם ביקר הגרצ"ג בלונדון? שוב חפשתי בספריו וגיליתי שאכן ביקר בבית אמו בלונדון.
(חוץ מהרבנית שיף לאיוש"ט, מי הם המתי מעט שזוכרים אותו?)
היה ראוי ללקט מעדויותיו של הגרמ"ש שליט"א המפוזרים בתוך ספריו אל פונדק זה (אין לי את האפשרות, לצערי).
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 205 אורחים