נאום הגבר כתב:והרי אינו אלא מחוקי השלטונות, ואין בהם כל משמעות רוחנית כמו שמו היהודי של האדם?
איש_ספר כתב:נאום הגבר כתב:והרי אינו אלא מחוקי השלטונות, ואין בהם כל משמעות רוחנית כמו שמו היהודי של האדם?
בזמן האר"י ובמקומו לא היו 'חוקי שלטונות' בענין זה, וכמדומה שלא נקראו בשמות משפחה אלא משפחות חשובות ויחסניות
על מנת לקנטר כתב:איש_ספר כתב:נאום הגבר כתב:והרי אינו אלא מחוקי השלטונות, ואין בהם כל משמעות רוחנית כמו שמו היהודי של האדם?
בזמן האר"י ובמקומו לא היו 'חוקי שלטונות' בענין זה, וכמדומה שלא נקראו בשמות משפחה אלא משפחות חשובות ויחסניות
כל המוכרים לי מתקופת האר"י, מאוזכרים בשמות משפחה. וזכרו רק כמה להזים סברתך, אלא א"כ מחשיב אתה כל משפחה בישראל.
רבי משה אלשיך,
רבי יוסף קארו,
רבי אליעזר אזכרי,
רבי יוסף קולון,
רבי שלמה אלקבץ,
רבי משה איסרליש.
מה, כולם בני מיוחסים?!...
מנחם כתב:
הרמ"א נקרא על שם אביו ר' איסר - היום היינו מאייתים איסרל'ס.
זקן ששכח כתב:בקשה, כאשר מציין מישהו לינק לאוצה"ח, יתחשב נא עם אותם מתי מעט שעדיין לא היתה בידם לרכשו, ויעלה בפי. די. אף.
תודה רבה.
חכם באשי כתב:
אני חושד בך, זקן חביב, כי הנך מאותם מתי מעט. אך עדיין תמוה מדוע עדיין לא קיבלת קוד לשימוש חינמי ב'אוצר' שבאתר.
עשה זאת כבר עכשיו!
זקן ששכח כתב:חכם באשי כתב:
אני חושד בך, זקן חביב, כי הנך מאותם מתי מעט. אך עדיין תמוה מדוע עדיין לא קיבלת קוד לשימוש חינמי ב'אוצר' שבאתר.
עשה זאת כבר עכשיו!
ועל שכגון זה נאמר עבר זמנו וכו'.
איש_ספר כתב:אגב, בודאי יודעים כאן שאין לו לאר"י אלא ג' הזמירות לג' סעודות, ואילו יום זה לישראל אע"פ שיש בו אנ"י יצח"ק לורי"א חז"ק אינו שלו ולא עלה על דעתו.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 326 אורחים