פקתא דערבות כתב:ההוראות חלחלו וצריך לשמר אותן, מכל מקום בשעה שפותחים בס"ד את בתי המדרשות צריכים להוסיף חיזוק על החיזוק ושמירה על השמירה, אין כאן מקום לליצנות.
יבנה כתב:בדיוק אחרי ל"ג בעומר שבו פרצו מאות למירון בניגוד לחוק, ושבו עשו בבתי אונגרין מדורות בליל וביום ל"ג בעומר בהשתתפות מאות משתתפים דחוסים, מלבד מדורות נוספות, וברובם ככולם לא לבשו מסיכות, לא הקפידו על מרחק, ואף אחזו ידים ורקדו. זה לא זמן מוצלח לנסות להסביר עד כמה החרדים מקפידים על ההנחיות.
במניינים שאני רואה, באופן קבוע כשליש מהמתפללים או שאינם לובשים מסיכה כלל, או שזה מונח באופן חלקי, ולא שומרים מרחקים, לא משתמשים בסידורים וכסאות נפרדים, ומקפידים להתאסף ולשוחח אחרי התפילה. הגדיל לעשות א' מהעולים לתורה שהשתעל לתוך ידו ואז אחז בס"ת, אף שאחרים עלו אחריו.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:יבנה כתב:בדיוק אחרי ל"ג בעומר שבו פרצו מאות למירון בניגוד לחוק, ושבו עשו בבתי אונגרין מדורות בליל וביום ל"ג בעומר בהשתתפות מאות משתתפים דחוסים, מלבד מדורות נוספות, וברובם ככולם לא לבשו מסיכות, לא הקפידו על מרחק, ואף אחזו ידים ורקדו. זה לא זמן מוצלח לנסות להסביר עד כמה החרדים מקפידים על ההנחיות.
במניינים שאני רואה, באופן קבוע כשליש מהמתפללים או שאינם לובשים מסיכה כלל, או שזה מונח באופן חלקי, ולא שומרים מרחקים, לא משתמשים בסידורים וכסאות נפרדים, ומקפידים להתאסף ולשוחח אחרי התפילה. הגדיל לעשות א' מהעולים לתורה שהשתעל לתוך ידו ואז אחז בס"ת, אף שאחרים עלו אחריו.
ונו ומה קרה במאה שערים נתגלו חולים?
ומה היה בחופי הים? ועוד מרעין בישין של החילונים. די להיות מושפע מאתרי רשע וח"כ "חרדייים".
פקתא דערבות כתב:אלו שתיארת בתגובתך בלא"ה פותחים בתי כנסת ולא עליהם המדובר,
זה שאנשים לא מקפידים מספיק זה מצער ובאמת החובה לפעול ע"מ שיקפידו אבל רוב ככל הציבור מקפיד כראוי
איש ימיני כתב:כבוד הרב יוסף חיים. האם אתה מרבה לפקוד את חופי הים החילוניים ושאר מרעין בישין שיש לך מידע כל כך ברור על מה שקורה שם? (עד כדי כך שברור לך גם שהמידע הזה ברור לכולנו)
ישא ברכה כתב:וההרגשה שלהם כל הזמן שמישהו מנסה להכריח אותם כנגד אמונתם.
דרומי כתב:כל ההשוואות למקומות אחרים אינם במקומם כלל.
מה שגויים עושים לא מעניין אותי.
אנחנו נצטווינו לשמור על הבריאות ובמסגרת זו עלינו לחלל שבת אחת כדי שנשמור שבתות הרבה.
יתכן ואנו מתעצלים בפרטים מסויימים, אבל אין לזה שום קשר למה שקורה על חוף הים או בבתי קפה.
דרופתקי דאורייתא כתב:
נ"ב. נראה לי שכבר הרבה בתי כנסיות ובתי מדרשות פתחו את שעריהם.
הפצת המעיינות כתב:דברי נביאות
לעולם יהיה אדם כתב:כל מי שחס על בריאותו ועל כבוד בית ה', ורוצה להתפלל בנחת בבית כנסת, צריך לדאוג שבתי הכנסת יישארו סגורים עד שנראה אפס חולים חדשים בערים החרדיות.
דרופתקי דאורייתא כתב:לעולם יהיה אדם כתב:כל מי שחס על בריאותו ועל כבוד בית ה', ורוצה להתפלל בנחת בבית כנסת, צריך לדאוג שבתי הכנסת יישארו סגורים עד שנראה אפס חולים חדשים בערים החרדיות.
אני חושב שאם פותחים את בתי הספר לבנות [שכאן לא שייך 'תורה מגנא ומצלא', שהשתמשו בזה רק אחרי שהממשלה התירה ולא לפני כן], וכל הגינות (בשכונה החרדית) מלאות עד אפס מקום, שלא לדבר על חיידרים שכבר נפתחו, והילדים ממש ממש לא שומרים על הכללים כידוע, אין סיבה שלא לפתוח את בתי הכנסיות ובתי המדרשות. (ואני באמת לא יודע אם זה נכון או לא מה שפתחו בתי"ס לבנות וכו', אבל אם כך ההוראה אז מאי שנא בתי כנסיות? ילדים יודעים לשמור על הכללים יותר ממבוגרים?).
יהודי רגיל כתב:רבני מודיעין עילית הורו לא לשלוח את הבנות לגנים
כלומר שיפתחו, והגננות ימסרו השיעורים ב'זום' וכיו"ב, מבלי שא' מהתלמידות תגיע.תם מה הוא אומר כתב:כלומר פיקו"נ דוחה תורה ולא ממון?
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים