איש_ספר כתב:נורא ואיום. ת"ל איני בקבוצת סיכון (אמנם אני דואג למשפחתי המבוגרת ולחברי הנמצאים בקבוצה ומשתדל להשתתף גם בצרתם של הכלל), אבל שנאת הדת שכבר מתפרצת, עם חילול השם ובזיון התורה, היו רשומים על הקיר. היה ברור שהמדינה תורה לסגור את המקואות של הגברים, והיה ברור שהם לא יסכימו (האירוניה, שהמקואות העירוניים שם יש חיטוי של כלור וכו', נסגרו, ועכשיו נשארו רק מבואות מטונפות של מוסדות פרטיים). היה ברור שיפזרו את הישיבות, ושאחרים לא יקבלו. אני חושש שהסוף יהיה סוללות של עוצר על בני ברק ועל כל הריכוזים החרדיים.
יעקב בורלשטיין כתב:ועוד יותר משני אלו התשובה לא אמורה להינתן על ידי אדם תלמיד חכם וצדיק שנשאל באופן חסר אחריות כזו כמו שראינו ביממה האחרונה.
וכבר כתב הרב וואזנר שכל עוד אנו לא מתקנים תקנות על חוקי התנועה כל חוקי התנועה מחייבים מדינא
מענה איש כתב:רק להזכיר לכל צווחי פיקוח נפש וכו'
כל הסופרים היו מלאים אתמול והיום בצאן אדם עם עגלות ואין פוצה פה ומצפצף
אז או שעושים עוצר מלא או שלא עושים כלום
ההחלטה לסגור את מוסדות החינוך לא נראה שיכולה לעצור את קצב ההתפשטות אם לא גוזרים על עוצר ביתי במקביל ואני יסביר למה
נקח משפחה צפונבונית מגבעתיים אבא אמא 2 ילדים ושש חדרים הללו מתייחסים ברצינות להוראות
ויש להם את המקום והיכולת (כלכלית מחשב וכו') להחזיק ולהכיל ילדים בבית יום שלם
בציבור שלנו 8 ילדים 4 חדרים במקרה הטוב
וכי נראה ששיך להחזיק אותם בבית יום שלם
אז מה קורה בשטח הילדים יורדים לגינה הציבורית מסתובבים חסרי מעש וכו' וכו'
ומנקים את פינת הקפה בשטיבל הנגועה בקהילות שלימות של וירוסים
אז מה הועילו חכמים בתקנתם
שש ושמח כתב:יעקב בורלשטיין כתב:ועוד יותר משני אלו התשובה לא אמורה להינתן על ידי אדם תלמיד חכם וצדיק שנשאל באופן חסר אחריות כזו כמו שראינו ביממה האחרונה.
וכבר כתב הרב וואזנר שכל עוד אנו לא מתקנים תקנות על חוקי התנועה כל חוקי התנועה מחייבים מדינא
כבר כתבו לעיל ששקר ענו בו ודנו לפניו בנושא כשעה. אבל אתה כבר החלטת ואתה מתעלם מזה לגמרי.
וכן הגרי"ג מורה כמוהו.
וכן הבד"ץ כותבים שדנו בנושא במושב מיוחד והחליטו כך.
לגבי ד' הרב וואזנר [שלא ציינת מקומם], לא כולם מחויבים לפסיקתו. ומ"מ אינם שייכים לנידו"ד שרבנים דנו בנושא והחליטו, גם אם הפסק לא מוצא חן בעיניך.
---
ממש מצחיק מה שצווחים כאן שא"א לסטות מהוראות משרד הבריאות הישראלי ומתעלמים מהוראות שאר מערכות הבריאות בעולם.
ומה שמביאים כל הזמן מאיטליה אינו קשור לנידון כלל משום ששם בתחילה הקילו הרבה יותר ממה שנזהרו כאן.
שש ושמח כתב:יעקב בורלשטיין כתב:ועוד יותר משני אלו התשובה לא אמורה להינתן על ידי אדם תלמיד חכם וצדיק שנשאל באופן חסר אחריות כזו כמו שראינו ביממה האחרונה.
כבר כתבו לעיל ששקר ענו בו ודנו לפניו בנושא כשעה. אבל אתה כבר החלטת ואתה מתעלם מזה לגמרי.
שש ושמח כתב:ממש מצחיק מה שצווחים כאן שא"א לסטות מהוראות משרד הבריאות הישראלי ומתעלמים מהוראות שאר מערכות הבריאות בעולם.
יואל שילה כתב:הוסיף לי אותו אחד
הטענות שיש הם: הרעיון לסגור הוא חסר טעם, לא בגלל שזה לא מועיל, אלא כי בכל מקרה אתה לא יכול לגרום למשפחות עם ארבע עשרה ילדים להישאר בבית, וזה סתם בדיחה, ואם בכל מקרה הדבר יוצא מכלל שליטה, למה שלפחות לא ילמדו?
כל השאר זה רק צורה יפה להלביש את זה, בלי לומר לציבור זה אבוד בכל מקרה.
ואגב באמת בביתו כעת נזהרים בחרדת אלוקים ממש, יש מניין מצומצם ללא קבלת קהל וכו'.
איש קריות כתב:בנוסף, אם חלילה וחס יתברר שהנגיף יתפשט דרך מוסדות הלימוד החרדיים שלא שעו לאזהרות משרד הבריאות, עלול הדבר להביא לשנאה עזה כנגד הישיבות ועולם התורה שגם בימים כתיקונם אינו סובל מעודף אהדה בציבור הרחב.
דעת ותבונה כתב:ה' יצילנו.
וראה זה חדש, שמעתי היום את מנכ"ל מד"א מצווח בקולו כי חובה על כל הרופאים ומתנדבי הרפואה לגלח את זקנם! (משהו עם חליפות הבידוד שאינן מותאמות).
יקים כתב:אינני רוצה להפחיד
אולם מורי ורבותי אני רוצה לכתוב כאן כמה נתונים (ע"פ ויקיפדיה):..
דעת ותבונה כתב:יעקב בורלשטיין כתב:מי שרוצה לראות בעצמו
368 מתים באיטליה
96 מתים בספרד
ושאר מדינות אירופה מתקדמות במדרון
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
בסקירה ברפרוף מלמעלה על תחילת הרשימה הנ"ל נראה כי מבחינת אחוזי התמותה ברוב העולם (מלבד איטליה האומללה) האחוזים נמוכים:
ראה שם, שגם בחישוב כולל של העולם כולו, כשסין איטליה איראן וספרד מקפיצות את המספר - האחוזים עומדים על פחות מ4%
סביר להניח שיש המון מקרים לא מאובחנים כך שהחישוב של מתים חלקי מאובחנים הוא נמוך בהרבה.
יעקב בורלשטיין כתב:שפיכות דמים הוא דזל ותלמוד תורה כדקיימא קיימא
שש ושמח כתב:ברור.
רק פרט קטן: הנהגת הציבור באופן כללי אינה אמורה להקבע לא ע"י נתניהו ולא ע"י ליצמן.
ממ"נ, אם בתר רופאים אזלינן נלך אחר רוב רופאי העולם, ואם אחר החרדים לקדושת חיי אדם אזלינן, לא ליצמן ונתניהו יחליטו לנו אלא נשאל ת"ח [כמובן אחר שנציג להם את הנתונים בצורה מדוייקת].
ואם להחמיר יותר, למה דווקא 10 אנשים יחד אסור? הרי ברור שאם נאסור התכנסות של 2 אנשים יחד נמעיט את אחוזי ההדבקה הרבה יותר. וע"כ גם אתה מתחשב בשיקולי נוחות וכלכלה, אז מי קבע את הגבול?
[דרך אגב, כמדומני ברור שמבחינה רפואית אם נאסור על רוב האוכלוסיה כינוסים של 5 איש ולחלק קטן נתיר כינוסים של 20 איש הרי התועלת שווה למצב הקיים שאוסרים על כולם כינוסים של 10 איש. וא"כ ע"פ דעת תורה יש לאסור כינוסי חול ל5 איש ולהתיר כינוסי ת"ת ל20 איש]
ובאמת אין לי דעה בזה, רק נראה לי הזוי לסמוך על נתניהו וליצמן כשאין להם שום נתונים סודיים שא"א להסביר אותם לת"ח ממוצע.
נוטר הכרמים כתב:נדהמתי לקרוא הבוקר בעיתון שניתן היתר ע"י משרד הבריאות לקבוצות ספורט לערוך אימונים עד ארבעים איש. כמובן תוך שמירת מרחק וכו'.
הבנתם, ממש פיקוח נפש האימונים הללו...
מה שמלמד אותנו שבסופו של דבר חלק מקבלת החלטות זה השיקול דעת הבסיסי מה חשוב ממה,
הגד לי מה ה'פקוח נפש שלך ואומר לך מי אתה'.
לכן חשוב מאוד לשמוע דעת תורה ולא (רק) את הנחיות משרד הבריאות.
מקדש מלך כתב:שש ושמח כתב:ברור.
רק פרט קטן: הנהגת הציבור באופן כללי אינה אמורה להקבע לא ע"י נתניהו ולא ע"י ליצמן.ממ"נ, אם בתר רופאים אזלינן נלך אחר רוב רופאי העולם, ואם אחר החרדים לקדושת חיי אדם אזלינן, לא ליצמן ונתניהו יחליטו לנו אלא נשאל ת"ח [כמובן אחר שנציג להם את הנתונים בצורה מדוייקת].
ואם להחמיר יותר, למה דווקא 10 אנשים יחד אסור? הרי ברור שאם נאסור התכנסות של 2 אנשים יחד נמעיט את אחוזי ההדבקה הרבה יותר. וע"כ גם אתה מתחשב בשיקולי נוחות וכלכלה, אז מי קבע את הגבול?
[דרך אגב, כמדומני ברור שמבחינה רפואית אם נאסור על רוב האוכלוסיה כינוסים של 5 איש ולחלק קטן נתיר כינוסים של 20 איש הרי התועלת שווה למצב הקיים שאוסרים על כולם כינוסים של 10 איש. וא"כ ע"פ דעת תורה יש לאסור כינוסי חול ל5 איש ולהתיר כינוסי ת"ת ל20 איש]
ובאמת אין לי דעה בזה, רק נראה לי הזוי לסמוך על נתניהו וליצמן כשאין להם שום נתונים סודיים שא"א להסביר אותם לת"ח ממוצע.
ולמה אתה לא אומר את הפלפולים הללו בתקני הבניה והמוצרים, ובחוקי התנועה?
לדעתך אנחנו אמורים להפוך למערב פרוע, שבו איש רעהו חיים בלעו?
ולכן ברור שהנהגת הציבור אמורה להיקבע בדיוק על ידי נתניהו וליצמן, כי אין תחליף אחר, וגם כמובן שהם יודעים דברים שהציבור לא יודע (לא ה"תלמיד חכם", לתלמיד חכם ממוצע אין שמץ הבנה בנושא, ותלמיד חכם אמיתי יודע זאת היטב).
ובכל מקרה, אם היה בכוחינו לילך לחומרא יותר היינו הולכים, אלא שאי אפשר, והם גם מבינים בכל השיקולים שמסביב טוב יותר מאיתנו.
איך בדיוק אפשר להציג נתונים בצורה מדויקת, אם גם השואל לא מבין כלום, והוא בבחינת שואל שלא כעניין?!
מקדש מלך כתב:נוטר הכרמים כתב:נדהמתי לקרוא הבוקר בעיתון שניתן היתר ע"י משרד הבריאות לקבוצות ספורט לערוך אימונים עד ארבעים איש. כמובן תוך שמירת מרחק וכו'.
ברור שדעת תורה היא להחמיר יותר מאותם פוקרים. אלא שאין בכוחינו להחמיר יותר מהם. הרי אפילו מה שהם אוכפים מזלזלים.
נוטר הכרמים כתב:מקדש מלך כתב:נוטר הכרמים כתב:נדהמתי לקרוא הבוקר בעיתון שניתן היתר ע"י משרד הבריאות לקבוצות ספורט לערוך אימונים עד ארבעים איש. כמובן תוך שמירת מרחק וכו'.
ברור שדעת תורה היא להחמיר יותר מאותם פוקרים. אלא שאין בכוחינו להחמיר יותר מהם. הרי אפילו מה שהם אוכפים מזלזלים.
בינתיים, הובאו כאן דעות חלוקות,
יש את הנחיות הביד"ץ העדה החרדית שקיימו ישיבת בית דין והוציאו הודעה ברורה שלא לסגור את בתי החינוך והישיבות,
יש את הוראת הגרח"ק,
ומאידך, הקו של הרב רובין ועוד.
סדנא דארעא לאו חד הוא.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים