סגי נהור כתב:דומה שהסיפור הובא בהתייחס לדוגמא ממלחמת המפרץ ותו לא.
איש_ספר כתב:קבלתי גם את זה
תושב ניו יורק מהקהילה החרדית: המצב מאוד גרוע - יש גופות ששוכבות בבית החולים
בנימין בן ברבר מהשכונה בורו פארק בברוקלין מדווח על מספר הנפטרים היהודים מקורונה, בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בתוכנית "קלמן ליברמן", 30.3.20
https://omny.fm/shows/kan-news/2498420d ... 8e006f8452
מה שלומך?
- "ברוך ה'. מה אגיד לך, המצב פה מאוד מאוד גרוע".
תסביר קצת.
- "בשבע השעות האחרונות נפטרו כאן 98 אנשים, בניו יורק. מדברים על 2484 אנשים שכבר נפטרו, יהודים וגויים. המצב כאן בבורו פארק, הלוויות פה, ממש בוקעות שחקים. אי אפשר לתאר את זה. בבית החולים "מיימונידס" הביאו היום טריילר גדול של קירור כדי לאחסן את הגופות. עד כדי כך".
כמה אנשים מהקהילה שלכם נפטרו?
- "אני לא יכול להגיד לך בדיוק, לדאבוננו. שני ידידים קרובים שלי, אחד בן 42 נפטר אתמול בלילה, וידיד טוב אחר נפטר בגיל 53. כל הזמן שומעים על אנשים חרדים שנפטרו. זה מאוד מעציב ומדאיג. אתה שומע פה, בברוקלין, במונסי, בפלטבוש, על אבות לילדים קטנים שנפטרים. זה מאוד מפחיד, רק לחשוב על זה אפשר לצאת מהדעת. אני יושב בבית כמעט שבועיים. נכנסתי לבידוד מרצוני הטוב, לא הלכתי להיבדק ...
אני עסקן ציבורי. אני כל היום בטלפונים עם האנשים הנכונים ושומע מה שקורה. אני מבקש מאחי בני ישראל בארץ, כאן או בקנדה, שאף אחד לא יתחכם. זה לא צחוק. תחשבו שזה כמו מלחמה והטילים עפים. אם תצא החוצה - הטיל יכול לפגוע בך. אמנם הקורונה זה לא דבר מוחשי, לא רואים את זה. לא להתחכם. לא ללכת להתפלל במניין".
אתה רואה סביבך שעדיין מתנהלים רגיל?
- "למעשה אנשים הפנימו את זה די מאוחר. לא היה בתודעה שהדבר כל כך חמור. אני רוצה לציין שהשר ליצמן תפס את זה בזמן, כשאסר את הטיסות מסין. חשבו שהוא הזוי. אצלנו לא תפסו את זה בזמן. בפורים כולם היו ביחד, והיה משלוח מנות. זה דבר שהזיק מאוד למצב הזה. אבל אי אפשר לבכות על מה שהיה".
...
אתה אומר שהפגיעה של הקהילה היהודית בכלל, הקהילה החרדית, גדולה יותר?
- "אני לא יודע מה נעשה מסביב. אני נמצא בקהילה שלנו. אבל המצב מאוד גרוע. אני לא יוצא החוצה אבל אני מעודכן במה שקורה. בבית החולים "מיימונידס" יש ממש גופות ששוכבות. עד כדי כך שבית הלוויות ביקשו מתנדבים שיש להם "מיני-וואן" שיעזרו לקחת את הנפטרים לשדה".
- איך נראות הלוויות?
"כמעט ולא משתתפים. אנשים מפחדים לצאת. זו צרה על צרה, גם לא באים לנחם, כי מפחדים להיפגש. מנחמים דרך הטלפון".
יצא לך לראות את התמונות או את הדיון שנערך בישראל סביב חלקים קטנים בחברה החרדית?
- "אני חושב שיש להם דין של רודף, דין של רוצחים. צריך להעניש כאלה אנשים בכל החומרה. קודם כול צריך להסביר להם. אם הם עושים את זה, כמובן שהם לא מבינים את חומרת העניין. הם לא מזיקים רק לעצמם, אלא גם לאחרים. אדם יכול לסחוב את זה, והוא לא מרגיש, אבל מעביר את זה לאיש אחר. הוא ממש רוצח אנשים אחרים. ההסברה צריכה להיות הרבה יותר חזקה מאשר להעניש. אף אחד לא רוצה למות או שהשני ימות. הם לא מבינים את חומרת העניין, לא מבינים מה קורה כאן. אני שייך לבובוב. בובוב 45 וכן בובוב 48 ישר סגרו את בתי הכנסת והמקוואות. האדמו"ר שלנו, בובוב 45, נתן דרשה, הסביר לאנשים את החומרה. אין אף מתחכם ...".
זאב ערבות כתב:רבותי הזהרו לנפשותיכם: כעת נודע שהיום נפטרה במונסי מהמגפה אשה חשובה וזאת לאחר שלקחה את תערובת התרופות שנתן לה אותו רופא רוצח ממונרו שהרעילו את גופה. הדבר ברור ובדוק וכעת ניתן לתבוע אותו על רשלנות רפואית כדת וכחוק שעשה כנגד הוראות ה-fda. מי שלוקח תרופות אלו בתקווה שזה יעזור לו נגד הנגיף משחק באש.
זאב ערבות כתב:כתבת בהתחלת המחלה ושאלתי אותך מה נחשב תחילת המחלה? אז עכשיו אתה עונה כשעדיין סימוני הוירוס לא התגברו כ"כ... הבעיה כפי שציינתי שברגע שמתקשים לנשום זה כבר מאוחר מדי לדבריו... כלומר אתה צריך לקחת סיכון ולחשוב אולי נפגעת לפני שיש סימנים, בקיצור יש כאן מה שנקרא catch 22 ובנוסף תוסיף את הסיכון שבעבורו דרוש מוניטור לב לפי הוראות השימוש ואתה משחק ברולטה רוסית... והעובדה המציאותית כדבריך שנותנים זאת כעת למאות חולים, הם עושים זאת בניגוד להוראות הfda של לקיחת התרופות וניתן לתבוע אותם לדין על כך ואין שום דרך לדעת עם זה עזר או לא כפי שכתבתי בפירוט בהודעה הבאה. וזה לא שונה מרופאים שנותנים עצות והמלצות לא להתחסן ועל זה נאמר טוב שברופאים לגיהנם ורחמנות על אנשים שהולכים לכאלה רופאים והרבה מהם עושים זאת כיוון שאפסה תקוותם ואומרים לעצמם אין לי מה להפסיד.
ד"ר ולדימיר זלנקו טיפל כעת ב -699 חולי וירוס קורוניו בהצלחה של 100% באמצעות הידרוקסיכלורוקין סולפט, אבץ ו- Z-Pak [עדכונים]
צוות TechStartups שהוצב בתאריך 28 במרץ, 2020
ביום רביעי האחרון פרסמנו את סיפור ההצלחה מד"ר ולדימיר זלקו, מטפל מוסמך בלוח בניו יורק, לאחר שטיפל בהצלחה ב -350 חולי וירוס בהצלחה של 100 אחוז באמצעות קוקטייל של תרופות: הידרוקסיכלורוקין בשילוב עם אזיתרומיצין (Z- פאק), אנטיביוטיקה לטיפול בזיהומים משניים, ואבץ גופרתי. ד"ר זלנקו אמר שהוא ראה את הסימפטום של קוצר נשימה נפתר תוך ארבע עד שש שעות לאחר הטיפול.
כעת ד"ר זלנקו מספק עדכונים לגבי הטיפול לאחר שטיפל בהצלחה ב- 699 חולי COVID-19 בניו יורק. בראיון בלעדי עם ראש עיריית ניו יורק לשעבר, רודי ג'וליאני, חולק ד"ר ולדימיר זלנקו את תוצאות המחקר האחרון שלו, שהראה כי מתוך 699 מטופליו שטופלו, נפטרו אפס חולים, אפס חולים שנחשפו וארבע אשפוזים.
ד"ר זלנקו אמר כי הטיפול כולו עולה 20 דולר בלבד בפרק זמן של חמישה ימים בהצלחה של 100%. הוא מגדיר את ההצלחה כ"לא למות. " ד"ר זלנקו פרסם את הודעת הווידיאו בפייסבוק לראשונה בשבוע שעבר וקרא לנשיא טראמפ "לייעץ למדינה שעליהם ליטול תרופה זו."
מחקר של המכון הלאומי לבריאות (NIH) אישר גם כמה מהממצאים של ד"ר ד"ר זלנקו. המחקר שערך NIH הראה שתוסף אבץ מקטין את התחלואה של זיהום בדרכי הנשימה התחתונות בקרב חולי ילדים בעולם המתפתח. מחקר שני שנערך גם על ידי NIH, שכותרתו: "פעילות אנטי-ויראלית חוץ-גופית והקרנת תכנון מינון מיטבי של הידרוקסיכלורוקין לטיפול בתסמונת הנשימה החריפה קורונווירוס 2 (SARS-CoV-2)", הראה גם כי הידרוקסי-כלורוקין חזק יותר בהריגה. הנגיף מחוץ למבחנה (בצינור המבחן ולא בגוף).
להלן סרטון הראיון האחרון שלו המסביר את הצלחת הטיפול.
מגמה עכשיו
ד"ר ולדימיר זלנקו טיפל כעת ב -699 חולי וירוס קורוניו בהצלחה של 100% באמצעות הידרוקסיכלורוקין סולפט, אבץ ו- Z-Pak [עדכונים]
צוות TechStartups 28 במרץ, 2020
ריפוי נגד וירוס: חוקרים צרפתים השלימו מחקר נוסף חדש על 80 חולים, התוצאות מראות ששילוב של הידרוקסיכלורוקין ואזיתרומיצין יעיל לטיפול ב- COVID-19
צוות TechStartups 27 במרץ, 2020
זאב ערבות כתב:הנה רשימת חלקית של בתי כנסת שהיו פתוחים עדיין בשבת בבורו פארק ואתה אומר לי שאני המטורף.
Ungvar - 5306-12 16th Ave
התקשורת עוסקת בהרחבה בנתוני ההדבקה בחברה החרדית, אולם ביישוב אחד, זה שנפגע יותר מכולם בהתחלה, הצליחו להתגבר על התפשטות המגפה. קריית יערים (טלזסטון) שבהרי יהודה כונתה בהתחלה "בירת הקורונה המקומית", אך כעת רושמים שם כמעט שבוע של אפס הדבקות.
אחד מתושבי המקום נדבק מקרובת משפחה שהגיעה מצרפת, ובמסיבת פורים שבה השתתפו כמה עשרות מתושבי המקום, הדביק כמה מהם. בתוך זמן קצר התברר, כי ההיחשפות לנגיף בישוב הגיעה לשליש מהתושבים, אלפיים מששת אלפים שהוכנסו לבידוד מלא, ומספר הנדבקים עלה בכל יום.
"עבדנו באגרסיביות, הרבה יותר ממה שהציבה הממשלה"
ראש המועצה המקומית יצחק רביץ (בנו של ח"כ אברהם רביץ ז"ל) מסביר בראיון ל"גלובס" כי עצירת המגפה נזקפת לזכות כמה צעדים קשים, קשים עוד יותר מאלה שהנחה משרד הבריאות. "כששומרים על בידוד בלי פשרות ועיגולי פינות זה עובד. שומרים מרחק. עבדנו באגרסיביות, הרבה יותר ממה שהציבה הממשלה. כך למשל סגרתי כמעט לחלוטין את המכולת, ומי שהגיע לפתחה, השאיר רשימה, או שהתקשר בטלפון למוקד המיוחד שפתחנו, ועובדים של המועצה הכינו את המשלוח. קו הטלפון עבד עשרים וארבע שבע.
"לא רציתי לסגור לחלוטין את דלתות המרכול כדי לא להיכנס לאווירת נכאי מוחלטת אבל הורדנו לאפס את אפשרות ההידבקות במרחב הציבורי. סגרנו את המקווה המקומי, את כל בתי הכנסת, את מרכז הפיס, והשקענו עבודה מקסימלית בשכנוע התושבים. רב הישוב שלא היה חייב להיכנס לבידוד עשה כן כדי לתת דוגמה ופרסם הנחיות רבניות המחייבות לעמוד בכל הדרישות לרבות אלה המחמירות של המועצה. והציבור נשמע להנחיות באופן מלא.
"לא היו הפרות. אכפנו את זה באמצעות הסברה בעיקר, סיורים ברחובות ועם הרבה הרבה סיוע לתושבים. היום ירדנו ל 150 איש בבידוד, לעומת אלפיים קודם לכן, חלק ניכר מ 30 אלה שנדבקו החלימו, וכל מי שהיה באישפוז יצא ממנו ברוך ה'.בשבת שום בית כנסת לא היה פתוח, מתפללים יצרו מניינים של עשרה ברחובות, וחלקם התפללו ושרו במרפסות מאוחדים לתפילה".
איך אתה מסביר את השוני מריכוזי אוכלוסייה חרדים אחרים?
"החרדים אצלי זו אותה אוכלוסייה כמו במודיעין עילית ביתר עילית ובני-ברק. הצלחנו להטמיע את הצו האלוקי של "ונשמרתם לנפשותיכם מאוד". מפקד תחנת המשטרה האזורית "הראל" התקשר אלי לספר לי שאצלנו שומרים על ההנחיות הכי טוב מכל הישובים בסביבה. מה הסוד? גם כי דאגנו לספק את צרכי התושבים. קודם כל אוכל, מלבד המרכול המקומי הקטן, הבאנו יזם שפתח מרכול חירום ענק באוהל במקום שהקצתה העירייה.
"האישורים שברגיל ניתנים בתוך חודשים זורזו לימים, והמרכול החל לספק מזון לכל התושבים במערך משלוחים שארגנה המועצה. התושבים יכולים להגיע לשם במגבלות המרווחים בין הנכנסים ומקסימום שוהים בחלל. השתלטנו על המרחב הציבורי, לא השארנו פתח להידבקות, והציבור נשמע לנו".
ואיך מסייעים לתושבים התקועים בבית? אין אינטרנט לרוב, או טלוויזיה.
"יש פה משפחות עם 13 נפש בדירה של 75 מ"ר, תחשוב כמה זה קשה להחזיק אותם בבית. דאגנו להבאת תוכן והפעלות לבתים, חילקנו משחקים לפתחי הבתים, חוברות יצירה, ספרים וחוברות צביעה. פתחנו קו טלפון ייעודי שהמתקשרים אליו שומעים שיעורי תורה, תוכן לילדים, סיפורים ואגדות, ועוד ועוד. החלוקה מתבצעת בימי שישי עם ערכות שלמות המובאות לפתחי הבתים. היא כוללת חומר לכל הגילאים כולל להורים. ואגב גם ספרים וחוברות בענייני הקורונה.
"חוץ מזה יש קו טלפון עם עמדות רבות לכל שאלה וצורך של התושבים 24/7, לרבות קו חירום לשבת. צוות מתנדבים הוא שמתפעל אותו. בשבת הקודמת (21/3) היו כמה מקרי חירום לרבות אדם שהגיעה תוצאת הבדיקה שלו ונאלצנו להודיע ברמקול לתושבים שהיו עמו במגע להיכנס לבידוד. גם אני נאלצתי לשוחח בטלפון בשבת, בשל מצב החירום".
מה היית מציע לראשי רשויות אחרים?
"לא להתפשר ולקבל החלטה שמחליטים את ההחלטות הקשות הלא פופולריות. זה בניגוד לאינסטינקט הבסיסי של נבחר ציבור לרצות את בוחריו את שולחיו. כשנחשפתי לעניין הבנתי שחייבים לעשות הכל כדי להציל חיים, זה ראשון במעלה. כך סגירת המרכול המקווה ובתי הכנסת עוד בטרם הנחה משרד הבריאות לעשות כן.
"להקדים את משרד הבריאות בהנחיות, לברר מראש אם יש חולה, איזה מסלול עשה ולפעול לבידוד מי שהיו עמו במגע עוד בטרם יעשה זאת המשרד. לסגור את המכולות הקטנות לקניה רגילה ולעשות משלוחים במקום. לדאוג לאספקת מזון סדירה באמצעות המשלוחים, עגלות הופר המדפים והקופות היו מגורמי ההדבקה הגדולים. לדאוג לפעילויות לתושבים שבבידוד והסגר. ולהתפלל, הרבה. אם לא היינו נוקטים בצעדים האלה, אלוהים ישמור היכן היינו היום".
יושב הארץ כתב:אחוזי בעולם שנפטרו מהמחלה
אחוזי מוות:
איטליה - 11 (!) אחוז.
ספרד - 8.5 אחוז.
צרפת - 6.5 אחוז.
אנגליה - 6.2 אחוז.
גרמניה - 0.85 אחוז.
ארצות הברית: 1.75
ישראל. 0.35.
יושב הארץ כתב:אחוזי בעולם שנפטרו מהמחלה
אחוזי מוות:
איטליה - 11 (!) אחוז.
ספרד - 8.5 אחוז.
צרפת - 6.5 אחוז.
אנגליה - 6.2 אחוז.
גרמניה - 0.85 אחוז.
ארצות הברית: 1.75
ישראל. 0.35.
מלבב כתב:זאב ערבות כתב:רבותי הזהרו לנפשותיכם: כעת נודע שהיום נפטרה במונסי מהמגפה אשה חשובה וזאת לאחר שלקחה את תערובת התרופות שנתן לה אותו רופא רוצח ממונרו שהרעילו את גופה. הדבר ברור ובדוק וכעת ניתן לתבוע אותו על רשלנות רפואית כדת וכחוק שעשה כנגד הוראות ה-fda. מי שלוקח תרופות אלו בתקווה שזה יעזור לו נגד הנגיף משחק באש.
The Food and Drug Administration on Sunday issued an emergency use authorization for hydroxychloroquine and chloroquine, decades-old malaria drugs championed by President Donald Trump for coronavirus treatment despite scant evidence.
The agency allowed for the drugs to be "donated to the Strategic National Stockpile to be distributed and prescribed by doctors to hospitalized teen and adult patients with COVID-19, as appropriate, when a clinical trial is not available or feasible," HHS said in a statement, announcing that Sandoz donated 30 million doses of hydroxychloroquine to the stockpile and Bayer donated 1 million doses of chloroquine.
עתניאל בן קנז כתב:מענה איש כתב:ויש גם שינוי באופן ההגדרה מה נחשב ל'מת מקורונה' בין המדינות, יש מדינות שלא מחשיבות אנשים עם מחלות רקע כמת מקורונה
אכן.
אבל עדיין אפשר לראות כיצד ב"ה - חסדי ה' כי לא תמנו לגווע - כיצד המצב בארצינו הקדושה שפיר יחסית לשאר מדינות.
- מבלי להכנס כעת באיזה צינור השתדלות באו חסדים אלו.
זאב ערבות כתב:זה היה בחדשות, אך זה מטעה כמו כל ההודעות שלך בענין חיסונים! הנה מה שנכתב בספרות המקצועית באנגלית אתמול יום ראשון בקשר להודעה הזו ואח"כ אתרגם קצת:
Here are the latest coronavirus stories Medscape's editors around the globe think you need to know about today:
קרית מלך כתב:עם מי הצדק???
אראל כתב:כנראה שממשלת נוא יארק לא שמעו לקול הזאב והזאבה כאן
היום אישרו הFDA להפיץ כמה מיליונים מהתרופה הנ"ל ולחלקם לחולי קורונה
אגב, מישהוא עדיין זוכר את האתר הזה כ'פורום תורני'???
זאב ערבות כתב:אראל, אני מודה לך מקרב לב ותמשיך בהשמצותיך וקללותיך, כידוע זה מכפר ומזכך ואת זה כל אחד צריך במנה גדושה בימים אלה וראיתי מובא שאם היו נותנים לאדם בחירה לכפרת עוונות מה הדבר הכי קל? והתשובה קבלת בזיונות ובפרט ברבים
אראל כתב:לאלו שכל דאגתם עתה רק האיך לפרסם ולקרקר בקול צווחה ברשת האינטרנט [כולל גם הפורום הזה], להגדיל את מדורת האשמה על עצמינו, או להראות אצבע האשמה על מנהיגי הקהילות שלנו... שידעו שנושאים אחריות נוראה רח"ל
למי שמבין אנגלית שיקרא את זה:
[בית החולים 'מייאמאנידיס' בגבולות העיר ואם בישראל 'בארא פארק' המעטירה]
תסמר שערות אנוש, ותצילנה אזני כל שומע!!
יושב הארץ כתב:מצמרר!
הרב מרדכי גוראריה והרב מנחם ניסים במשלוח מנות איש לרעהו השנה. שניהם נפטרו מהקורונה.
זאב ערבות כתב:מדוע אתה מסיט את האשמה על מה שקורה בקרב אנשיכם? העובדה שלא הקשבתם להוראות מיד בהתחלה ואף זלזלתם בהם ואף אתה רבים מכם מזלזלים עד שראש העיר יצא בהצהרה שיסגור את כל בתי הכנסת בעיר לצמיתות, וזה קורה גם בארץ בעיקר בריכוזים שלכם. זה פשוט נגרר מכך שאתם מזלזלים בדינא דמלכותא ולכן המשכתם בשגרת חייכם עד שהדקו לכם את החבל ולא נותרה לכם ברירה..
אראל כתב:זאב ערבות כתב:אראל, אני מודה לך מקרב לב ותמשיך בהשמצותיך וקללותיך, כידוע זה מכפר ומזכך ואת זה כל אחד צריך במנה גדושה בימים אלה וראיתי מובא שאם היו נותנים לאדם בחירה לכפרת עוונות מה הדבר הכי קל? והתשובה קבלת בזיונות ובפרט ברבים
וכן למר
איני יודע מאיזה כפרת עונות אתה מדבר, לא מגיע לך שום כפרה אחר שכבר רבת שבעה נפשי מהשמצותיך ועלילות שוא ושקר, לשון הרע'ס ורכילות שאתה מעלה כאן כסדר עלי ועל בני קהילתי
ישפוט ה' ביני ובינך
מעתה, שוב לא אתיחס אליך בלי"נ, יהי לך אשר לך, אך תזכור היטב, עבירות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפורים מכפר!!
ואם רצונך עז להוריד את רמת האתר הנכבד הזה עד לעפר, שתמשיך ככה.....
אראל כתב:זאב ערבות כתב:מדוע אתה מסיט את האשמה על מה שקורה בקרב אנשיכם? העובדה שלא הקשבתם להוראות מיד בהתחלה ואף זלזלתם בהם ואף אתה רבים מכם מזלזלים עד שראש העיר יצא בהצהרה שיסגור את כל בתי הכנסת בעיר לצמיתות, וזה קורה גם בארץ בעיקר בריכוזים שלכם. זה פשוט נגרר מכך שאתם מזלזלים בדינא דמלכותא ולכן המשכתם בשגרת חייכם עד שהדקו לכם את החבל ולא נותרה לכם ברירה..
באמת אין טעם להשיב על כל קללותיך
אך כדי שהפה מפיק מרגליות שלך ימשיך הלאה, אדחוק את הכפתור עוד פעם...
נו
ווארפטס אריין אין דעם חכם נאך א קוואדער, וועט ער ווייטער רעדן...
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים