הודעהעל ידי ש. ספראי » א' אוקטובר 11, 2020 2:43 pm
והנה מייל מת"ח מרביץ תורה באחת הישיבות הנודעות בירשת"ו שקיבלתי בערב שמח"ת:
לצערי, שמחת החג שלי, ושל בני ביתי הופרה, על ידי מי שניסה לעשות שימוש ציני, במראות קשים ורעים, שנצפו והוסרטו במהלך התפרעות השוטרים, בעיצומם של ימי זמן שמחתינו.
בשונה משולחי ההסרטות, שניסו להמריד נגד גדולי ומאורי האומה, תוך שימוש ציני בסרטי אימה (שלצערינו היו אותנטים ואמיתיים), אני הבנתי מתוכם משהו אחר לגמרי:
~~~
ברוך ה', זכינו לעוד שיעור. עוד לימוד שלימדנו, שאנחנו עדיין בגלות..
עוד שיעור, שיעיל גם לאלו שפוזלים החוצה, שמרגישים שכעת הוא הזמן להשתלב, כביכול, ולהיות ככל העמ(ים).
יש לי שכן יקר, ת"ח חשוב, שבנו היה עילוי ממש. אברך יקר ששקד על תלמודו, ונבחן ברבנות כמעט את כל הבחינות של כושר לרב עיר, אלא שלפני תקופה פגשתי אותו, ולצערי... הוא פרש, והצטרף ל"אברטק" (עוד שקר ואחיזת עיניים, מבית היוצר של "היה אדם בצאתך" - המודרני), וגם - אין להתפלא - הוריד את הכובע והחליפה...
שמעתי מאביו, איך שאמר באירוניה, שההתנהגות הנוכחית כלפי החרדים מזכירה לנו שאנחנו לצערינו עדיין "שני עמים" (בלי שתי מדינות) - "עם התורה", ואלו שלא (אולי נקרא להם "עם הארץ")...
נדמה לי שהשכן הזה, לקח את המסר ועשה אתו שימוש מועיל, להראות לשאר בניו איך בנו הגדול טועה...
והוא פשוט צודק.
~~~
אבל בכל זאת,
נדמה לי שיש כשל בהסברה. ההסברה שממוקדת רק במגננה, ולא בהתקפה...
בחור ישיבה הלך אמש לפגישה בפארק הירקון.
מאות אנשים ישבו שם ואכלו וחגגו בלי מסיכות, ושום שוטר לא נצפה בשטח כלל ועיקר.
שכן אחר נסע באוטובוס באיזור חילוני,
שום אדם לא קיבל דוח באוטובוס, חוץ משני חרדים.
איך אמרה אישה אחת באוטובוס, "מזל שאני לא חרדיה, אחרת הייתי מקבלת ג"כ דו"ח"...
לאותו מייל שהזכרתי בתחילת דברי, צורף סרט מזעזע מהפגנות בגאולה,
וסליחה על הביטוי,
אבל חבל שאף אחד לא עולה לתקשורת ומדבר על זה שמשטרת ישראל מורכבת מאנשים שהיו הילדים האלימים בכיתה
משטרה שמורכבת מחומר (בלתי) אנושי, שפורקת יצרים בהפגנות, במקום לעשות שיטור וסדר, שה"פרנק" שנשאר כיתה הוא השוטר של מחר, ואנשי העולם התחתון הם שם, רק בגלל ש"שם" (במשטרת ישראל) הם לא התקבלו...
לדעתי, ואולי אני טועה, צריך הסברה התקפית על ה"קורונה החילונית", המופצת דרך בני הנוער ששמים פס על כל חוק וסדר, בלי לתת דו"ח (תרתי משמע) לאף אחד,
צריך לדעתי להראות בעינים, במסע מתוקשר היטב - את האמת כפי שהיא, בלי כפפות ועם אגרופנים...
צריך לחזור כמו פעם, ולהשתמש בפירסומאים מקצועיים, שידגישו את הנקודות, ויראו לעין כל את הבלוף.
ולהתפלל לה' שיצליח.
~~~
לדעתי, התמונות הללו, יכולות לשמש לכלי גם לצורכי קירוב,
להראות את השקר, ולהביא רחוקים לראות מקרוב איך נראה יהודי חרדי באמת.
איך "מנייני חצרות" מחזיקים מעמד בחום של 42 מעלות, וכל שכן בחום של 32 מעלות (בלבד), איך הקפות בשמחת תורה נערכות למאות, תוך שמירה על הבריאות, ואיך ברחובות ירושלים ובני ברק, שמחים במועד, על אף ולמרות שהרוב הממושמע והמוחלט הולכים במסכות כדבעי...
כך לענ"ד.