- WhatsApp-Image-2020-12-22-at-12.05.34-714x1024.jpeg (96.6 KiB) נצפה 8511 פעמים
סגי נהור כתב:הטענה היא שהחיסון מונע הדבקה בסבירות גבוהה (ראה לדוגמא במאמר של מכון ויצמן (דוידסון) שצורף).
כמו כן, ידוע שהחיסון מגן ממחלה, אך לא ברור עדיין אם הוא מונע גם את עצם ההדבקה בנגיף, ולכן את האפשרות שמחוסנים יידבקו, יישארו בריאים אך יעבירו את מחולל המחלה לאחרים. כל עוד לא נדע במידה גבוהה של ודאות שהחיסון מונע הדבקה של בני אדם, גם מחוסנים יצטרכו להמשיך לנקוט צעדים כדי לוודא שלא יידבקו בנגיף וידביקו אחרים.
שקלאוו כתב:ניים ושכיב כתב:הבהרה: ההודעה הבאה לא קשורה בכלל לקורונה. היא רק זעץ מוסרי שקיבלתי מהאשכול
מי שמאמין בקורונה קורא פה הודעות בסגנון
"בינו נא זאת".
איני רואה בתגובה שלך שום "זעץ מוסרי". מה שאני כן רואה בבירור זה: כשל לוגי קלאסי מסוג איש הקש, פראנויה וחרדה שמשתפכים על דפי הפורום מתוך ידים רועדות שממלאות כל משפט בסימני קריאה ושאלה מרובים.
שני ואבן ביום וזה משתפר פלאים. גם יראת שמים יכולה לעזור (אם כי אין להשיגה במרשם רופא)
איש גלילי כתב:סגי נהור כתב:הטענה היא שהחיסון מונע הדבקה בסבירות גבוהה (ראה לדוגמא במאמר של מכון ויצמן (דוידסון) שצורף).
זה מה שמצאתי (עובדות, לא סברות):כמו כן, ידוע שהחיסון מגן ממחלה, אך לא ברור עדיין אם הוא מונע גם את עצם ההדבקה בנגיף, ולכן את האפשרות שמחוסנים יידבקו, יישארו בריאים אך יעבירו את מחולל המחלה לאחרים. כל עוד לא נדע במידה גבוהה של ודאות שהחיסון מונע הדבקה של בני אדם, גם מחוסנים יצטרכו להמשיך לנקוט צעדים כדי לוודא שלא יידבקו בנגיף וידביקו אחרים.
בהמשך הם מניחים סברא שגם לא יוכלו להידבק, על פי מבחן קופים לטענתם. בפועל (מה שלא מופיע במסמך הזה), בניסוי האנושי היו כמה שנדבקו ואף פיתחו תסמינים קלים.
שקלאוו כתב:ניים ושכיב כתב:הבהרה: ההודעה הבאה לא קשורה בכלל לקורונה. היא רק זעץ מוסרי שקיבלתי מהאשכול
מי שמאמין בקורונה קורא פה הודעות בסגנון
"בינו נא זאת".
איני רואה בתגובה שלך שום "זעץ מוסרי". מה שאני כן רואה בבירור זה: כשל לוגי קלאסי מסוג איש הקש, פראנויה וחרדה שמשתפכים על דפי הפורום מתוך ידים רועדות שממלאות כל משפט בסימני קריאה ושאלה מרובים.
שני ואבן ביום וזה משתפר פלאים. גם יראת שמים יכולה לעזור (אם כי אין להשיגה במרשם רופא)
דרומי כתב:ייש"כ הרב פרנקל תאומים, קיימת את מצות מחאה בהידור.
האם שכנעת מישהו? לא נראה לי.
ומה לגבי הגנה על אלו שלא יכולים להתחסן?
לרוב, אומרים שעל כולם להתחסן, על מנת להגן על אלו שלא יכולים להתחסן.
אבל במקרה של חיסון הקורונה, לראשונה, אפשר לחסן גם את קבוצת מדוכאי החיסון, שעליה מדברים תמיד שהיא זקוקה ל"הגנת העדר".
כלומר, במקרה זה, שבו כמעט כל מי שבסיכון יכול להתחסן ובמיוחד שהחיסון מראה יעילות כל כך גבוהה עבור המתחסן, אין באמת הצדקה לטיעון "בוא להתחסן כדי להגן על אחרים".
דרומי כתב:ייש"כ הרב פרנקל תאומים, קיימת את מצות מחאה בהידור.
האם שכנעת מישהו? לא נראה לי.
סגי נהור כתב:אבל אם ברי לו שאין שום ממש בדבריהם, כאן בדיוק המקום לומר זאת באופן ברור וזה גופא מסייע לליבון הדברים כהוגן.
גימפעל כתב:יהודי אמר לרופא שהוא מפחד להתחסן בגלל שהוא לא יודע מה הכניסו בחיסון,
שאל אותו הרופא "ובסופגניות שאכלת שבוע שעבר אתה כן יודע מה הכניסו ?"
ארי שבחבורה כתב:אני לא יודע איך עדיין לא הוזכרה כאן ההוכחה המפורשת מפרשת השבוע שאסור להתחסן, וכפי שנאמר -"וְלֹֽא־יָכֹ֨ל יוֹסֵ֜ף לְהִתְאַפֵּ֗ק", ובת"א - "ולא יכיל יוסף לאתחסנא".
וזו הוכחה שאין עליה תשובה.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 21 אורחים