פרנקל תאומים כתב:גם אני שמעתי טובות מכמה מאחייני מישיבות שונות עם קפסולות.
אינני יודע מה האינטרס שיש כאן למישהו להשמיץ את המתווה הזה כל הזמן. מבחינתי ההשמצה הזאת מעידה שאין כאן דאגה כנה לבחורי הישיבות כ''א רצון לנגח ולהתעמת וללמד חובה. תחת לפעול ולסייע.
אפשר בהחלט לטעון שהקפסולות הינן פיתרון חלקי בלבד לע'''ע. אפשר בהחלט להתאונן על מנהלים שלא ''הופכים את העולם'' כדי ליצור קפסולות אפקטיביות בישיבותיהם. ויותר טוב הוא בכלל לא להתאונן כ''א להציע ולנסות להוביל פתרונות נוספים (שאינם מסכנים את הציבור).
אבל הזלזול החלול הזה בפעולה היעילה והמוכחת של מתווה הקפסולות רק מפני שהיא התבצעה ע''י אנשים שמאמינים שבורא העולם ציווה אותנו להישמע לרופאים ולמומחים ולא להפיץ מגיפה מסוכנת. היא לא ראויה. בלשון המעטה.
ואני שמעתי, גם מרמי"ם וגם משכנים את האמת הצרופה, שזה אכן היה פתרון, אבל מאוד מאוד מאוד חלקי ובעייתי מכמה בחינות (אני לא דן כעת על החלופות, ואם יש ברירה אחרת).
קודם כל, הזעקה הגדולה היא על האחוזים הניכרים שלא נכללו בקפסולה. אם ננקוט את ישיבת חברון כדוגמא,
מדובר על מאות מאות של בחורים. (וי"א רוב הישיבה. לא בדקתי).
לפי מה ששמעתי, מכלי ראשון, ולא אנקוב בשמות, בהרבה ישיבות חלק מן הקפסולות שבהם כלולים בחורים פחות רציניים - האוירה באותם קפסולות היתה ירודה מאוד מבחינה תורנית ורוחנית. אני יודע על ראש ישיבה אחד שבגלל זה כבר גמר את הזמן לפני שבוע, והשאיר מעט מאוד בחורים בקפסולות במתכונת ישיבת בין הזמנים, וראש ישיבה שני שכבר הצהיר ברורות שלא משנה מה יהיה, הוא לא פותח קפסולות זמן הבא. (מדובר על שנים מהחשובים ביותר. פרטים באישי).
נ"ב, הדגשה מעין זו
מבחינתי ההשמצה הזאת מעידה שאין כאן דאגה כנה לבחורי הישיבות כ''א רצון לנגח ולהתעמת וללמד חובה. תחת לפעול ולסייע
שוב ושוב, לא רלוונטית בדיון ענייני, ומכשילה כל ויכוח נורמטיבי. וכי למה סבור אתה שהדאגה הכנה היא נחלתו של צד מסוים, והניגוח וההתעמתות ולימוד החובה נחלת הצד האחר?
לכל אחד מבינינו יש גם כוונות טובות ודאגה כנה לבחורי ישיבה. יש לנו בנים ותלמידים שאנו מקיזים עליהם את מיטב כוחותינו ודמנו (תרתי משמע), ולהרבה הרבה מבינינו, יש גם יצר הרע ואינטרסים שונים הנובעים מפחיתות וממידות רעות.
אם תנסה לחפור ולשרש כל מניע של ויכוח, מתכלת ופאה נכרית ועד גיוס, חינוך ואינטרנט, והחפירה תהא כנה ואמיתית, ללא משוא פנים, תקבל תוצאות עגומות מאוד. אחרי שאדם תופס צד הוא מלא נגיעות כרימון. כל עוד יש לו מודעות לכך, אין הדבר נורא כל כך. הבעיה היא שיש כאלו שחושבים זאת רק על הצד שכנגדם.
וכי חושב אתה שצווחות ה'רוצחים', המסירות וההלשנות, ההפחדות וההסתה כנגד ה'שאהידים' נובעות מלב טהור גדוש באהבת ישראל? הרי אותו לב מסרב להשאיל נביא לזכות ציבור בקריאת הפטרה.