בכתבי האריז"ל מבואר שרק טהורים שנטהרו באפר פרה מותרים להשתמש בשם המפורש.
היכן מבואר ד"ז?
וזהו סוד שמוש פרקי היכלות שנשתמשו בו רבי נחוניא ורבי עקיבא ורבי ישמעאל ואנשי כנסת הגדולה, ואחר כך נשתכחו גם דרכי השמושים ההם. ועוד אחרת כי נאבד טהרת אפר פרה בזמן האמוראים עד זמן אביי ורבא כנזכר בתלמוד (חגיגה דף כ"ה) ולכן לא נשתמשו מאז ואילך בעלית הפרד"ס. ומאז ואילך נשתמשו בשמושי עולם העשיה לבדה, ולהיותו עולם השפל מכולם וגם כי המלאכים שבה מעוטן טוב ורובן רע, ולא עוד אלא שהטוב והרע מתדבקים יחד מאד, לכן אין בו השגה כלל, כי אי אפשר להשיג טוב לבדו ולכן מעורבת ההשגה בטוב ורע, אמת ושקר:
ואני שאלתי למורי זללה"ה אם מותר להשתמש בהם כמו הקדמונים שהיו משתמשים כדי לידע החכמה והשיב לי מורי זללה"ה כי אותם החכמים היו משתמשים בשמות הקדש לפי שהיה להם אפר פרה כר' טרפון אבל אנחנו טמאי מת ואסורים בדברים אלו ואפי' אותם השמות שבידינו מוטעים הם והכל אסור ואם הי' איזה אמיתיה הם מו
וז"ל מורי ז"ל, אני הכותב חיים שאלתי למורי ז"ל, על ענין השמוש בקבלה מעשיית, הנאסרת בכל ספרי המקובלים האחרונים, ואיך ר' ישמעאל ור' עקיבא ע"ה, בפרקי היכלות, היו משתמשים בשמות נוראים, לענין זכירה ופתיתת הלב, והשיב לי, כי בזמנם היה אפר פרה מצוי, והיו נטהרים מכל הטומאות לגמרי, אבל אנחנו, כלנו טמאי מת, ואין לנו אפר פרה, ליטהר מטומאת מת, ומה תועלת כשנטהר משאר הטומאות, ועדיין טומאת מת במקומה עומדת, ולכן אין לנו רשות בזמנים אלו, להשתמש בשמות הקדושים והמשתמש בהם ענשם גדול כמש"ל:
אפר פרה היה לאמרראים כמ"ש הראשונים ממ"ש חבריא מדכן בגליל והביא דבריהם הרב משנה למלך פ"ג דאבל סוף דין א' ע"ש באורך. ובזה יבא לכלל ישוב מ"ש בירושלמי דרב אוכל חולין בטהרה בעשרת ימי תשובה, והוו בה רבנן בתראי טובא, ועמ"ש הרב פר"ח סוף סימן תר"ו, ובהכי ינוח לנו דהאמוראים היו כל בך קדושים, והן עתה בשגם המצא ימצא מי שרוצה להתקדש ולפרוש מדרכי העולם אף שיטרח טורח גדול לא יעלה בידו, כי הטומאות חדשות גם ישנות אשר אנחנו ואבותינו בם היו בעוכרנו, כי הטהרה מעכבת ובכל טורח וקושי 'לא מסקי אלא כדמסיק תעלא' ואני בעניותי פשיטא לי דרבינו האר"י זצ"ל היה נטהר באפר פרה על יד אליהו זכור לטוב ואן נחה עליו רוה הקדש להפליא והגם כי לא ראיתי כתוב רמז מזה ולא שמעתי לבי אומר לי שהרב ז"ל היה מעלים הדבר העלם נמרץ לרוב ענותנותו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים