מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

נימוקי ר' אליהו בחור לספר השרשים ומכלול

חיפושי מקורות וכדומה
שמואלייזער

נימוקי ר' אליהו בחור לספר השרשים ומכלול

הודעהעל ידי שמואלייזער » ד' יוני 05, 2024 6:11 pm

שלום וברכה
זכור לי שראיתי באיזה מקום שנימוקי ר' אליהו בחור לספר השרשים ומכלול של רד"ק נכתבו שלא בידיעתו
מישהו יודע היכן המקור לזה?
תודה

יבנה

Re: נימוקי ר' אליהו בחור לספר השרשים ומכלול

הודעהעל ידי יבנה » ד' יוני 05, 2024 7:25 pm

הוא בעצמם כתבם כפי שניתן לראות כאן https://www.kedem-auctions.com/he/node/10638.
לפי ויקיפדיה בערכו ״את הנימוקים ל"דרכי לשון הקודש" של ר' משה קמחי העתיק אחד מעבדיו ופרסם אותם בלי ייחוס (פזארו רס"ח).״ אך לא הביאו מקור לכך.
ובנוסח יותר קדום שם היה כתוב: ״את הנימוקים ל"דרכי לשון הקודש" של ר' משה קמחי העתיק אדם בשם בנימין בן יהודה ופרסם אותם בשמו שלו (פיזרו רס"ח).״

שמואלייזער

הודעהעל ידי שמואלייזער » ד' יוני 05, 2024 9:49 pm

תודה
ברור היה לי שרא"ב כתב את הנימוקים בעצמו, רק שזכור לי שהוא כתב שהדפיסו את זה בלי רשותו.

נוריאל עזרא
שם מלא: נוריאל עזרא

הודעהעל ידי נוריאל עזרא » א' יוני 09, 2024 5:38 pm

שמואלייזער כתב:תודה
ברור היה לי שרא"ב כתב את הנימוקים בעצמו, רק שזכור לי שהוא כתב שהדפיסו את זה בלי רשותו.

ספר מכלול ושרשים עם נימוקיו כתבו שהדפיס בעצמו. (תולדות אליהו התשבי לר' שלמה באבער. [נדפס מחדש בספר התשב"י מהדורת איש מצליח וכן ספרי אליהו בחור מכון זכרון אהרון.] וכן נכתב בספר המכלול הנד"מ).
בספרי אליהו בחור (זכרו אהרון) בהקדמה כתבו בין היתר גם על הגהותיו לספר המהלך של הרב משה קמחי וז"ל:
ביאור ספר מהלך שבילי הדעת ספר מהלך שבילי הדעת בכללי דקדוק לשון הקודש בקצרה מאת רבי משה קמחי אחיו של הרד"ק וביארו ר' אליהו בחור בשנת רס"ד וכאשר הביא הכתבים למאן דהו בשביל שיעתיק לו לקחם האיש והדפיסו בעיר פיזרו בשנת רס"ח מבלי להזכיר את שם מחברו עליו והוסיף בראשו הקדמה מר' בנימין מעיר רומא גם עירב בתוכו דברים מדעתו וליקוטים מספרים אחרים כאשר יספר כל זאת ר' אליהו בחור בסיום המהדורה השניה של הספר אשר הוציא באחרית ימיו בויניציה שנת ש"ו [5] ובמהדורה זו ערך את הספר מחדש והסיר את כל השגיאות ושנה בדרך קצרה כך שבעשרות מקומות מחק משפטים וקטעים שלמים ופעמים גם הוסיף וכו'.

5. שם הכרך נקרא דקדוקים' וכולל בתוכו ארבעה חיבורים בדקדוק מהלך שבילי הדעת' עם פירוש ר' אליהו בחור פתח דברי' לחכם ספרדי קדמון ספר צחות' וספר מאזנים'

ואולי לדברי ר' אליה בחור האלו על הגהותיו לספר המהלך כיוונת.
וכמדומה כיוון לזה בדבריו הקצרים ה"ה
יבנה כתב:...
הי"ו דלעיל.

חזור אל “מנא הני מילי?”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 41 אורחים