עשוי לנחת כתב:באמת המגיד הג"ר מרדכי דרוק זצ"ל היה כל שנה חוזר על יסוד זה, שאף אדם אינו יודע כמה תפילות עוד נגזר עליו להתפלל על דבר פלוני, ולכן אסור לו להתיאש.
תולעת ספרים07 כתב:עשה לי טובה מהר רבי מרדכי דרוק המגיד שעור מהכותל אמר את זה על דעת עצמו או שהביא ראיה לזה - כי אני חשבתי שזה רעיון שלי וגם אני עומד להגיד את זה עוד מעט בשום מקום אנא ממך - האם רבי מרדכי אמר אז זה על דעת עצמו כי הייתי בדרך כלל בהדרנים שלו ולא שמעתיו אף פעם אומר אז זה....
חד וחלק כתב:יסוד ישן, ומהרב גולדווסר שמעתיו פעמים רבות, ראה למשל בספרו קדוש ונורא שמו, במאמר 'דברי חיזוק לתפילה בימים הנוראים'.
עשוי לנחת כתב:תולעת ספרים07 כתב:עשה לי טובה מהר רבי מרדכי דרוק המגיד שעור מהכותל אמר את זה על דעת עצמו או שהביא ראיה לזה - כי אני חשבתי שזה רעיון שלי וגם אני עומד להגיד את זה עוד מעט בשום מקום אנא ממך - האם רבי מרדכי אמר אז זה על דעת עצמו כי הייתי בדרך כלל בהדרנים שלו ולא שמעתיו אף פעם אומר אז זה....
ר' מרדכי לא היה מביא בד"כ מקורות לדבריו, ולפעמים היה אומר "הוא אומר" או "הרב אומר" [לפעמים אמר הרב הגדול והתכון לגריש"א], ולא זוכר אם זה שלו או לא, אך הסיפור ודאי היה איתו.חד וחלק כתב:יסוד ישן, ומהרב גולדווסר שמעתיו פעמים רבות, ראה למשל בספרו קדוש ונורא שמו, במאמר 'דברי חיזוק לתפילה בימים הנוראים'.
הצחקת אותי, אולי ר' מרדכי "לקח את זה" מהרב גולדווסר, כדאי שתבדוק קצת את הגילאים וכו'.
עשוי לנחת כתב:ואגב דאיירינן בהא, אציין ששנים רבות אני מתקשה בנוסח דעל המחיה שהנחלת לאבותינו לאכול מפריה ולשבוע מטובה, דלכאו' בנוסח הנ"ל מבואר דהתכלית הנרצית מארץ ישראל אינה לאכול מפריה, אלא לקיום מצוותיה, וא"כ מאי הוא דמשבחין לקוב"ה על שהנחלת לאכול מפריה?
נוטר הכרמים כתב:עשוי לנחת כתב:ואגב דאיירינן בהא, אציין ששנים רבות אני מתקשה בנוסח דעל המחיה שהנחלת לאבותינו לאכול מפריה ולשבוע מטובה, דלכאו' בנוסח הנ"ל מבואר דהתכלית הנרצית מארץ ישראל אינה לאכול מפריה, אלא לקיום מצוותיה, וא"כ מאי הוא דמשבחין לקוב"ה על שהנחלת לאכול מפריה?
שנים רבות אתה מתקשה?, ולא הובא לידיעתך שכבר בטור או"ח סי' רח בשם הסמ"ג לא גריס להני תיבות ולאכול מפריה מה"ט, וכל הנו"כ הן בטור והן בשו"ע האריכו בזה, ובספרי דרוש וחסידות, ראה בפרדס יוסף החדש כאן מה שליקט בזה.
פרי_העץ כתב:במדרש רבה פרשת וזאת הברכה (פרשה יא,י) מובא שהתפלל תפלות כמנין תרי"ג ליכנס לא"י, ושגור בפי כל שאילו היה משה מתפלל עוד תפלה אחת היה נענה, וע"ז אמר לו הקב"ה רב לך, האם ידוע לזה מקור.
פלתי כתב:ספר הגן ודרך משה בשם המדרש
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 67 אורחים