עושה חדשות כתב:מהו גיל חינוך קטן להימנע ממלאכות בשבת.
https://forum.otzar.org/viewtopic.php?p=444452#p444452
עושה חדשות כתב:מהו גיל חינוך קטן להימנע ממלאכות בשבת.
מצפה לישועת השם כתב:היכי תמצי ששני אנשים עושים מעשה אחד, על אחד נאסר מדאורייתא, ולשני מותר?
לא בפיקוח נפש.
נכתב באיזהו מקומן ע"כ בפורום?
מעט דבש כתב:מצפה לישועת השם כתב:היכי תמצי ששני אנשים עושים מעשה אחד, על אחד נאסר מדאורייתא, ולשני מותר?
לא בפיקוח נפש.
נכתב באיזהו מקומן ע"כ בפורום?
אולי כאן.
ובאמת יש מקרה פשוט: כהן שנושא גרושה.
הסיפריה התורנית כתב:איפה נכתב על אפשרות שבכל ההודעות יוצגו באותו הדף.
שייף נפיק כתב:הגאון המקובל רבי שלום (?) אולמן מהרובע מרבותיו של הגר"נ רוטמן?
האם נכתב מיהו ומהו? הגאון הנ"ל קיבל ממנו רבות, זה עתה שמעתי ממנו בשמו דברים מכבשונו של עולם.
עושה חדשות כתב:היכן נכתב כאן על הפירוש המיוחס לרס"ג על דניאל, ועל דבריו שם אודות פרישות מאכילת בשר בזמן החורבן.
בפורום איני יודע. אבל כמדומני שיש בזה באחד מגליונות פנינים של הרה"ג מרדכי חיים שליט"איקר כתב:האם נכתב בפורום על שמו של החודש חשון/מרחשון?
בקרו טלה כתב:viewtopic.php?f=17&t=11430&p=145938#p107777
אישצפת כתב:בפורום איני יודע. אבל כמדומני שיש בזה באחד מגליונות פנינים של הרה"ג מרדכי חיים שליט"א
אישצפת כתב:בפורום איני יודע. אבל כמדומני שיש בזה באחד מגליונות פנינים של הרה"ג מרדכי חיים שליט"איקר כתב:האם נכתב בפורום על שמו של החודש חשון/מרחשון?
יקר כתב:האם נכתב בפורום על שמו של החודש חשון/מרחשון?
טייטל כתב:היכן נכתב בפורום דברי חיזוק לאדם שנבצר ממנו לעסוק בתורה כל היום ומוכרח לצאת לפרנסתו להביא טרף לביתו, שעבודתו ומהותו חשוב לפני השי"ת וכדו'?
טייטל כתב:היכן נכתב בפורום כאן על הנושא של טוב תורה עם דרך ארץ, דברי חיזוק לאדם שנבצר ממנו לעסוק בתורה כל היום ומוכרח לצאת לפרנסתו להביא טרף לביתו, שעבודתו ומהותו חשוב לפני השי"ת וכדו'?
דרומי כתב:אני מחפש מי שכתב קצת בהרחבה אודות לבישת חולצה עם שרוול קצר (לא בשעת התפילה דוקא, אלא בכלל). וגם אתעניין לדעת - אם כי זה יותר שייך לכאורה לתולדות העמים - מתי החלו חולצות אלו להתפשט בציבור, כי מסתבר לי משום מה שבעולם העתיק לא היה כזה דבר (יתכן ולא היו חולצות בכלל, אבל בכל מקרה שרוול קצר לכאורה לא היה).
דרומי כתב:אני מחפש מי שכתב והרחיב בענין ה'גארטל', בין לתפלה ובין לשאר מצוות, ומה בדיוק החידוש של החסידים בענין זה בשעה שכבר בשו"ע נזכר הענין ד'הכון גו'', וכל המסתעף בענין זה.
אוהב עמו כתב:זכור לי אשכול על כל נדרי שזוהי מנגינה עתיקה מאות שנים או אפילו משירת המלאכים
לא הצלחתי למצוא בחיפוש באשכול במועדים
היכן האשכול נמצא?
תודה רבה
אוהב עמו כתב:זכור לי אשכול על כל נדרי שזוהי מנגינה עתיקה מאות שנים או אפילו משירת המלאכים
לא הצלחתי למצוא בחיפוש באשכול במועדים.
ארזי הלבנון כתב:נדמה לי שהעלו כאן דיון קצר על שוטנשטיין עירובין החדש שיצא בזמן האחרון. אודה למי שיסייע לי למוצאו.
(לא ההערה הקצרה שבאשכול של 'חכם באשי' - כרכי שוטנשטיין החדשים).
מעט דבש כתב:ארזי הלבנון כתב:נדמה לי שהעלו כאן דיון קצר על שוטנשטיין עירובין החדש שיצא בזמן האחרון. אודה למי שיסייע לי למוצאו.
(לא ההערה הקצרה שבאשכול של 'חכם באשי' - כרכי שוטנשטיין החדשים).
viewtopic.php?p=405013#p405013
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 150 אורחים