מיימוני כתב:׳אל דאגה׳ עזר לאמונה????
עשוי לנחת כתב:ואם כבר בחכמת אומות העולם עסקינן הייתי ממליץ מאוד על ספרו של ג'ון גריי "גברים ממאדים ונשים מנוגה", שממש לאחרונה התוודעתי אליו ולאחר שעברנו עליו אני וזג' לאויו"ט קבלנו הרבה תובנות מדהימות על החיים המשותפים. שמאוד הצטערנו שלא קראנו את זה בשנותינו הראשונות יחד.
אך טוב מאוחר מלעולם לא.
יש לציין שהגם שזה מגוי וכמובן שאינו מבוסס על חז"ל, אך יש שם דברים רבים שמוצאים בחז"ל ועכ"פ תואמים דברים רבים ביהדות.
[ואגב, שמעתי שישנם משגיחים שממליצים זאת למאורסים, ואולי רק במקרים ספציפיים והלכה ואין מורין כן וצ"ע.]
יאיר כתב:"סוד המח היהודי" ו"סוד הזכרון המצויין" של ערן כץ ו"כוחו של הרגע הזה"-תודעה עצמית (רבי מכר).
נוטר הכרמים כתב:הבעיה של כל הספרים האלו רבי המכר, שהם גם רבי הממון, ואינם שוים לכל כיס, והנתון הכי חשוב, שאינם מצויים באוצרות הספרים...
קלונימוס הזקן כתב:אף אני חזיתיו כשהוא חוזר על מאה מספרים אקראיים, ועל שמות של אנשים שהוצגו לפניו פעם אחת בלבד במהירות
קלונימוס הזקן כתב:אפרופו גוי: נפוצה בשעתו השמועה כי המחבר הנ"ל התגרש, כמנהג הסנדלרים היחפים. מסתמא יש לו ערך בויקיפדיה האנגלית וניתן לבדוק זאת
קלונימוס הזקן כתב:כלומר שב'אתר הרשמי' הצדיק לא נותן טיפים...
יאיר כתב:קלונימוס הזקן כתב:אף אני חזיתיו כשהוא חוזר על מאה מספרים אקראיים, ועל שמות של אנשים שהוצגו לפניו פעם אחת בלבד במהירות
בענין זה אולי אפשר גם לעבור קורס אצל ר' מאיר אליהו למי שמכיר...(בעל תשובה בגיל 30 וקצת שחזר בתשובה בגיל 19 ובקי בכל הש"ס, זוהר, מדרשים ושאר ספרים ויודע כל הדפים [בד"כ] במדוייק).
[אגב, ניתן לראותו כעת בשידור חי פה:
http://www.musayof.org]
קלונימוס הזקן כתב:זה מעניין מאד. האם תוכל להרחיב אודותיו עוד קצת??
או להפנות לאתרים הפתוחים ל'נתיב'
קלונימוס הזקן כתב:אגב, האם יש כאן שותף לדעתי שהספר 'אתהלך' לא כ"כ מתאים לציבור הליטאי בחלקו התורני?? (וכן לכל מי שאורח חייו דומה, קרי: לא מתגייסים ולא רואים בגיוס ערך מקודש, הגברים לא עובדים וגם מי שעובד לא רואה בכך ערך)
קלונימוס הזקן כתב:אגב, האם יש כאן שותף לדעתי שהספר 'אתהלך' לא כ"כ מתאים לציבור הליטאי בחלקו התורני?? (וכן לכל מי שאורח חייו דומה, קרי: לא מתגייסים ולא רואים בגיוס ערך מקודש, הגברים לא עובדים וגם מי שעובד לא רואה בכך ערך)
יאיר כתב:קלונימוס הזקן כתב:אף אני חזיתיו כשהוא חוזר על מאה מספרים אקראיים, ועל שמות של אנשים שהוצגו לפניו פעם אחת בלבד במהירות
בענין זה אולי אפשר גם לעבור קורס אצל ר' מאיר אליהו למי שמכיר...(בעל תשובה בגיל 30 וקצת שחזר בתשובה בגיל 19 ובקי בכל הש"ס, זוהר, מדרשים ושאר ספרים ויודע כל הדפים [בד"כ] במדוייק).
[אגב, ניתן לראותו כעת בשידור חי פה:
http://www.musayof.org]
זקן ששכח כתב:מי בידו להמליץ על ספר מצויין למתחילים בחכמת הקבלה.
אני יודע שיש את 'אוצרות חיים' שייעודו הוא זה, ובכל זאת אשמח לדעת אודות ספר כתוב בשפה קלילה ובצורה מסודרת למען ירוץ וישכיל הקורא בו.
היא שיחתי כתב:זקן ששכח כתב:מי בידו להמליץ על ספר מצויין למתחילים בחכמת הקבלה.
אני יודע שיש את 'אוצרות חיים' שייעודו הוא זה, ובכל זאת אשמח לדעת אודות ספר כתוב בשפה קלילה ובצורה מסודרת למען ירוץ וישכיל הקורא בו.
קבלת האריזל יש את ספרי הרמח"ל וקונטרסיו של ר"ח פרידלנדר הנלווים
לקבלת הזוהר יש כמובן את ספר שערי אורה לר"י גיקטיליה ויש ביאור בית שער של הרב בורנשטיין כמו"כ יש לרב זה ביאור על משנת חסידים ונועד לאברכים הרוצים להכניס עצמם בחוכמה זו תוך כדי עיון
זקן ששכח כתב:היא שיחתי כתב:זקן ששכח כתב:מי בידו להמליץ על ספר מצויין למתחילים בחכמת הקבלה.
קבלת האריזל יש את ספרי הרמח"ל וקונטרסיו של ר"ח פרידלנדר הנלווים
לקבלת הזוהר יש כמובן את ספר שערי אורה לר"י גיקטיליה ויש ביאור בית שער של הרב בורנשטיין כמו"כ יש לרב זה ביאור על משנת חסידים ונועד לאברכים הרוצים להכניס עצמם בחוכמה זו תוך כדי עיון
שערי אורה הוא הקדמה לקבלה, או שמא עיקרו להסביר כל שמות הקודש והכינויים?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 231 אורחים