מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

בירור הלכות - תרומות ומעשרות, מהדורה חדשה

מילתא דתמיהא, בשורת ספרים חדשים, עיטורי סופרים ומטפחת ספרים.
יהושפט

בירור הלכות - תרומות ומעשרות, מהדורה חדשה

הודעהעל ידי יהושפט » ב' נובמבר 18, 2024 7:59 am

כידוע לפני כ40 ויותר שנים משיצא ספר קיצור הלכות תרו"מ של הגאון ר"י בויאר שנכתב על פי הגאון ר"ח גרינמן זכר צדיקים לברכה, כתב הגרממ"מ קארפ שיבדלחט"א שהיה אז אברך צעיר בראשית שנות הכ' לחייו, קונטרס השגות בעילום שם בשם בירור הלכות, ובו עשרות רבות של השגות על הספר, במטרה לערער על סמכותו
ניתן לראותו בלינק הבא באוצר
https://tablet.otzar.org/#/b/85178/p/1/ ... /0/end/0/c

בשעתו עורר הקונטרס רעש ופולמוס, וכפי הידוע הגרממ"ק ניחם אחר כך על כתיבתו, וביקש מחילה מהגרי"ב על פרסומו, ובמשך השנים אף היה מכבדו בכל מיני כיבודים בהזדמנויות שונות כשמחות וכדו'. כל אלו דברים ידועים ואין בהם חידוש.

ועל של עתה באתי, בימים אלו ממש בתוך ימי השבעה על הגרי"ב זצ"ל, הו"ל הגרממ"ק מחדש את הספר במהדורה חדשה, ובו ההערות כסדרן בקונטרס הישן, אלא שגנון הספר התהפך לחלוטין, ובכל קטע וקטע הוא חותר ליישב את השגותיו מאז, ולהסביר את כוונת הגאונים המחברים.
הנה הקדמתו המרתקת לספר החדש:
הקדמת בירור הלכות החדש.jpg
הקדמת בירור הלכות החדש.jpg (81.31 KiB) נצפה 167 פעמים

לפי מה ששמעתי מבני משפחת הגרי"ב, בעשי"ת האחרונים היה הגרממ"ק אצלו, והראה לו את הספר המוכן לדפוס, שהדפסתו התעכבה עד עכשיו.

אני ראיתי את הספר לזמן מה אצל ת"ח חשוב שקבלו מהרב המחבר, ולטעמי ישנם השגות שנראות נכונות, ובמהדורה החדשה הגרממ"ק ממש נדחק ליישבם, בדחוקים ובחידושים שכמדומה שלא עלו כלל על דעת מחברי הקיצור הלכות. כך גם אמר לי אותו ת"ח שנמנה על בני החוג.

עכ"פ, למיטב ידיעתי מדובר ב"אירוע ספרותי" נדיר מאד, בו מחבר מוציא ספר במהדורה חדשה, במטרה להפך ולבטל את דבריו הראשונים בהם השיג בחריפות על מחבר אחר. אני לא מכיר עוד מקרה כזה, וגם אם ימצא מדובר בחזון מאד מאד לא נפרץ.

חיים שאול

Re: בירור הלכות - תרומות ומעשרות, מהדורה חדשה

הודעהעל ידי חיים שאול » ה' נובמבר 21, 2024 12:28 pm

נמכר כבר בחנויות?

יהושפט

Re: בירור הלכות - תרומות ומעשרות, מהדורה חדשה

הודעהעל ידי יהושפט » ה' נובמבר 21, 2024 3:36 pm

חיים שאול כתב:נמכר כבר בחנויות?

אינני יודע
כאמור ראיתיו אצל ת"ח אחד שקבלו מהמחבר

חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”

מי מחובר