מתפעל כתב:הגרד"א מנדלבוים יקח את הדברים מכאן וישלב בספרו?
מתפעל כתב:יישר כח
הקטע האחרון נשמע לי בובקעס.
מי זה המספר שם? (סיפר לי מרן הגרי"ז)
גוראריה כתב:וההוכחה הגדולה ביותר ל"מהימנותה" של בדותא זו היא העובדה שהוספות חתנו הגרי"מ בידרמן זצ"ל כן נדפסו בשפ"א.
עשוי לנחת כתב:הגרמ"מ שולזינגר היה מספר כמה עובדות מהשפת אמת, ואחת מהם ידועה ועכשיו ראיתיה בעלון "אגישמאקע ווארט" על נצבים, אך דא עקא שמביא כמקור "משמר הלוי" בלא לציין היכן, וצריך לחפש.
בכל אופן העובדה היא בקצרה שבימי המלחמה בתרס"ה קיבל הרבה מכתבים על צרות ואסונות שקרו תוכ"ד המלחמה, ומכתב אחד הוא קיבל מאיזה בחור מאוסטרובצא אשר כתב לו חידושי תורה, בלי לומר מילה אחת על הצרות, והשפ"א השיב לו עליך נאמר העידותי בכם היום את השמים ואת הארץ, היינו העדותי לשון עדי - תכשיט, אתה הקישוט שהקב"ה מקשט בו את השמים ואת הארץ...
אני ממש מקצר, כדאי לחפש את המקור במשמר הלוי ולהביאו לכאן, כי חלק לא קטן מעצמת הסיפור הוא כפי שהגרמ"מ סיפר זאת. אולי יעתיק לנו מישהו את הסיפור לכאן.
עשוי לנחת כתב:הגרמ"מ שולזינגר היה מספר כמה עובדות מהשפת אמת, ואחת מהם ידועה ועכשיו ראיתיה בעלון "אגישמאקע ווארט" על נצבים, אך דא עקא שמביא כמקור "משמר הלוי" בלא לציין היכן, וצריך לחפש.
בכל אופן העובדה היא בקצרה שבימי המלחמה בתרס"ה קיבל הרבה מכתבים על צרות ואסונות שקרו תוכ"ד המלחמה, ומכתב אחד הוא קיבל מאיזה בחור מאוסטרובצא אשר כתב לו חידושי תורה, בלי לומר מילה אחת על הצרות, והשפ"א השיב לו עליך נאמר העידותי בכם היום את השמים ואת הארץ, היינו העדותי לשון עדי - תכשיט, אתה הקישוט שהקב"ה מקשט בו את השמים ואת הארץ...
אני ממש מקצר, כדאי לחפש את המקור במשמר הלוי ולהביאו לכאן, כי חלק לא קטן מעצמת הסיפור הוא כפי שהגרמ"מ סיפר זאת. אולי יעתיק לנו מישהו את הסיפור לכאן.
איש_ספר כתב:הגרד"א מנדלבוים שליט"א, מן המחברים הפוריים ביותר בדורנו, שוקד עתה על ספר גדול לתולדות רבינו* השפת אמת.
היודע ידיעה כל שהיא, גדולה אם קטנה, מפי ספרים או סופרים, מתולדותיו ומתהלוכותיו, הליכות מלכי בקודש, בל ימנע טוב וירשום הדברים בכאן.
וזכות רבינו השפ"א, אשר את שמו מנשאים ואת מפעלו דורשים, יעמוד לו להכתב ולהחתם בספש"ג לכוח"ט וכט"ס.
מיללער כתב:בספר "מיכאל באחת" החדש לתולדות ומכתבים מהגרמ"א פורשלגר מבולטימור תלמיד האבנ"ז מכחיש הרגמ"א העובדא שמספרים על הביקור שערך האבנ"ז אצל השפ"א בעת שהיה מוטל על ערש דוי והביטוי שהתבטא אז האבנ"ז.
צפנת פענח כתב:מיללער כתב:בספר "מיכאל באחת" החדש לתולדות ומכתבים מהגרמ"א פורשלגר מבולטימור תלמיד האבנ"ז מכחיש הרגמ"א העובדא שמספרים על הביקור שערך האבנ"ז אצל השפ"א בעת שהיה מוטל על ערש דוי והביטוי שהתבטא אז האבנ"ז.
תפרט נא בבקשה
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 767 אורחים