לייטנר כתב:אדם חביב.
שנה ופירש קלאסי.
תוכן כתב:לייטנר כתב:אדם חביב.
שנה ופירש קלאסי.
האם אפשר להסיק מדבריך, שכל שנה ופירש קלאסי הוא אדם חביב?
ש. ספראי כתב:בהסכמת רבנים?
יהודים זה עם עקשן במיוחד. רצינו לתלות את המודעה המצורפת – למען ידע עם ישראל שהספר החשוב ביותר של אחד מגדולי רבניו ניצל מגנזי טמירין אבודין - מתהום השכחה הגדול של ההיסטוריה. התקשרתי לכמה מקומות בקשר לתליית מודעות. כמה מאכערים כאלה וכמה אחרים, בסוף סגרתי מחיר ותנאים עם חברה פלונית. אני מדבר איתם יפה הכל בסדר - שולח את המודעה גמורה והכל. המנהל עונה לי בטלפון בהול: "אין שום סיכוי שהמודעה הזו תישאר על לוחות המודעות 10 דקות בשכונות החרדיות. אני אומר לך, אני ראיתי הכל, אנשים משחיתים מודעות פשוטות יותר עם פחות ביקורת תוך רגע. זו מודעה שלא תשרוד 10 דקות. עזוב, אני לא רוצה את הכסף שלך, זה לא ילך ואתה תכעס עלי." בסוף החלטנו לתלות את המודעות ברחבי השכונות הבלתי-חרדיות – אבל זה לא הועיל כלל. בכל זאת באו אנשים זעמנים במיוחד וטרחו להוריד אותם מכל מקום תלוי כאילו עשו מצוות עשה. כאילו אם יורידו את המודעה עצמה שמודיעה על הוצאה מחודשת של 'ספר הבריאה' של נתן העזתי הם יצליחו לעצור את פרץ הכפירה והתועבה והשיקוץ והאנא עארף. נראה שדי ברור שבשביל להכריע אם זה לגיטימי או לא צריך לפחות לדעת משהו על הנושא. אבל רוב האנשים לא מכירים את תנועת השבתאות. היא תנועה שהרבנים האורתודוקסיים דאגו להשכיח אותה במרוצת הדורות בכוונת מכוון. ואם מישהו יודע משהו, זה בדרך כלל איזה ואן-ליינר שחוק בסגנון 'שבתי צבי הוא משיח שקר אשר קידש את פורקן המצוות' או משהו שקרי ומתועב שכזה. ואכן אני מנסה לשחות נגד הזרם ולעשות מעשה שאני רואה אותו כחשוב מאוד. אבל ככה הם היהודים, רוצים את הכל בשורה אחת. 'מה תכל'ס רבי נתן אמר?' או משהו בסגנון: 'נו, אז מה כתוב בספר?'* מה שקרוי עשיית מצוות 'ותאמלקוהו ותגאלוהו'. אבל... אנשים...תשמעו... זה מורכב... כעת, חבר'ה, רבי נתן מעזה היה איש מורכב מאוד וללא הרף בני-אנוש מבקשים ממני ל'שטח' את הטענה המרכזית שבספרו הגדול, כל 138 עמודי פוליו דו"צ שלו. מדובר על עשרות כתבי יד בעלי מדרג שונה של יכולת קריאה וחלקים הרוסים, היו אבודים, יש חלקים שרופים אשר מהם עמלתי שנים רבות על מנת להתקין את המהדורה הגדולה אשר יצאה לאור בעז"ה. אכן נכונה הטענה שקשה להחזיק בעמדות מורכבות ויותר קל להחזיק בדעות שטחיות, וזאת משום ההנחה הברורה שרוב בני האדם שטחיים ומחפשים רק את הפוליטי, האסתטי והמיידי. אולם אם תרצו עמדה מורכבת יותר ולהגדיל את המרחבים העצומים אשר בנפש האנושית שלכם, דעו לכם שזה לוקח זמן וסבלנות. ובאופן תוכני יותר, רבי נתן מעזה היה גדול הדור, פוסק החשוב ביותר, בעל הכאריזמה הגדולה של גדולי החכמים אשר הנחיל את אהבת התורה לדור שלם! הוא בעל תנועת התשובה הגדולה ביותר שידעה היהדות ומי שהצליח לעצור תנועות התאסלמויות עצומות באמצעות הספר האמור. כלומר, זה לא ש'שבתי צבי נטמא והוא לא' ויש איזו הנחת יסוד שהמשיח לא היה אמור להתאסלם, או שגם בזמן שיא התנועה למעשה כולם היו נוכלים ושקרנים – ההיפך המוחלט הוא הנכון. תנועת השבתאות באה מהלב של הממסד ההלכתי - למען ההלכה, בשם ההלכה. עדיין לא קם דוס גדול יותר מאשר רבי נתן מעזה. אם במקרה יש מישהו שרצה לשמוע ואיכשהוא עדיין לא שמע, ואם מי שרוצה להעמיק מוזמן לשיעור שאני מעביר על 'ספר הבריאה' לרבי נתן מעזה ביום חמישי הקרוב, ראש חודש אב, 01.08 למניינם שיחיו, בשעה 20:00 – להלן לינק חביב: https://www.facebook.com/events/390566281589169/ -----
פלגינן כתב:הוא אכן אדם חביב, וכמובן שאין בכך מאומה.
מצ"ב עמודים ראשונים מהספר, מהדף שלו באקדמיה.
- - -
אולי כדי להצדיק את האשכול... ממש בתקופה זו אני מתעסק בתולדות אחד מגדולי הפוסקים שציטט כמה פעמים את "מהר"ן הקדוש" בספר הבריאה, מאלו שהביאם בניהו במאמרו הידוע בספונות, ואני מנסה למצוא את הדרך ליישב את הדברים כיאות. אשמח לכל הסבר אפשרי.
אישצפת כתב: והנה פוסט שרשם בנוגע למודעה זו.כאילו אם יורידו את המודעה עצמה שמודיעה על הוצאה מחודשת של 'ספר הבריאה' של נתן העזתי הם יצליחו לעצור את פרץ הכפירה והתועבה והשיקוץ והאנא עארף... רבי נתן מעזה היה גדול הדור, פוסק החשוב ביותר, בעל הכאריזמה הגדולה של גדולי החכמים אשר הנחיל את אהבת התורה לדור שלם! הוא בעל תנועת התשובה הגדולה ביותר שידעה היהדות ומי שהצליח לעצור תנועות התאסלמויות עצומות באמצעות הספר האמור... תנועת השבתאות באה מהלב של הממסד ההלכתי - למען ההלכה, בשם ההלכה. עדיין לא קם דוס גדול יותר מאשר רבי נתן מעזה... להלן לינק חביב: https://www.facebook.com/events/390566281589169/ -----
פלגינן כתב:הוא אכן אדם חביב, וכמובן שאין בכך מאומה.
פרנקל תאומים כתב:פלגינן כתב:הוא אכן אדם חביב, וכמובן שאין בכך מאומה.
תגידו, הוא באמת מאמין בכל הקשקושים ההזויים שהוא כותב שם, או שהוא סתם פרובוקטור?
עקביה כתב:פרנקל תאומים כתב:פלגינן כתב:הוא אכן אדם חביב, וכמובן שאין בכך מאומה.
תגידו, הוא באמת מאמין בכל הקשקושים ההזויים שהוא כותב שם, או שהוא סתם פרובוקטור?
גא"מ לשאלה.
לא ברור לי האם מדובר בבלבול מוח מוחלט או במשהו אמיתי.
מי מבין בזה ויכול להסביר מה קורה כאן?
תוכן כתב:לייטנר כתב:אדם חביב.
שנה ופירש קלאסי.
מתהלך כתב:תוכן כתב:לייטנר כתב:אדם חביב.
שנה ופירש קלאסי.
תוכן, אתה מצטייר כמטיל אימה חלילה.
המקום כאן הוא בית לתלמידי חכמים ולתלמידיהם. וכל המטיל אימה יתרה בתוך בתו וכו' ח"ו היל"ת.
שנה ופירש קלאסי.
המקום כאן הוא בית לתלמידי חכמים ולתלמידיהם. וכל המטיל אימה יתרה בתוך בתו וכו' ח"ו היל"ת.
תוכן כתב:מתהלך כתב:תוכן כתב:לייטנר כתב:אדם חביב.
שנה ופירש קלאסי.
תודה על הביקורת. אחשוב איך אפשר לשפר את הסגנון מבלי לוותר על התוכן.
מוישה כתב:נו, באמת...
זה האיש, המעריץ הגדול של "רבי נתן":
זאב ערבות כתב:הייתי מציע שתכתוב באנגלית ואז פרט לי ועוד כמה אנגלופוביים איש לא יבקר אותך.
שייף נפיק כתב:מוישה כתב:נו, באמת...
זה האיש, המעריץ הגדול של "רבי נתן":
כמדומה מימי ילדותי או ממשיחי השקר ומתנגדיהם או מסתבר יותר מ'המתעתע' החביב של שלמה גולד (משפחת פוליצ'יבר) שנתן העזתי היה אדמוני..
כנראה שיש פה איזה גלגול.. רק חבל שהוא לא דרוזי והיתה לנו סנסציה..
שנה ופירש קלאסי.
איש_ספר כתב:בעבר ר' דניאל שפרבר יצא מדתו עתה יצא גם מדעתו.
הרואה כתב:ליאור הולצר פעם תלה על דלת החנות שלו ראיון אתו בהארץ, נדמה לי שהוא לא שנה ולא פירש, אלא גדל כחילוני ואם כבר התקרב למסורת.
זאב ערבות כתב:הרואה כתב:ליאור הולצר פעם תלה על דלת החנות שלו ראיון אתו בהארץ, נדמה לי שהוא לא שנה ולא פירש, אלא גדל כחילוני ואם כבר התקרב למסורת.
למסורת של מי? לפי הקוקו נראה יותר של ההודים והבודהיסטים. מה משמעות התקרב למסורת? הוצאת והפצת ספרי שבתאות?
זאב ערבות כתב:הרואה כתב:ליאור הולצר פעם תלה על דלת החנות שלו ראיון אתו בהארץ, נדמה לי שהוא לא שנה ולא פירש, אלא גדל כחילוני ואם כבר התקרב למסורת.
למסורת של מי? לפי הקוקו נראה יותר של ההודים והבודהיסטים. מה משמעות התקרב למסורת? הוצאת והפצת ספרי שבתאות?
לייטנר כתב:חברים,
כנראה הקיץ והחום השפיע עליכם.
בלי קשר לתקופה שכדאי להגביר בה אהבת חינם, מה גורם לדון באיזה מו"ל תמהוני, מוכר ספרים חביב וכד'?!
לענ"ד, אין זה המקום, ואולי כלל לא.
(יש בידי עוד פרטים מעניינים אודותיו, אך לא חשבתי שיש להם מקום איפשהו)
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: לענין ו־ 239 אורחים