על כך שאין לחזור על מילה פעמיים וקשת הדעות בענין [אם הוא איסור גמור או רק מגונה] ראה שו”ת יביע אומר ח”ז סי’ יד בסופו.
חלמישצור כתב:בילדותי הכרתי תלמיד חכם גדול, ממש כל הש"ס הראשונים והאחרונים מונחים ברישיה, צדיק בדרכיו וחסיד במעשיו, שבמשך עשרות בשנים היה מתפלל בכוונה באימה ברתת וזיע, בשאגות גדולות כארי, באריכות של שעות, ופעמים רבות לתוקף כוונתו היה חוזר ושונה את מילות התפילה. זצ"ל.
לבי במערב כתב:חלמישצור כתב:בילדותי הכרתי תלמיד חכם גדול, ממש כל הש"ס הראשונים והאחרונים מונחים ברישיה, צדיק בדרכיו וחסיד במעשיו, שבמשך עשרות בשנים היה מתפלל בכוונה באימה ברתת וזיע, בשאגות גדולות כארי, באריכות של שעות, ופעמים רבות לתוקף כוונתו היה חוזר ושונה את מילות התפילה. זצ"ל.
היוכל להגלות אף שמו לנו, או שמא חסוי וסודי הוא?
היא שיחתי כתב:על הגרי"ז ידוע הסיפור על עשב שבקר"ש
חיימשה כתב:שמעתי מאבי שבילדותו היה עומד מאחורי מרן הגרי''ז ומחקה אותו איך חוזר פעמים רבות על המילים 'בם-בשבתך'... עד שגערו בו
חיימשה כתב:זכור לי דיש גמרא מפורשת, אולי במגילה, עם ביטוי חמור על הנוהג כן.
חיימשה כתב:זכור לי דיש גמרא מפורשת, אולי במגילה, עם ביטוי חמור על הנוהג כן.
בקרו טלה כתב:חיימשה כתב:זכור לי דיש גמרא מפורשת, אולי במגילה, עם ביטוי חמור על הנוהג כן.
אכן כה ע"א
לבי במערב כתב:חיימשה כתב:שמעתי מאבי שבילדותו היה עומד מאחורי מרן הגרי''ז ומחקה אותו איך חוזר פעמים רבות על המילים 'בם-בשבתך'... עד שגערו בו
זה (או עד"ז) הוא המעשה שהתכוון אליו הרב 'היא שיחתי'?
לבי במערב כתב:חיימשה כתב:שמעתי מאבי שבילדותו היה עומד מאחורי מרן הגרי''ז ומחקה אותו איך חוזר פעמים רבות על המילים 'בם-בשבתך'... עד שגערו בו
זה (או עד"ז) הוא המעשה שהתכוון אליו הרב 'היא שיחתי'?
לבי במערב כתב:היא שיחתי כתב:על הגרי"ז ידוע הסיפור על עשב שבקר"ש
מהו הסיפור?
תודה מראש.
דכבר אמרו חכז"ל [סוכה נ' ע"א, בבא בתרא צ"ז ע"ב] דבכמה דברים צווח הנביא מלאכי [א' ח'] 'הקריבהו נא לפחתך הירצך' וגו'. וכן כאן, אם יאמר איזה בקשה לפני המלך ויכפיל וישלש התיבות, וכי ישמע לקולו ובקשתו, קל וחומר בן בנו של קל וחומר לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ב"ה לא יעשה כזאת בישראל.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 430 אורחים