לאלו המתעניינים ברכישת 'מפרשי האוצר', שימו לב: מחיר תוכנת מפרשי האוצר הולך לעלות החל מיום שישי א' באלול 21.8 ומחירו יהיה 1830 ש"ח. תוכלו לרכוש זאת כאן.
בספר בני יששכר, מאמרי סיון, מאמר ו, סוף אות א, נאמר כך:
בני יששכר.png (9.82 KiB) נצפה 5503 פעמים
כוונתו לספרו של ר' יעקב צמח, שנדפס לראשונה בקארץ תקמה. חיפשתי פיסקא זו בספר ולא מצאתיה (וההפניה "בפירושו לאידרא" לא עוזרת הרבה, כי פירוש האידרא מחזיק את רוב הספר).
הספר 'קול ברמה' מצוי באוצר, ואין בו חיפוש, אך בעותק שבה"ב יש חיפוש (לתשומת לב מנהלי האוצר!) אך לא מצאתיו גם אחרי מגוון חיפושים.
אודה מאוד למי שיאיר את עיני ויראה לי היכן נאמרו הדברים בספר.
תודה לך, אך עדיין לא נושעתי. חיפשתי ע"פ גבורות / חסדים. ולא מצאתי מאומה השייך לענין.
לאחרונה נדפס 'בני יששכר' במהדורה חדשה, אך באוצר יש ממנו רק את הכרך הראשון. אודה, איפוא, למי שיש בידיו את הכרך השני של מהדורה זו ויוכל לבדוק להיכן היפנה המהדיר, במקום הנ"ל.
ידידי, לא באתי לתת לך מקורות, אלא לכתוב הידוע לי לענ"ד (שכן חקרתי ודרשתי את זה בעבר) שהמקור המפורש (ואני מדייק במפורש) הוא בספר ויקהל משה. ואכן כתבתי שנראה לי בטוח שאין כזה דבר בקול ברמה (עברתי על הספר כמ"פ).
ולמה מציין לשם? זה לראשונה שאתה נתקל במחבר שמייחס מקור שאינו?
מכיון שכתבת שיש לך הרבה מקורות, מעניין אותי לדעת הבאם יש לך מקור מוקדם לאלו שציינתי (מקורות מאוחרים כלל לא מעניין אותי ואין לכך חשיבות)
חכם באשי כתב:בדף קג - אין שום דבר מהענין, רק בדף קב ע"ב, נידון הענין שלעת"ל יהיה גבורות במקום רחמים, אך לא נזכר שם 'בית שמאי' או 'בית הלל', שזה העיקר כאן.
המקור הקדום ביותר שמדבר על מחלוקת בית שמאי ובית הלל נמצא בספר הלקוטים שנדפס בירושלים תרע"ג, דף סו טור ב. ספר זה נערך בשנות הש' מכתבי תלמידי האר"י. בסוף הדברים על בית הלל ובית שמאי נכתב שם כך: 'וז"ש כי אלו ואלו דברי אלקים חיים כי כל אחד דבר האמת לפי מקומו אלא שההלכה הוא לפי הזמן'. אמנם לא נכתב שם כי לעתיד לבא תהיה ההלכה כבית שמאי, אבל נכתב מפורש כי 'ההלכה הוא לפי הזמן'.