עדיאל ברויאר כתב:ליברמן - צריך לשלם. אין תמונות בצד ההקלדות. לטענת חבר שלי שעובד בפרוייקט הכי גרסינן, האיכות של ההעתקה של הכי גרסינן טובה יותר. הכי גרסינן כולל כרגע את כל קטע הגניזה, ליברמן עדיין לא. לאידך גיסא, אין בהכי גרסינן את כתה"י השלמים, דפוסים ראשונים ועוד.
יד הרב הרצוג - אינו נגיש לציבור לעיון. וכשמדפיסים בספר זה בנוי שונה ואין מה להשוות.
לוצאטי כתב:(העתק מייל שקיבלתי)
האתר נמצא בשלבי פיתוח ועם השלמתו יוצגו בו כל שינויי הנוסחאות של כל התלמוד הבבלי, לפי כל עדי הנוסח (גניזת קהיר, כתבי -יד, דפוסים ראשונים ועוד) הקיימים בספריות ציבוריות ובאוספים פרטיים ברחבי העולם. הוא יכיל תמונות דיגיטליות באיכות גבוהה של כל עדי הנוסח, כשכל תמונה מלווה בהעתקה מדוקדקת ומוקפדת של הטקסט שבתמונה.
עדיאל ברויאר כתב:לטענת חבר שלי שעובד בפרוייקט הכי גרסינן, האיכות של ההעתקה של הכי גרסינן טובה יותר.
לוצאטי כתב:עדיאל ברויאר כתב:לטענת חבר שלי שעובד בפרוייקט הכי גרסינן, האיכות של ההעתקה של הכי גרסינן טובה יותר.
מנסיוני הלא-מועט, איכות ההעתקה של מכון ליברמן מצויינת.
אמנם הצילומים של קטעי הגניזה שהיו ברשותם, הם באיכות נמוכה בהרבה משל פרידברג, ולכן ייתכן שבזה פרידברג מדוייק יותר.
וכמובן יש לזכור שהכל תלוי באיכות המעתיק שישב על הקטע.
עדיאל ברויאר כתב:מתוך פרוספקט שפרויקט פרידברג חילקו, אני למד שהם מתכננים שני אתרים חשובים נוספים שנמצאים כבר בשלבי בנייה:
1. יד הרמב"ם - שינו"ס למשנה תורה כמו שהם עשו לבבלי.
הרע במיעוטו כתב:עדיין אין אפשרות לשלוח קישורים.
קלונימוס הזקן כתב:הרע במיעוטו כתב:עדיין אין אפשרות לשלוח קישורים.
תודה רבה. האם אתה מתאר מציאות? או יודע שיש תוכנית כזו - ליצור אפשרות לקישור ישיר אל האתר?
הבטחתי כתב:קלונימוס הזקן כתב:הרע במיעוטו כתב:עדיין אין אפשרות לשלוח קישורים.
תודה רבה. האם אתה מתאר מציאות? או יודע שיש תוכנית כזו - ליצור אפשרות לקישור ישיר אל האתר?
אאל"ט כיון שהאתר דורש כניסה בסיסמא הדבר נמנע.
הרע במיעוטו כתב:האתר עבר בשבועות האחרונים מספר התקפות של האקרים למטרת כופר
אולי מחר יעלה מחדש....
כידוע או שלא, אני עובד באתר fjms.org, ובו פרויקט "הכי גרסינן" לכתבי היד של הבבלי. רק היום גיליתי שלפני שנתיים העלו לאתר אתר כל התמונות של כתבי היד שעדיין לא עלו ההעתקות שלהן. אלא שהתמונות פשוט נמצאות שם - אין פריים לכל תמונה - ואף אחד לא יודע על קיומן. לפחות אני לא יודע. מדובר בכתבי יד שלמים חשובים (פירנצה 7, 8-9, וטיקן 117, 134, 140, 156, 171, 487, המבורג 165, 169, פריס כי"ח 147 ופירקוביץ 294) ועוד מאות קטעי גניזה וכריכות - שכל מה שצריך בשביל להגיע אליהם הוא להקליד את שם כתב היד והופ - קיבלתם את התמונות שלו.
אז עד שאצליח לשכנע את החבר'ה פה למצוא דרכים ידידותיות יותר להגיע לכתבי היד ולהודיע על קיומם למשתמשים, כדאי שתדעו - הם קיימים, ולא צריך להרחיק נדוד כדי למצוא אותם.
jonkarni כתב:אקח כמה עמודים משניהם ואעשה השוואה שוב.
ושא_נס כתב:הערה על עותק מסכת שבת ויניציאה ר"ף המצוי בספריה בירושלם, ושמופיע גם באתר הכי גרסינן:
בספריה בירושלם מצוי עותק של מסכת שבת ויניציאה ר"ף, וחסר בו דפים כא-כב, והושלמו בצילום ממהדורת ויניציאה מאוחרת יותר (לא בדקתי מה המצב בכל העותק הלזה אלא רק נקודתית).
משום מה דוקא עותק מורכב זה עלה אף הוא לאתר הכי גרסינן, וכמובן זה אינו נכון ודפים כא-כב (לפחות) אינם ויניציאה ר"ף, ויש להם לתקן ולהחליף עם ויניציאה ר"ף האמיתי.
משום מה כעת באתר ה"ג לא מופיע צילום דף כא ע"א, אלא רק דף כא ע"ב ודף כב ע"א וב'.
נזקקתי לזה בעקבות דבריו של ר' עדיאל ברויאר הנכבד, שנרגש כבר בכך שיש הבדל בין מה שיש אצל פרידברג ובין מה שיש במהדורת הצילום הנפוצה של דפוס ויניציאה הנ"ל.
ועתה אחר הבדיקה מתברר כנ"ל שהעותק בספריה בירושלם מושלם ומורכב, ולא טוב עשו בה"ג שלקחו סריקות דוקא מעותק זה.
והמשכיל יבין כי הספריה בירושלם היא המקום האחרון ליקח ממנה סריקות מדפוסי ויניציאה.
ושא_נס כתב:יישר כוחך.
הערה נוספת (למרות שכנראה דברי בענינים אלו אינם מעניינים את רוב באי אתרא הדין, ושמא אחדל מלהוסיף באשכול זה):
קיימות מסכתות תלמוד שכדי ליצור עותק שלם, או כמה שיותר שלם, צריך לקבץ דפים מכל מיני ספריות שונות וכו'. וכזו היא כנראה מסכת גיטין דפוס שונצינו שאין ממנה כיום עותק ידוע שלם. ויש כמה דפים ממנה שאינם בה"ג.
ושא_נס כתב: . . כנראה דברי בענינים אלו אינם מעניינים את רוב באי אתרא הדין, ושמא אחדל מלהוסיף באשכול זה . .
לבי במערב כתב:ושא_נס כתב: . . כנראה דברי בענינים אלו אינם מעניינים את רוב באי אתרא הדין, ושמא אחדל מלהוסיף באשכול זה . .
אף אני איני יכול לדבר אלא בשם עצמי, ואף אותי מעניינים הדברים (כמובן).
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 87 אורחים