עמוד 1 מתוך 1
מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 9:41 pm
על ידי ברי היזיקא
טערקיש ווייטץ - האם הוא תירס? [מוזכר בשואל ומשיב קמא ח"א סי' קמג
Re: מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 9:54 pm
על ידי מחולת המחנים
אכן, באידיש נקרא התירס "טערקישע ווייץ".
מויקיפדיה:
מקור שמו של התירס מתירס, בנו של יפת בן נח. טורקיה הייתה תחנה להפצת תירס באירופה, וביידיש נקרא התירס "חיטה טורקית". בעברית, ובהתבסס על כך שצאצאיו של תירס המקראי התיישבו באזור טורקיה, הפך השם ל"חיטי תירס" ובקיצור "תירס".
וראה במה שציינו שם:
http://www.safa-ivrit.org/writers/etsion/tiras.php
Re: מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 9:59 pm
על ידי היא שיחתי
כן
מובא במשנ"ב סי' רח סק"ב וסקל"ג
Re: מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 12:03 am
על ידי א צענטער
מחולת המחנים כתב:בעברית, ובהתבסס על כך שצאצאיו של תירס המקראי התיישבו באזור טורקיה,
ככה להכריע בדבר שהוא מחלוקת בגמרא?
Re: מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 9:47 am
על ידי גביר
דן בכך בספר: צמחים, מאכלים ודפוסי אכילה בספרות הברכות: 2000-1492 /אברהם אופיר שמש, אריאל תשע"ד
Re: מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 10:29 am
על ידי אוצר החכמה
דן במה?
Re: מהו טערקיש ווייטץ???
פורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:52 am
על ידי גביר
בביטוי טערקיש וויץ, ובכלל בנושאים הלכתיים הקשורים לתירס.
לפי הכיתוב המופיע בכריכה האחורית שלו הספר הוא סקירה של צמחי מאכל, מתכונים, מרשימים ותפריטי מזון הנזכרים בטקסטים יהודיים מסוגות ספרותיות שונות (שו"ת, הלכה, מנהג, סידורי תפילה), תוך השלמת התמונה ההיסטורית ממקורות חיצוניים, כמו למשל, ספרי מזון ומתכונים קדומים, ספרות נוסעים וספרות דיאטטית-רפואית. הספר בוחן גם את התמורות שחלו בתחום ההלכה והמזון בחמש מאות השנים האחרונות לאחר ההתפתחויות ההיסטוריות והטכנולוגיות של הזמן החדש. המחקר מתמקד בהשלכות של מאורעות היסטוריים מכריעים בתולדות העולם הכללי והעולם היהודי על המטבח היהודי ועל ברכותיהם של גידולים חקלאיים, כמו למשל גירוש ספרד והתפתחות הnרכז היהודי בצפת, גילוי אמריקה וחדירתם של גידולי תרבות חדשים למטבחי היהודים (תירס, תפוחי אדמה, עגבנייה), התמורות שחלו בתחום החקלאות והטכנולוגיה (הרכבות, השבחת זנים, הארכת חיי מדף של צמחים ושימוש במצעי גידול מודרניים), התפשטות תורת הקבלה (טקסים וברכות על צמחים ומוצריהם) ויצירתו של כור היתוך גסטרונומי בארץ ישראל לאחר קום המדינה המהווה נקודת מפגש לעדות ולתרבויות קולינריות שונות ומגוונות