הודעהעל ידי יביי » ד' מרץ 01, 2017 10:03 am
לכאורה לא קשור אך בעצם יותר קשור:
בענף הלול יש מונח שנקרא "השרה כפויה או תמרוץ השרה. זהו תהליך המתבצע בתרנגולות בתעשיית הביצים במטרה להאיץ תהליכים הורמונליים בגופן על־מנת להביא לסיום מחזור הטלה אחד ולפתיחת מחזור הטלה חדש, בו יטילו ביצים מרובות יותר, גדולות יותר, ובעלות קליפה קשה יותר. התהליך, המבוצע במשקים של כלובי סוללה, כרוך בהרעבה וגרימת לחץ לתרנגולות, ומביא אותן, בין השאר, להשיר נוצותיהן- ומכאן שמו. השרה כפויה מתבצעת לרוב בסביבות גיל 17 חודשים של התרנגולות, כשקצב הטלת הביצים שלהן יורד באופן טבעי. לעתים מתבצעת גם השרה נוספת בסביבת גיל 28 חודשים, לעידוד מחזור הטלה שלישי. השיטה המקובלת לביצוע השרה כפויה היא על ידי מניעת מזון מהתרנגולות במשך תקופה של כעשרה ימים עד שבועיים, במקביל להפחתת התאורה בלולים. לעתים בנוסף למניעת מזון מונעים מהתרנגולות גם מים למשך מספר ימים. המזון מוחזר באופן הדרגתי במשך כשבועיים נוספים. כתוצאה משינויים סביבתיים אלו התרנגולות משירות את נוצותיהן ומתחילות בגידול שכבת נוצות חדשה, והטלת הביצים שלהן נפסקת לתקופה של כחודש וחצי עד חודשיים. לאחר תקופה זו יחזרו להטיל בקצב מוגבר. בישראל השימוש בהנשרה כפויה נחשב לסטנדרט, ובעבר אף היה מחויב על ידי מועצת הלול. חוקי הנציבות האירופית אוסרים על הרעבת בעלי־חיים בשימוש חקלאי או בהאכלתם בתזונה שאינה עונה על צורכיהם הבריאותיים". ויקיפדיה.