חד ברנש כתב:טעות בידיך, ידידי ר' זאב,
ר' שאול שפר הוא אדם אמתי, בשר ודם, אלא שהוא שכר את ר"ש אשכנזי שיכתוב עבורו את הספרים.
והשאלה היא, האם אחרי שר"ש אשכנזי קיבל ממון על עבודתו ועל שימכרנה לר"ש שפר, כיצד מותר לו לנכס את ספרו לעצמו?
וכבר דנו בזה באחד האשכולות על ר"ש אשכנזי.
חד ברנש כתב:ומי שם את בעל 'קרית ארבע' לשר ושופט?
ר' שאול שפר הוא אדם אמתי, בשר ודם, אלא שהוא שכר את ר"ש אשכנזי שיכתוב עבורו את הספרים.
והשאלה היא, האם אחרי שר"ש אשכנזי קיבל ממון על עבודתו ועל שימכרנה לר"ש שפר, כיצד מותר לו לנכס את ספרו לעצמו?
ציטרון כתב:ראה מאמריו של אביעד הכהן בגיליונות מחניים 4 (תשנ״ג), 10 (תשנ״ה).
זאב ערבות כתב:מצאתי היום את הדף המצורף שכותרתו: אביטה נפלאות מר' ישראל אפרים הלוי קוטלר (שאין לי מושג מיהו). בתחילתו הוא מביא מעניני דיומא את הסיפור המפורסם מסדר הדורות על אבנר, תלמיד הרמב"ן (ויש אומרים שזה בנו. הסיפור מובא אף בספר מעשה הצדיקים מאת ר' אברהם כלפון, סימן ר"ס ויש המפקפקים באמיתותו). ר' שמואל טויבענפעלד המוזכר בדף היה הרב של חרדים במונסי ונפטר צעיר לימים, היה ת"ח עצום.
זאב ערבות כתב:בשנת 88 תרגמה לאנגלית הוצאת ארטסקרול את החלק מהספר מקור ברוך של מחבר תורה תמימה על דודו (וגיסו) הנצי"ב הנקרא באנגלית my uncle the natziv. הספר נדפס בעיקר בכדי לחלק למשתתפי הדינר של "החדר" בלייקווד, אך כעבור זמן קצר קיבלו ההורים מכתב ובו הם מתבקשים להחזיר את הספר בגלל שנתגלו בו כמה דברים בלתי ראויים! אך לא מגלים מה הם רק רומזים שלא תואמים את ההשקפה החרדית של ימינו. הספר יקר המציאות, והנה המכתב.
הוה אמינא כתב:לענ"ד לגבי השאלה הנ"ל, גם אם אין לזה אפקט יוצר התעניינות מיידית, זה נכנס למקום שישאר לאורך ימים ובעוד זמן יכנסו אחרים, וגם על פריט שכעת אין לו דורשים אולי בעוד שנה ויותר יגיע מישהו שיתעניין בזה, ובס"ה בעתיד ינגיש אשכול זה תועלת לרבים שלא יקבלו זאת אם תפסיק.
זאב ערבות כתב:חד ברנש כתב:טעות בידיך, ידידי ר' זאב,
וסיפר לי מישהו שיודע מה הוא אומר ששמע את הדבר מרב שמואל אשכנזי בעצמו, שהוא זה שכתב את כל הספר הרי"ף ומשנתו פרט לשני מלים: שאול שפר!
דמשק כתב:זאב ערבות כתב:חד ברנש כתב:טעות בידיך, ידידי ר' זאב,
וסיפר לי מישהו שיודע מה הוא אומר ששמע את הדבר מרב שמואל אשכנזי בעצמו, שהוא זה שכתב את כל הספר הרי"ף ומשנתו פרט לשני מלים: שאול שפר!
להרב ח"ב אתה מספר את זה??
viewtopic.php?p=7761#p7761
זאב ערבות כתב:זאב ערבות כתב:חד ברנש כתב:טעות ביד(י)ך, ידידי ר' זאב,
. . הדבר נאמר לי ביום ששי מאדם שכמדומה שמע את זה בעצמו מרב ש"א, או יתכן ששמע זאת מח"ב
זאב ערבות כתב:תשובה ממערכת לדופקי בתשובה בענין סגולת קניית מפטיר יונה
זאב ערבות כתב:ספר סעודתא דמלכא מאת בחור הבר מצוה הערצבערג, ברוקלין סביבות תשס"ב.
מאחרי הספר הזה (יותר נכון קונטרס) יש סיפור קטן ומרגש. בסביבות שנת תשס"ב הלכנו לברית בבית הכנסת של חסידי ברסלב במונסי (לא של הנחנחים). על השולחן היה מונח קונטרס הכתוב בצורה ביתית על מאכלות שבת ושם המחבר הערצבערג מישיבת בלז בבורו פארק. הקונטרס נכתב בטוב טעם ומובאים בו מקורות למנהגי המאכלים השונים. שאלתי את ר' משה ביגלייזן שאף הוא חסיד בעלז האם ידוע לו בין החסידים אחד בשם הערצבערג שכתב קונטרס... הוא חייך ואמר: בוודאי, המשפחה גרה פה במורד רח' 44 והילד זה עתה מלאו לו 13 ולכבוד הבר מצוה שלו כתב את הקונטרס. נגשתי לכתובת ופתח את הדלת אבי חתן הבר מצוה, שאלתי אם אוכל לקבל עותק של הקונטרס שכתב בנו, הוא מאוד שמח לשמוע שנהניתי מהקונטרס אך התנצל שכל העותקים חולקו בבר מצוה. כעבור רגע אמר לי לחכות, ירד למרתף ואמר שמצא עותק אבל בלי דף השער. וזה הקונטרס המצורף כאן. שמו הפרטי לא זכור לי וכדאי לעיין בקונטרס רק בכדי להתפעל מהעבודה שעשה בכיל כה צעיר.
אכן יש הרבה מה לומר על מאכלי שבת.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 83 אורחים