איש רגיל כתב:בציץ אליעזר חלק ח סימן טו - קונ' משיבת נפש פרק י הביא שבקונטרס הנקרא בשם אלפי מנשה (גראסבערג) נדפסה תשובה מהגר"ח ברלין ז"ל.
לא מצאתי את הקונטרס באוצר, אודה למי שיוכל להעלות את התשובה הזו.
רוצה לידע כתב:כלפני חודש ביקשתי כאן לספרי חיים גראדה צמח אטלס ומלחמת היצר ואחד מחכמי הפורום יזכר לטוב בא לעזרתי ושלח לי הספרים אבל נתברר לי שאין לי כל הספר מלחמת היצר שמסתיים בעמוד 193 וראיתי לבנימין בראון שמצטט בספרו על החזו''א (ע' 58 60) מעמודים 400 ולמעלה ( ומצטט שם תיאור נסיעת החזו''א מווילנא לא''י וזה מספר שנים אחר שמסתיים הסיפור בהמלחמת היצר שיש לי) אולם כל שחיפשתי לא מצאתי שיהא לאחד יותר ממה שיש לי האם יודע אחד פשר דבר?
ואולי מעולם לא תורגם יותר?
ואולי יש לאחד הספרים במקורם באידיש או יודע איפוא אפשר להשיגם?
פניני כתב:אמינותן של איגרות החסידים מארץ-ישראל, יהושע מונדשיין, קתדרה: לתולדות ארץ ישראל ויישובה, חוברת 63 (ניסן תשנ"ב / אפריל 1992),
וחלק שני חוברת 64 (תמוז תשנ"ב / יולי 1992),
תודה
רוצה לידע כתב:מאמר של א א עקביא "תקופת שיבת ציון מבחינת כרונולוגית" בתרביץ 37 עמוד 329 והלאה
תודה
אלי_ש כתב:אני זקוק לפירוש המשניות להרמב"ם בהוצאה החדשה של המאור, מסכת מגילה פרק א, על הקטע: "כיצד חל להיות יום י"ד בשני", ובפרק ב' - הקטע הראשון (הקורא את המגילה).
בתודה רבה למסייע.
יעקב כהן כתב:אלי_ש כתב:אני זקוק לפירוש המשניות להרמב"ם בהוצאה החדשה של המאור, מסכת מגילה פרק א, על הקטע: "כיצד חל להיות יום י"ד בשני", ובפרק ב' - הקטע הראשון (הקורא את המגילה).
בתודה רבה למסייע.
מתאבק בעפר חכמים כתב:רוצה לידע כתב:כלפני חודש ביקשתי כאן לספרי חיים גראדה צמח אטלס ומלחמת היצר ואחד מחכמי הפורום יזכר לטוב בא לעזרתי ושלח לי הספרים אבל נתברר לי שאין לי כל הספר מלחמת היצר שמסתיים בעמוד 193 וראיתי לבנימין בראון שמצטט בספרו על החזו''א (ע' 58 60) מעמודים 400 ולמעלה ( ומצטט שם תיאור נסיעת החזו''א מווילנא לא''י וזה מספר שנים אחר שמסתיים הסיפור בהמלחמת היצר שיש לי) אולם כל שחיפשתי לא מצאתי שיהא לאחד יותר ממה שיש לי האם יודע אחד פשר דבר?
ואולי מעולם לא תורגם יותר?
ואולי יש לאחד הספרים במקורם באידיש או יודע איפוא אפשר להשיגם?
גם אני מעוניין מאוד לקבל את הספרים הנ"ל צמח אטלס ומלחמת היצר, [כמובן ואין צריך לפנים שרק אם מדובר על הגירסא המצונזרת], אשמח מאוד אם ישלחו לי אותם בפרטי, תודה רבה מראש.
הוגה ומעיין כתב:אלכס כתב:אודה מאד למי שיוכל להעלות מבר אילן (21+)
את ערך כלל ופרט וכלל מהאנציקלופדיה התלמודית.
אין ב21. כנראה כוונתך ל22.
יעקב כהן כתב:האם ידוע למישהו אם יצא לאור בשנים האחרונות מסכת סופרים במהדורה מדעית.
לוצאטי כתב:יעקב כהן כתב:האם ידוע למישהו אם יצא לאור בשנים האחרונות מסכת סופרים במהדורה מדעית.
מהד' היגער נמצאת בהיברובוקס..
אורח כתב:לוצאטי כתב:יעקב כהן כתב:האם ידוע למישהו אם יצא לאור בשנים האחרונות מסכת סופרים במהדורה מדעית.
מהד' היגער נמצאת בהיברובוקס..
ובאוצר אין?
לוצאטי כתב:יעקב כהן כתב:האם ידוע למישהו אם יצא לאור בשנים האחרונות מסכת סופרים במהדורה מדעית.
מהדורה נוספת יש באתר מאגרים של האקדמיה ללשון.
אוצרניק כתב:מי שביקש "כלל ופרט וכלל"
בבקשה
מעט דבש כתב:מישהו אמר לי, שבדפוס הראשון של הכתב והקבלה יש בתחלתו לוח ראשי תיבות.
אם מישהו יכול למוצאו - יעזור לי מאד.
תודה מראש.
איש רגיל כתב:אני זקוק לעמוד מתוך הספר 'שמירת הגוף והנפש' חלק א [סוף פרק ד של המבוא], אם מישהו יכול לשלוח צילום מה טוב, ואם לא, אשמח אם יוכל לאמת לי ציטוט משם.
יבורכו המסייעים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 348 אורחים