אוהב עמו כתב:ירחון קרן לדוד חלק ב' סימן ל"ה שנכתב ע"י הרב המקי"ש [שהחכימני הרב יהודה בן יעקב ששמו הוא הרב מקיקץ שלי]
אינו באוצר.
ובה"ב נמצא רק חלק א' עד סי' כ'
ייש"כ
ושוב, צ"ל קרן דוד
אוהב עמו כתב:ירחון קרן לדוד חלק ב' סימן ל"ה שנכתב ע"י הרב המקי"ש [שהחכימני הרב יהודה בן יעקב ששמו הוא הרב מקיקץ שלי]
אינו באוצר.
ובה"ב נמצא רק חלק א' עד סי' כ'
ייש"כ
יהודה בן יעקב כתב:אשמח לקבל עמק ברכה [פומרנציק] ברכת המזון אות ה' בטקסט [קיים בפרוייקט השו"ת גירסה 28]
חד ברנש כתב:המאמרים שב'קרית ספר' נסרקו באתר הסה"ל.
שכנגד הכלב אסורין
חידה: איזה חיה היא הטמאה ביותר?
תשובה נאמר בתוספתא בבכורות (פ"א ה"ג) 'בכל בהמה טמאה אין לך שחייב בבכורה אלא חמור בלבד, בכל חיה אין לך שאסור משום מחיר אלא כלב בלבד'. ולכאורה הכלב היא החיה הטמאה ביותר.
מסופר על החזון איש (מעשה איש ח"ד עמ' קצג) שפעם נכנס כלב לחצירו, והורה לאחד מבני הבית להוציאו, ואמר לו הוצא את הכ"ף למ"ד בי"ת מהחצר, ולא הוציא את התיבה כלב מפיו, ונשאל גיסי הגר"ח קניבסקי שליט"א (דרך שיחה (עמ' שמז) מה המקור של הדבר, והראה על דברי התוספתא הנ"ל שהכלב היא החיה המאוסה ביותר.
ולכאורה יש להסתפק שהרי מצינו כמה אמוראים שהיו להם כלבים בביתם, כמבואר בחולין (דף קיב ע"א) שמואל שדי ליה לכלביה, כמו כן מובא בירושלמי (תרומות פ"ח ה"ג) שאחד זימן את רבו, והניח את כלבו לפניו, שאלו רבו בזיון אני חייב לך, ענה לו טובה אני חייב לכלב, שהשובים עלו לעירי ורצו לשבות את אשתי, והכלב מנעו ממנו. כמו כן מבואר בשבת (דף ל ע"ב) כשדוד מת שלח שלמה לחכמים כלבים של בית אבא רעבים, הרי איך גידלו כלבים למרות שהיא החיה הטמאה ביותר, ויש לומר שהיו צריכים אותם.
והנה בהסבר (דברים כג יט) איסור התורה של מחיר כלב כתב באבן עזרא שהוא דרך בזיון. ויתכן בכוונתו שהוא כעין דברי החזון איש, שהכלב הוא החיה הטמאה ביותר, ולכן הוא דרך בזין להביא מחירו לקרבן, אמנם הרמב"ן כתב טעם אחר, בעבור כי הצדים בכלבים ושומרי החומות יגדלו כלבים עזי נפש מזיקים את הרבים, וידירו במחיריהם להיות כופר לנפשם. וכן המנהג עד היום בפרשים אנשי הציד, שיעמידו צורת כלביהם בשעוה לפני עבודה זרה, שיצליחו בהםז.
כנסמן בקובץ דלעיל.אשרי יושבי ביתך כתב: . . (ראה פ"ק דפסחים, לעולם לא יוציא אדם דבר מגונה מתוך פיו וכו').
לבי במערב כתב:כנסמן בקובץ דלעיל.אשרי יושבי ביתך כתב: . . (ראה פ"ק דפסחים, לעולם לא יוציא אדם דבר מגונה מתוך פיו וכו').
אשרי יושבי ביתך כתב:אני זקוק לספר "זכור לדוד" מר"ד פרנקל זצ"ל, עמ' רמז, שם מובא כי החזו"א הקפיד שלא להוציא מפיו תיבת "כלב".
(ובכלל למי שידוע דברים בנושא, אשמח לדעת. ובכלל צ"ע הרי בחז"ל מוזכר פעמים אין ספור "כלב", ומאי חומרא יש בזה).
רב ייבי כתב:'מטבע שטבעו חכמים בברכה (עיון ראשון)', משה בר-אשר, בתוך: כנישתא ד'.
בתודה מראש
שייף נפיק כתב:הקדמת משניות ארטסקרול למסכת נגעים.
והאם יש לאי מי איזה הקדמה נוספת המבארת את ענין הנגעים?
ושכמ''ה אלפי תודות וברכות עד בלי די!!!
Chortkov כתב:קובץ כרם שלמה - באבוב קונטרס נו דף כח. בבקשה.
באר בשדה כתב:בן מיכאל כתב:יש למישהו את מי השילוח לר"י נאג'רה? תודה רבה.
חלק ראשון מחבורו "מימי ישראל".
גל של אגוזים כתב:בגליון הש"ס שבועות דף ה' ע"ב צויין לעיין בשו"ת דברי ריבות סי' כ"ה
אהיה אסיר תודה למי שיועיל נא בטובו להעלותו.
חד ברנש כתב:הנה
אשרי יושבי ביתך כתב:שמוע שמעתי כי יצא לפני חג הפסח תש"פ - לאור עולם כרך נוסף "אור לציון" מתורתו של מרן הגרב"צ אבא שאול זצ"ל, חלק ה'.
ואני זקוק בדחיפות לסריקה של עמוד מהספר הנ"ל, מעמוד קיג.
כל מי שיש ברשותו הספר, ויוכל לסרוק ולשלוח לי - יבוא על הברכה!
ישראל אליהו כתב:בבקשה,
תרביץ כה, עמודים 393 - 412. [אוטוגרפים מידו של ריה"ל].
בתודה מראש.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 470 אורחים